Dilluns, 22 de gener de 2018 09:10 h


publicitat

Societat doble fletxa Dimecres, 16.9.2009. 11:00 h

Adif millorarà la seguretat ferroviària a les Franqueses i la Garriga

Invertirà uns 90.000 euros en tanques d'1,8 metres prop de les dues estacions
Les tanques que instal·larà Adif són com les de la imatge © Adif
Les tanques que instal·larà Adif són com les de la imatge © Adif
L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) millorarà la seguretat de la línea de tren de Puigcerdà al seu pas pel Vallès Oriental. Concretament, la companyia estatal invertirà uns 90.000 euros en la instal·lació de tanques de seguretat a les estacions de les Franqueses del Vallès i la Garriga, i als trams de via més propers a les dues parades. Amb aquestes reformes es busca impedir el trànsit indegut de persones per la via i augmentar la seguretat, tant per a la circulació de combois com per als ciutadans. Segons informa Adif, la implantació de noves tanques es realitzarà en aquelles zones on passa més gent per punts no autoritzats. És el cas de les Franqueses i la Garriga.
[+]

Lectures 5981 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimecres, 16.9.2009. 05:00 h

Un dúmper fereix greument una dona al centre de Granollers

El camió va aixafar la cama de la senyora de 62 anys, veïna de Santa Eulàlia
Obres al centre de Granollers, a tocar de la plaça de l'Església © Sergi Palau
Obres al centre de Granollers, a tocar de la plaça de l'Església © Sergi Palau
Un camió de trabuc de gran tonatge va atropellar una dona aquest dimarts al migdia al centre de Granollers, a la sempre concorreguda plaça de l'Església. El dúmper -així s'anomenen aquest tipus de vehicles-  va aixafar la cama de la senyora, que va ingressar minuts després i en estat greu a l'Hospital de Granollers. Segons les explicacions de la policia local, la causa de l'accident seria que la càrrega de la caixa basculant del vehicle sobresortia parcialment, fet que, a part d'estar prohibit, hauria impedit al conductor veure a la vianant. El camió treballava en una de les molts obres que aquests dies s'enllesteixen al centre de la ciutat.
[+]

Lectures 4635 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimecres, 16.9.2009. 05:00 h

Set detinguts a les Franqueses acusats de robar tubs de ferro

S'enduien amb un camió el material d'una empresa del polígon el Pla de Llerona
Exterior de l'empresa asssentada a Llerona on van robar els set detinguts © Aguilar y Salas
Exterior de l'empresa asssentada a Llerona on van robar els set detinguts © Aguilar y Salas
Una actuació conjunta de les policies locals de les Franqueses del Vallès, Granollers i Canovelles i dels Mossos d'Esquadra va permetre detenir el passat diumenge 13 de setembre a la nit a set persones, que han sigut acusades d'haver robat tubs de ferro i material similar d'una empresa situada al polígon el Pla de Llerona, poble que forma part del municipi de les Franqueses. Un vigilant del polígon va trucar a la policia local per explicar que acabaven de robar a l'empresa Aguilar y Salas, especialitzada en la construcció de bens d'equip per a la indústria química. Segons va comunicar el vigilant a la policia, els autors fugien amb un camió carregat de tubs de ferro.
[+]

Lectures 5619 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimarts, 15.9.2009. 11:00 h

Vallgorguina utilitza un bolígraf escàner per agilitzar la paperassa

És el primer consisitori de tot l'Estat que incorpora aquesta nova eina digital
Aquest és el bolígraf escàner que utilitzen a Vallgorguina © AV
Aquest és el bolígraf escàner que utilitzen a Vallgorguina © AV
L'Ajuntament de Vallgorguina és el primer de l'Estat que utilitza un bolígraf escàner per agilitzar els tràmits administratius. Aquest bolígraf tecnològic incorpora un sensor de pressió i una càmera minúscula, i permet escanejar i mecanografiar automàticament qualsevol document escrit a mà, en formularis tradicionals. Després només cal introduir-lo a l'ordinador via cable USB o Bluetooth. El document s'envia per correu electrònic a l'empresa Astutia, l'inventora del bolígraf escàner, que amb un programa OCR desxifra i elabora el document definitiu per enviar-lo al client. Aquest servei no té cap cost per al consistori, perquè ha desenvolupat el projecte conjuntament amb Astutia.
[+]

Lectures 8586 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimarts, 15.9.2009. 05:00 h

Mollet celebra un any més la Quinzena de la Solidaritat

Del 16 de setembre al 3 d'octubre la ciutat acollirà diversos actes humanitaris
Cartell promocional de la Quinzena de la Solidaritat 2009 © Aj. Mollet
Cartell promocional de la Quinzena de la Solidaritat 2009 © Aj. Mollet
Donar a conèixer la tasca de les entitats humanitàries i sensibilitzar la població envers la cooperació i el desenvolupament. Aquests són els principals objectius de la Quinzena de la Solidaritat que cada any organitza la comissió d'entitats solidàries de Mollet del Vallès i l'Ajuntament de la ciutat. Dues setmanes plenes d'activitats humanitàries que arrenquen aquest dimecres 16 de setembre i que finalitzen el proper 3 d'octubre. Per tant, tot gira al voltant del 19 de setembre, Dia Internacional de la Pau. Les entitats solidàries relacionades d'alguna manera amb Mollet aprofiten per donar-se a conèixer i captar nous voluntaris.
[+]

