Contrapunt

Dissabte, 19 d'abril de 2014 19:31 h


publicitat


De Tagamanent a Hong Kong passant per la BBC

La cuinera i propietària del restaurant El Folló, Mercè Brunés, aterrarà a la ciutat xinesa per cuinar cinc plats representatius de la cultura catalana
Tagamanent doble fletxa Dissabte, 29.1.2011. 05:00 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La cuina catalana tindrà presència a Hong Kong de la mà de la vallesana Mercè Brunés, en un viatge internacional que abans haurà fet escala a la BBC londinenca. El menú, tot un luxe, sense cap mena de dubte: ànec amb peres, truita de patates, truita de verdures, paella de mar i muntanya, bacallà amb espinacs i cigrons, pa amb tomàquet, crema catalana i romesco. Són els plats que la cuinera i propietària del restaurant i casa de turisme El Folló de Tagamanent, Mercè Brunés, cuinarà a Hong Kong per donar a conèixer la nostra gastronomia, convidada per una periodista local. Per Brunés, respresentar la cuina del país és 'tot un honor', malgrat que no pugui cuinar una de els seves especialitats: el pa.


La cuinera i propietària d'El Folló, Mercè Brunés


etiqueta cuina





Mercè Brunés agafa un bitllet internacional de priemra classe culinària per aterrar a Hong Kong i ensenyar cinc plats representatius de la nostra cuina. Segons ha explicat a l'ACN, 'és un honor' representar l'alimentació catalana. 'Va ser casualitat. La passada tardor sabia que l'Annie Leong, una periodista especialitzada en gastronomia i viatges, havia de venir i la vaig trobar collint bolets. Li vaig dir que allò seria el seu sopar i, veient el resultat, va obrir els ulls', recorda Brunés. I afegeix: 'Va veure que la cuina catalana és una gran desconeguda pels xinesos i em va proposar anar-hi. Quan va marxar, ja ho teníem tot lligat'.

Brunés, que fa 18 anys que té el negoci i en fa 30 que cuina, viatjarà el pròxim mes de març a Hong Kong per enregistrar cinc receptes per Sing Tao News. 'Ho valoro molt positivament perquè seré la representant de la cuina catalana però també perquè hi va l'interès del meu negoci', reconeix.

Exportació dels elements bàsics de  la cuina catalana

La cuinera ha destacat que amb els seus plats pretén 'que tinguin una idea de la cuina catalana i alguns dels seus punts bàsics, com el sofregit, la picada, la samfaina o el pa amb tomàquet'. Així, explica, 'sabran què han de menjar quan vinguin a Catalunya i que estem a pocs quilòmetres de Barcelona'.

Pel que fa a la cuina de Hong Kong, ha explicat que, tot i la presència de la continental, es pot afirmar que és totalment xinesa: 'No sé si trobaré bon pa. De moment, el pernil i la llonganissa m'ho enduré d'aquí i ja m'han dit que l'oli que tenen és excel·lent'.

Brunés, però, lamenta que no li deixin cuinar pa, que és una de les seves especialitats. De fet, El Folló fa el primer dissabte del mes de juliol, l'anomenada Festa del Pa amb cuiners com Xavier Barriga, Xavier Puigdelloses, Josep Pasqual i Albert Iglesias.

Una cuinera amb experiència internacional

Tot i això, aquesta no serà la primera vegada que Brunés exposi la seva experiència amb els fogons amb mitjans de comunicació internacionals. La BBC, de la mà del conegut Rick Stein, ja va enregistrar Brunés cuinant ànec amb peres per una sèrie sobre racons més amagats que s'emetrà els pròxims mesos. La cuinera, a més, va fer classes de cuina a Londres i parla anglès perfectament.

De Tagamanent a Hong Kong, i del Vallès al món, passant per Londres. Mercè Brunés, tota una cuinera internacional.


lectures 9725 lectures Comentaris Un comentari

publicitat



comentaris
comentari
1 - Voltaire
Rias Baixas
29 de gener de 2011
12.55 h

Enhorabona, senyora Brunés! La seva qualitat com a persona i la seva valua professional fan que ens sentim orgollosos de ser CATALANS.



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Comentari inadequat   abus

5 -10 -20 -tots
1



comentaris El comentari s'ha enviat correctament.
les mes


publicitat



Fes clic aquí per llegir la notícia


entrevistes David Martínez Fiol

Opinió

publicitat





Revista

Número Diari Mitja Marató 2014
1 de febrer de 2014


Edicions per data





publicitat


publicitat


vallesfera







etiquetes


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraVallès


Diari digital associat a
acpg
Amb el suport de
logo

logo

logo
© AraVallès, 2014
some rights reserved