Super baner - 970x90

Dimecres, 13 de desembre de 2017 18:04 h


publicitat


Ferran Adrià: 'Santamaria va iniciar la revolució de la cuina a Catalunya'

El xef del Bulli parla de la tristesa del món gastronòmic per la pèrdua del cuiner i el situa 'a l'elit gastronòmica mundial'
Sant Celoni doble fletxa Dijous, 17.2.2011. 12:00 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El cuiner Ferran Adrià s'ha declarat aquest dijous al matí 'en xoc' i trist per la notícia de la mort de Santi Santamaria aquest dimecres, i ha volgut destacar el paper fonamental del cuiner vallesà en el gran moment que viu la cuina catalana. En declaracions a RAC 1 Adrià també ha lamentat no haver tingut temps de 'tornar als orígens' de la relació amb el set estrelles Michelin, molt deteriorada per l'anomenada Guerra dels fogons. Santamaria s'havia mostrat molt crític amb la cuina que té Adrià com a punta de llança, i havia defensat un retorn a les maneres tradicionals, sempre presents en el menú del seu restaurant, Can Fabes.


Ferran Adrià ha recordat que feia 25 anys que coneixia amb Santamaria, i que malgrat les diferències, eren bons amics


'The Washington Post' ha publicat aquest dimecres una nota sobre la mort de Santi Santamaria




etiqueta can fabes, ferran adrià, internacional, mitjans, santi santamaria,





Ferran Adrià ha destacat el paper de Santamaria en el món de l'alta gastronomia recordant que El Racó de Can Fabes ostenta tres estrelles Michelin des de fa 18 anys. Això, ha dit, és indicatiu que estava 'a l'elit gastronòmica mundial'.

A més, el cuiner del Bulli ha recordat que el seu va ser el primer restaurant de Catalunya amb tres estrelles Michelin, i ha afegit que Santamaria 'va iniciar la revolució de la cuina a Catalunya'.

D'altra banda, Adrià no ha amagat les 'diferències' que tenia amb l'impulsor del Racó de Can Fabes, però ha recordat que feia 25 anys que es coneixien, i que malgrat aquestes diferències, eren bons amics.

Mitjans internacionals es fan ressò de la mort de Santi Santamaria

La notícia de la mort del prestigiós cuiner Santi Santamaria ha arribat a diversos mitjans internacionals. A França, la web del diari 'Le Figaro' reprodueix el teletip d'AFP signat des de Madrid que destaca Santamaria com 'el gran rival de Ferran Adrià'. L'agència gal·la remarca la defensa constant de la cuina tradicional que va practicar Santamaria davant l'èxit de la cuina molecular d'Adrià. El xef de Can Fabes, recorda AFP, no va tenir cap problema a l'hora d'afirmar en un llibre que els mètodes d'Adrià podrien ser perjudicials per a la salut.

La versió electrònica del diari portuguès 'Jornal de Notícias' anuncia la mort de Santamaria tot recordant que va ser el primer cuiner català en obtenir tres estrelles Michelin.

El diari nord-americà 'The Washington Post' ha publicat aquest dimecres un teletip de l'agència The Associated Press que informa des de Madrid en una nota breu sobre la mort de Santi Santamaria. La informació resumeix la trajectòria del cuiner català i el defineix com un xef conegut per utilitzar ingredients 'naturals i de temporada' per fer 'plats mediterranis'.

AP també destaca que Santamaria era conegut pels seus 'enfrontaments' amb el 'guru de la cuina' Ferran Adrià i altres cuiners que van introduir mètodes d'alta tecnologia a la cuina espanyola. L'agència nord-americana explica que Santamaria els acusava d'utilitzar el mateix tipus d'additius 'potencialment poc saludables com els que porten les hamburgueses'.




lectures 6328 lectures Comentaris Afegeix comentari



comentaris

No hi ha cap comentari



comentaris El comentari s'ha enviat correctament.
publicitat


giny


Aparador

Merendero Can Xec, un espai per gaudir de la natura amb calçots de km. 0

Merendero Can Xec, un espai per gaudir de la natura amb calçots de km. 0

Can Xec és un espai emblemàtic al Vallès que l'any passat va canviar la seva direcció. Un relleu generacional del berenador que significa una aposta per la renovació total de les inst·lalacions, però mantenint els seus valors tradicionals: ...


Opinió



Revista

Número 16
25 d'octubre de 2017


Edicions per data






Llegir +




publicitat



les mes


publicitat




publicitat




vallesfera


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraVallès


Una empresa del grup
Som

Diari digital associat a
acpg
Amb el suport de
logo

logo

logo
© AraVallès, 2017
some rights reserved