Lectures 10464 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimarts, 15.9.2009. 05:00 h

Granollers, Canovelles i el Montseny estrenen guarderies

L'escola bressol Lledoner de la capital del Vallès Oriental disposa de 91 places
La moderna entrada a l'escola bressol Marta Mata © Aj. Canovelles
La moderna entrada a l'escola bressol Marta Mata © Aj. Canovelles
Aquest dilluns arrencava el curs escolar 2009-2010. Més de 60.000 nens de totes les edats comencen aquests dies les classes al Vallès Oriental. Molts d'aquests xics no han complert encara els 3 anys. Les places de guarderia van molt sol·licitades. Per això, per intentar atendre la demanda, els ajuntaments de tres municipis de la comarca han construït noves escoles bressol. Així, Granollers, Canovelles i el Montseny estrenaran durant aquest mes de setembre tres nous centres destinats a infants de 0 a 3 anys d'edat. Només a la capital de la comarca i a la veïna Canovelles, i gràcies als nous centres, s'han creat 185 places més per a infants.
[+]

Lectures 8549 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimarts, 15.9.2009. 05:00 h

Els nens de 4 a 12 anys ja poden viatjar gratis en transport públic

Ciutats i municipis del Vallès Oriental estrenen la targeta de transport T-12
Aquesta és la nova targeta T-12 per a nens d'entre 4 i 12 anys © AV
Aquesta és la nova targeta T-12 per a nens d'entre 4 i 12 anys © AV
Des d'aquesta setmana els nens d'entre 4 i 12 anys poden moure's per les ciutats i per la gran majoria dels pobles del Vallès Oriental de forma totalment gratuïta amb diferents mitjans de transport públic. Tot, gràcies a la nova targeta T-12. Granollers, Mollet, Sant Celoni i la resta de municipis de la comarca amb transport públic se sumen així a la iniciativa de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) i el departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat. L'objectiu és afavorir la mobilitat per als menors i promoure l'ús del transport públic i la mobilitat sostenible.
[+]

Lectures 11836 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dilluns, 14.9.2009. 05:00 h

El curs comença amb quatre escoles noves al Vallès Oriental

Vilanova, Santa Maria de Martorelles i les Franqueses estrenen centres educatius
El nou institut de les Franqueses està a la carretera de Ribes © AV
El nou institut de les Franqueses està a la carretera de Ribes © AV
Cent setanta nens de 3 a 6 anys de les Franqueses del Vallès estan d'estrena. I és que aquest dilluns 14 de setembre comença a funcionar la primera fase del nou CEIP Camins de Corró d'Avall. No és l'única escola nova que hi ha al municipi, ni tampoc al Vallès Oriental. A la carretera de Ribes, a Corró d'Avall, hi ha el nou institut de les Franqueses; d'aspecte modern i innovador, acull des d'aquesta setmana a més d'un centenar d'alumnes d'ESO. A Santa Maria de Palautordera estrenen la nova escola les Mimoses, que ha costat més de 2 milions d'euros i que faran servir uns noranta nens, des de P-3 fins a sisè de primària. I a Vilanova del Vallès, la Falguera inaugura un gran centre educatiu.
[+]

Lectures 13863 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dilluns, 14.9.2009. 05:00 h

Tots al col·legi

Més de 60.000 alumnes inicien el curs escolar aquest dilluns al Vallès Oriental
Una 17.000 nens comencen el curs a Granollers i Mollet © AV
Una 17.000 nens comencen el curs a Granollers i Mollet © AV
S'han acabat les vacances. Tots al col·legi. Aquest dilluns 14 de setembre obren les portes les escoles bressol, els centres d'ensenyament infantil i primari (CEIP) i els institut d’ensenyament secundari (IES) del Vallès Oriental. A la comarca, més de 60.000 alumnes inicien el curs escolar. A Granollers ho fan gairebé 9.000. A Mollet uns 8.000. Molts nens i nenes que es trobaran amb centres educatius reformats i, en alguns casos -quatre a la comarca- amb escoles noves. A més, els alumnes de nou instituts del Vallès Oriental hauran d'aprendre a combinar el tradicional llibre de paper amb el llibre digital. l'IES Blancafort de la Garriga va més enllà i es queda només amb la pantalla. I no s'ha d'oblidar que divuit centres funcionaran amb mòduls prefabricats; això afecta a uns 2.000 alumnes, els mateixos que l'any passat.
[+]

Lectures 13211 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dilluns, 14.9.2009. 05:00 h

S'estrena el bus que portarà estudiants celonins a la UAB

Autocars Barba farà dos viatges diaris aquest mes i després decidirà si continua amb el servei o no
Amb bus, els celonins arribaran a la UAB en 50 minuts © AV
Amb bus, els celonins arribaran a la UAB en 50 minuts © AV
Aquest dilluns s'estrena l'autobús que acostarà desenes d'estudiants de Sant Celoni a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'empresa Autocars Barba farà dos viatges diaris durant el que queda de setembre –un d'anada a les set del matí i un de tornada quan passin uns minuts de les tres de la tarda. Finalitzat el mes, Barba -amb seu a Sant Celoni- avaluarà els resultats per decidir-ne la continuïtat. Si els números quadren, l'empresa de transports seguirà prestant el servei. Si no quadren, els universitaris celonins es quedaran, de nou, sense una línea d'autobús que els apropi a la UAB.
[+]

Lectures 11371 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Diumenge, 13.9.2009. 12:35 h

Cremen quatre cotxes a Montornès del Vallès

Set vehicles més aparcats al carrer Euskadi queden parcialment afectats
Els quatre vehicles han cremat al carrer Euskadi © Google Maps
Els quatre vehicles han cremat al carrer Euskadi © Google Maps
Matinada de diumenge moguda a Montornès del Vallès i ensurt per uns quants veïns d'aquest municipi vallesà. Quatre vehicles que estaven aparcats al carrer Euskadi de Montornès, en una via amb edificis per un costat i un gran parc per l'altre, han cremat per causes que els Mossos d'Esquadra, la policia local i els Bombers de la Generalitat encara estan investigant. Set vehicles més han quedat parcialment afectats per les flames. Tot plegat ha succeït davant del número 12 del carrer Euskadi, a tocar de Ca l'Espasell i a pocs metres de la plaça Guernica. Fins a les sis del matí no s'ha recuperat la normalitat al poble.
[+]

Lectures 4560 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Divendres, 11.9.2009. 05:00 h

El Consell Comarcal concedeix més de 1.700 ajuts de menjador

Els alumnes beneficiats rebran 3,75 euros al dia per poder dinar a l'escola
Les ajudes de menjador permetran a molts nens dinar a l'escola © AV
Les ajudes de menjador permetran a molts nens dinar a l'escola © AV
En època de crisi les peticions d'ajudes a les administracions s'han multiplicat. Ara, a les portes d'un nou curs escolar, moltes famílies catalanes busquen suports per poder afrontar l'elevada despesa econòmica que comporta l'educació dels seus fills. El Consell Comarcal del Vallès Oriental té assumit per delegació, des de l'any 1990, i en base al conveni signat amb el departament d'Educació de la Generalitat, la competència en relació amb la programació i la gestió de beques i ajuts de menjador. I per començar el curs 2009-2010, el Consell ja ha aprovat una primera distribució de 1.741 ajuts de menjador.
[+]

Lectures 9000 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dijous, 10.9.2009. 05:00 h

L'escola SEK de la Garriga combatrà la grip nova amb internet

Farà servir la xarxa perquè els alumnes malalts no perdin el ritme del curs
Alumnnes dels centres SEK davant la pantalla de l'ordenador © SEK
Alumnnes dels centres SEK davant la pantalla de l'ordenador © SEK
Internet com a remei contra la grip A. Aquesta és la innovadora fórmula escollida pel col·legi privat SEK de la Garriga, on aquest dimecres van començar les classes. Entre les decisions que el centre ha pres per reduir la incidència de la grip nova a les aules destaca que l'alumne malalt pugui fer el seguiment del curs a través de la xarxa. Tots els centres SEK -n'hi ha sis a l'Estat, un a França i un a Irlanda- disposen d'un seguit de programes informàtics perquè l'alumne interactuï amb els seus professors. Són eines que s'utilitzen des de fa dos anys, però que ara, a més, serviran per combatre la grip A.
[+]

Lectures 8512 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dijous, 10.9.2009. 05:00 h

El Vallès Oriental rep 7 milions d'euros per reforçar els serveis socials

Acció Social incrementa les ajudes i destina 937.025 euros a Granollers i 1.820.439 a Mollet
Antonio Rísquez i Josep González-Cambray signant els contractes programa © Consell Comarcal
Antonio Rísquez i Josep González-Cambray signant els contractes programa © Consell Comarcal
El Consell Comarcal del Vallès Oriental i els ajuntaments de Granollers i Mollet del Vallès rebran aquest 2009 del departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat 7.114.355,64 euros per desenvolupar programes d'atenció social. Així ho recullen els contractes programa en matèria de serveis socials que el director dels serveis territorials del departament a Barcelona, Josep González-Cambray, va signar aquest dilluns 7 de setembre amb el president del Consell Comarcal, Antonio Rísquez, i l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral. En els propers dies tindrà lloc la signatura del contracte amb l'alcalde de Mollet, Josep Monràs.
[+]

Lectures 9571 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dijous, 10.9.2009. 05:00 h

Tres ingressats a l'Hospital de Sant Celoni per la grip nova

Tots tres, menors de 50 anys i veïns de la zona, ja han estat donats d'alta
Una imatge recent de la consellera de Salut Marina Geli © AV
Una imatge recent de la consellera de Salut Marina Geli © AV
Dos veïns de Sant Celoni i un de Santa Maria de Palautordera han ingressat aquestes últimes setmanes a l'Hospital de Sant Celoni a causa de la grip nova o grip A. