Dissabte, 17 de març de 2018 07:29 h


Aparador

publicitat


“És important garantir el dret a la igualtat d’oportunitats a les persones amb discapacitats”

Dimecres, 15.11.2017. 19:11 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant carregant

Marta Formatger, de Dara Pharma


Entrevista a Marta Formatger, responsable de Recursos Humans a Dara Pharma

Marta Formatger és la responsable de Recursos Humans de Dara Pharma, l’empresa guanyadora del guardó La dona d’aigua, un reconeixement de la xarxa Lismivo, coordinada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, per a l’empresa socialment més responsable de la comarca.

–L’any passat es convocava la primera edició del premi Lismivo. Per què decidiu presentar-vos?
–Doncs, Apadis, que és una funda-ció amb la qual col·laborem, ens va animar a participar al premi perquè, no no-més complim amb la legislació res-pecte a la contractació de persones amb discapacitats, sinó que supe-rem els ràtios establerts per la llei.
–Quines eren aquestes xifres?
–Teníem un 3,12% de la plantilla amb alguna discapacitat –mentre que la llei marca el 2%–. És a dir 4 treballadors dels 128 que teníem el 2016. Ara la plantilla ha crescut a l’entorn d’un 30% i el percentatge de persones amb discapacitat que hi treballen és sostingut.
–Quin altre requisit us demanaven per al distintiu Lismivo?
–També valoraven que en les contractacions almenys hi hagués una dona amb discapacitat i que hi haguessin persones majors de 45 anys. A més, també tenim les persones amb discapacitat amb contractes indefinits i de jorna-da completa, i alguns amb una anti-guetat de més de 4 anys.
–Des de quan apliqueu mesures de responsabilitat social?
–Des de sempre. A banda de perquè hem de complir amb la llei, també perquè sempre ens hem considerat una empresa amb el compromís i la sensibilitat a la contractació de persones discapacitatdes.
–I, a banda de les contractacions, quines altres mesures de responsabilitat social corporativa apliqueu?
–Treballem des de fa uns quatre  anys amb una entitat de la xarxa Limisvo, com Apadis, i també amb altres fundacions, tant pel que fa a la selecció de personal, com amb altres activitats. De fet, amb Apadis col·laborem amb les roses de Sant Jordi, de manera que els hi comprem les roses que l’empresa obsequia a les seves treballadores.
–N’esteu satisfets, doncs, d’aquesta col·laboració?
–Sí, i tant. De fet, estem valorat la possibilitat de col·laborar-hi amb la contractació de càtering.
–I altres iniciatives més enllà de la contractació de personals i serveis?
–Doncs, Dara Pharma té un nen apadrinat a través de l’ONG Plan Internacional. Això va més enllà de la iniciativa del premi Lismivo, però és també un exemple de Responsabilitat Social Corporativa.
–I què dirieu a altres empreses reticents a aplicar aquestes mesures socials?
–Per a nosaltres aquest tipus de contractacions són normalitat. Tenim persones que per al seu lloc de treball són totalment aptes. Des del departament de Recursos Humans treballem amb associacions per a la selecció. Per nosaltres és important garantir el dret a la igualtat d’oportunitats i de tracte a les persones amb discapacitat a través de l’accés a l’ocupació. I esperem poder-ho continuar fent durant molts més anys!
–Què ha significat per vosaltres el premi de la xarxa Lismivo?
–Estem molt agraïts d’haver rebut aquest reconeixement públic de la tasca social de Dara Pharma a través de la primera edició del Premi Lismivo. Ens va fer molta il·lusió, però també sorpresa perquè nosaltres considerem que ho treballem de manera normal; ho tenim molt integrat.

