Super baner - 970x90

Divendres, 15 de desembre de 2017 01:49 h


entrevista
publicitat


Guillem Lleonart ||Pastisser

"El crònut de moda a Nova York, ja el feia el meu avi a Sant Celoni"

"Nosaltres en dèiem xuxo-croissant, però amb el format de dònut és molt més bo"
Dimarts, 25.6.2013. 10:30 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant carregant

Fotografia de Francesc Melcion cedida per Guillem Lleonart.






Guillem Lleonart és pastisser de tota la vida i ho és en un establiment que té més de 100 anys d'història a Sant Celoni. En les últimes setmanes va de bòlid perquè ha recuperat una pasta que ja feia el seu avi, el xuxo-croissant, li ha canviat la forma i l'ha començat a vendre amb molt d'èxit. Resulta que aquesta pasta està de moda a Nova York, on li diuen crònut, i a la Pastisseria Lleonart han volgut recuperar-la per a la clientela vallesana. –per Cristina Fernández

–Quant fa que ets pastisser?
–Tota la meva vida, sóc la quarta generació. El meu besavi ja era forner, el meu avi va ser el primer pastisser, el meu pare també ha estat pastisser tota la vida i jo he nascut a dalt de la pastisseria.
 
–La Pastisseria Lleonart és gairebé una institució a Sant Celoni, quants anys té?
–Com a pastisseria té més de 75 anys; abans, com a forn de pa, més de 100 anys.
 
–La vocació et va venir de la família.
–Sí, jo vivia a dalt de la pastisseria i les primeres olors, els primers gustos, tot estava relacionat amb la pastisseria.
 
–Resulta que ara, una pasta que ja feia el teu avi, és l’última tendència a Manhattan. És el que anomenen crònut, una mena de dònut-croissant. Com et vas assabentar d’això?
–A mitjans de maig, un amic dels Estats Units li va enviar un enllaç a la meva mare d’un noi de Nova York que feia aquesta pasta. Jo ho veig i l’endemà em vaig posar-los a fer per la botiga. Aquí no havia arribat encara aquesta moda, però vaig veure que a la gent li agradava i se’ls anava emportant, fins que es va fer popular i els mitjans van explicar què passava als Estats Units. Clar, els mitjans també es van fer ressò que a Sant Celoni també en fem.
 
–Tu mateix vas comprovar que la recepta era la mateixa del teu avi?
–Sí, perquè com que m’agrada l’ofici vaig estar mirant com ho feien a Nova York i vaig adonar-me que era exactament igual que el que fèiem nosaltres en forma de croissant, però ells el fan en forma de dònut i li han posat el nom de crònut.
 
–Així vas recuperar aquesta pasta. Creies que tindria aquesta repercussió?
–No, de fet els venc per a la meva clientela de Sant Celoni i ja tenia bona acollida abans que es publicités, però ara es ven molt bé i és que realment és molt bo. La gent en menja un a la pastisseria i se n’acaba emportant un per a casa.
 
–Has decidit aprofitar que és una pasta bona i que està de moda i has creat la marca Crònuts BCN. En què consisteix aquest projecte?
–Crònuts BCN by Lleonart és un projecte en desenvolupament, està en marxa però hem d’acabar de perfilar-ho perquè també hem d’absorvir la feina que tenim aquí a casa.
 
–L’objectiu, però, és arribar a vendre els crònuts fora de Sant Celoni?
–Encara no sabem ben bé en quin format i com, però sí, l’objectiu és aquest.
 
–-S’hagués imaginat aquest èxit el teu avi?
–Em sap greu perquè fa justament un any que es va morir i m’hauria agradat que ho veiés. Suposo que s’hagués sorprès de la força dels mitjans de comunicació i la combinació d’aquesta força i la qualitat del producte. Si no fos un bon producte no hi hauria aquesta repercussió, o no duraria com està durant.

–Com és que vau deixar de fer aquesta pasta?
–Nosaltres la fèiem en forma de xuxo de croissant, que li’n dèiem. Ara, en format dònut, al tenir el mig buit, aquesta pasta es cou abans i queda amb una millor textura. El que passava amb el xuxo era que era més embafador, més oliós i ara, en forma de dònut, agrada més. La vam deixar de fer perquè costava més de menjar.

–Li augures un bon futur amb aquesta nova forma de dònut?
–No ho sé, això el temps ho dirà, però crec que s’establirà perquè és bona.
 



lectures 6422 lectures comentaris 2 comentaris



comentaris
comentari
2 - Josep Pagés Canaleta
CARDEDEU
26 de juny de 2013
18.52 h

SANT CELONI LA PELL DEL DIMONI Si no me equiboco he y SANT POL Quina hora es he ? Cal recuperar les pastes de abans ben bones i sobretot be de preu he BUENAS Y BARATAS Tenen que ser les pastas ara mateix si es vol tenir clientela tots els dies he Sant Celoni un teniu ... EL PETIT PESCADOR ? Tambe feia 100 anys que estaba a Sant Celoni un esta ara he per qué no el recupereu he Algun Restaurant del Poble el podría Recuparar y posar-lo e... Llegir més



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Comentari inadequat   abus

comentari
1 - baix montseny
sant celoni
26 de juny de 2013
12.05 h

Molt be Guillem, endavant sempre innovant !



Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Comentari inadequat   abus

5 -10 -20 -tots
1



comentaris El comentari s'ha enviat correctament.
publicitat


giny


Opinió




Llegir +




publicitat



les mes


publicitat




publicitat




vallesfera


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraVallès


Una empresa del grup
Som

Diari digital associat a
acpg
Amb el suport de
logo

logo

logo
© AraVallès, 2017
some rights reserved