Dilluns, 22 de gener de 2018 04:55 h


carta
Per escriure una carta a l'AraVallès, utilitza el formulari de cartes
publicitat


Josep Miquel Acedo Labat||Portaveu de Som! Granollers

Papers canviats

Diumenge, 15.4.2012. 18:30 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant carregantAl darrer ple ordinari de l´Ajuntament de Granollers, celebrat el passat dimarts 27 de març, qui us escriu es va trobar en una situació nova dins la política local que mai m´hauria imaginat, ja que semblava que el veritable cap de l´oposició fos jo mateix, el portanveu de Som! Granollers. Aquest apreciació personal no neix de cap egolatria inconfessable, ni gens menys de cap exageració derivada de les meves afilades argumentacions, sinó que rau en el mateix funcionament distorsionat de les relacions govern de la ciutat (PSC) amb la oposició (CIU, PP, ERC, IC-EUIA) i al que allà es va plantejar.

L'àmplia durada del ple semblava que portaria gran varietat de propostes al sempre farragós debat de la nostra ciutat, però tret del debat econòmic establert al torn de precs i preguntes entre l´alcalde i jo mateix i de la greu controvèrsia derivada de la retirada forçada del projecte d´instal.lació de panells solars a diversos equipaments locals, va mantenir-se en l'estat d'etern ensopiment absolutista del govern Mayoral.

Sí, ès ben cert que es van aprovar més mocions que mai referents a diversos aspectes del funcionament i el model de ciutat, però sempre navegant en uns nivells d'ambigüitat i poca concrecció a la realitat diària de Granollers que fan que a molts ens sembla que les mocions es proposen per fer veure que es fa el que no es fa. Si els posicionaments no es posen en pràctica una vegada aprovades les mocions, potser caldria estalviar-se moltes d'elles per no entrar en contradicció.

Cal destacar, això si, que respecte a la moció presentada per IC-EUIA demanant una commemoraciò conjunta de la ciutat i un pronunciament d'homenatge i record a la Segona República el 14 d'abril em vaig trobar la sorpresa majúscula del vot en contra del PSC, que sembla oblidar la memòria històrica i els seus propis orígens ideològics socialistes amb aquest absurd posicionament.

Ja no cal justificar vots com aquest o el que van fer amb la proposta de les JERC amb el compliment de les lleis vigents, i mès si no trobem criteris massa exemplars en el compliment de la Constitució vigent i els drets socials i civils a mida que diferents governs de dretes i de suposada esquerra aprofundeixen la ferida dels retalls vergonyosos en educació, sanitat i serveis socials. Una abstenció encara s´haguès pogut entendre una mica.

Però anem al nucli el debat, l´economia de la ciutat. I és que, segons els nostres gestors, tenim un romanent de 4 millions d'euros, ès a dir, un estalvi de diners públics una vegada tancats els números d'ingressos i despesa de 2011. I a aquest petit miracle bíblic arribem perquè segons el nostre alcalde es treballa molt i molt bè, amb molt de criteri i de prudència. Fins i tot, la regidora Alba Barnussell, en absència obligada de la regidora d´Hisenda local, es va atrevir a parlar de brots verds, com feia un expresident del govern central anomenat Zapatero fins que li va caure a sobre la crisi econòmica mès greu que es recorda.

Aquí arribem a la segona sorpresa del ple, el silenci de tota l'oposició com a resposta al necessari debat dels comptes públics locals i dels efectes que poden tenir sobre les arques de la ciutat les recents decisions econòmiques del nou govern central del PP. I trobem que pot sonar fort, però ès Som! Granollers i no el cap de l'oposició qui li pregunta al nostre màxim representant a la primera de les nostres cinc preguntes del torn de precs i preguntes del pùblic, lloc on la ciutadanía de la nostra ciutat va decidir que tindriem que fer la nostra tasca política.

Segons dades de la pròpia web del nostre Ajuntament, el deute de la ciutat ja arribaba al 50% del pressupost de 2010, i podria superar amplament el 60% a hores d'ara amb el crèdit de 4 milions d'euros demanats i concedits per una entitat bancària per tapar el forat econòmic de Granollers Promocions a finals de 2011.

A diferència de plens anteriors, aquesta vegada va ser el regidor d'Urbanisme i Diputat al Parlament de Catalunya Sr. Terrades qui va respondre amb la seva prepotència habitual a la nostra pregunta al respecte de Granollers Promocions. Segons ell, no era un forat econòmic fruit de la mala gestió i planificació urbana del seu grup polític als darrers anys, sempre treballant amb criteris de bombolla urbanística i sense cap mena de conciència de la gravetat de la situació econòmica que ens arribaba com un tsunami.

Per cert, que aquest crèdit va ser concedit pel BBVA, entitat de la que és directora de la oficina central a Granollers la regidora d'Hisenda Local, Aroa Ortego; motiu pel qual el Sr. alcalde es va oblidar de respondre a la nostra concreta i apropiada pregunta. Una incompatibilitat manifesta entre càrrec públic i privat i una prova mès del doble llenguatge que es gasten els socialistes, sempre disposats a fer un cop de mà als bancs.

Som! Granollers va respondre que si era cert que Granollers havia estalviat 4 milions d'euros els podria utilitzar per rehabilitar l'escola bressol Cangur i la plaça Can Monic, temes pendents als anteriors pressupostos de 2011. L´alcalde va replicar, fet inusual en un ple, que no es podia rependre l'acondicionament de la Guarderia Cangur per responsabilitat i que la plaça Can Monic ja s´havia licitat i es faria dins del vigent exercici municipal (2012). El problema ès que Granollers no nomès renuncia a fer una guarderia pública, sinó que son 3 exactament, tal com ho posa al Pla d´Acció Municipal que pensen portar a terme als propers anys.

Desastrós
La cuarta pregunta, dirigida al regidor de Mobilitat, Joan Manel Segovia, ho feia sobre la gestió de la licitació de la xurreria davant l'ABC que va provocar un greu perjudici al petit empresari "desnonat" i sobre la conveniència de rependre el diàleg trencat amb els afectats. En la seva resposta va afegir noves dades que estem comprovant i ens va dir que el diàleg l'havia trencat l'afectat, que la licitació era correcta a efectes legals i que no preveien novetats al respecte. Mayoral va dir que era un tema tancat. Hem de reconèixer que el regidor ha dialogat amb nosaltres després del ple i que encara cal rependre el diàleg amb els directament afectats.

La darrera pregunta demanava la posició de l'alcalde davant els escàndols de corrupció sorgits a la premsa que afectaven companys seus de la Diputació de Barcelona, encara que no del seu partit. Va respondre que si tenia cap mena de dubte sobre la gestió de la diputació calia que anés al ple de la mateixa que se celebraria dies després. La nostra rèplica va consistir en demanar-li que renunciés al seu sou de vicepresident de la diputació per considerar que podria afectar al bon nom de la nostra ciutat no demanar les responsabilitats necessàries en situacions on es podia concloure que les diputacions, a mès de tenir un pasta franquista eren nius de corrupció on la ciutadania no tenia un control directe mitjançant el seu vot. Cal dir tambè que en moments de greus dificultats econòmiques de molts ciutadans de Catalunya era mès apropiat cobrar el sou d´alcalde pel que havia estat escollit a les darreres elecccions municipals.

En definitiva, i tal com vaig concloure a la darrera rèplica de Som! Granollers, sembla que a Granollers tenim d'assessor econòmic a Harry Potter, donat que dins d'un context de greu recessió, minva important de les aportacions econòmiques de Generalitat i govern central i tancament del crédit de bancs i congelació de projectes grans i petits encara ens sobren diners.

La bona notícia, l'esperit dialogant i la correcta argumentació de la decissió presa per part del regidor Sr. Camps, a qui vam oferir la nostra col.laboració present i futura per rependre mesures de sostenibilitat mediambiental i estalvi energètic en quant sigui possible.


lectures 799 lectures comentaris Afegeix comentaricomentaris

No hi ha cap comentaricomentaris El comentari s'ha enviat correctament.
publicitat


Opinió

giny
publicitatles mes


publicitat
publicitat
vallesfera


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraVallès


Una empresa del grup
Som

Diari digital associat a
acpg
Amb el suport de
logo

logo

logo
© AraVallès, 2018
some rights reserved