 

DARA PHARMA 
Des que es va fundar el 1996, Dara Pharmaceutical Packaging ha recorregut un ferm camí cap a la qualitat, la innovació i l’excel·lència tecnològica per contribuir al benestar de la societat.
Dara Pharma fabrica equips individuals i línies completes pel rentat, esterilització, omplerta i tancament d’ampolles, vials, cartutxos,
xeringues i bosses, pel condicionat de productes líquids, semi sòlids i
en pols en condicions estèrils. Dara Pharma va començar amb una planta a la Garriga i ara fa uns quatre anys que està situada a Granollers i està a punt de posar en marxa una nova planta.

 

Què és la xarxa Lismivo?
L’edició dels premis Lismivo és una de les actuacions de la xarxa Lismivo, coordinada des del Consell Comarcal i integrada per administracions públiques –Diputació de Barcelona, ajuntaments de Cardedeu, Santa Maria de Palautordera i Granollers; Oficines de Treball de la Generalitat de Granollers, Granollers-Perifèria i Mollet, i el Consell Comarcal–, entitats especialitzades –Apindep Ronçana SL, Apadis, Castell de Sant Foix, Centre Sirius, Centre de formació Mordered, Escola Pia, Fundosa Social Consulting (Fundació Once)–, Centres especials de treball –Baix Montseny, Ral, Viver de Bell-lloc, Grupdem, Xavier Quincoces, Taller Alborada, Emiser Vallès, TEB Verd, Intelami–, l’Oficina Tècnica Laboral de Granollers i Mollet, el Servei Prelaboral (Intress), els sindicats CCOO i UGT, i la patronal Fundació Pimec, que treballen per facilitar l’accés al treball de les persones amb discapacitat.

 

Segona convocatòria del premi Lismivo
El Consell Comarcal ha obert la convocatòria per la presentació de candidatures a la segona edició del Premi i els Distintius LISMIVO que tenen com a objectiu fer un reconeixement i valoració pública de la seva tasca social en la integració laboral de les persones amb discapacitat.
A aquest premi hi poden optar totes les empreses amb centre de treball a la comarca del Vallès Oriental que garanteixen el dret a la igualtat d’oportunitats i de tracte de les persones amb discapacitat a través de l’accés a l’ocupació.
Pel que fa a les empreses obligades a complir la quota de reserva de llocs de treball per a persones amb discapacitat prevista a la Llei general de drets de les persones amb discapacitat, es tindran en compte les que tinguin més d’un 2% fins al 3% sobre la plantilla total del centre de treball –2 punts–, i més del 3% sobre la plantilla total del centre de treball –4 punts–. Pel que fa a les empreses que no resten obligades a complir la quota de reserva de llocs de treball, les que tinguin entre un 1% i un 2% de persones amb discapacitat sobre la plantilla total del centre de treball tindran 2 punts; i les de més d’un 2%, 4 punts.
També es tindrà en compte per a la valoració el tant per cent de contractació femenina, de menors de 30 anys i de majors de 45, els contractes indefinits i de jornada complerta, i l’antiguitat dels treballadors.
Als efectes d’aquest premi, s’entén per persones amb discapacitat amb especials dificultats, aquelles amb una discapacitat mental, física o sensorial amb un reconeixement del grau de discapacitat igual o superior al 33%, pel que fa a la discapacitat mental, i al 65% pel que fa a les físiques o sensorials.
Les candidatures es poden presentar fins al 15 de febrer de 2018 en el registre electrònic del Consell Comarcal. Per a poder valorar la sol·licitud, en la instància presentada s’hi haurà d’adjuntar el formulari pdf emplenat que us podeu descarregar del web www.vallesoriental.cat/actuacions-destacades/lismivo/.


lectures 2979 lectures comentaris Afegeix comentaricomentaris

No hi ha cap comentaricomentaris El comentari s'ha enviat correctament.
publicitat
Opinió

giny
publicitatles mes


publicitat
publicitat
vallesfera


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraVallès


Una empresa del grup
Som

Diari digital associat a
acpg
Amb el suport de
logo

logo

logo
© AraVallès, 2018
some rights reserved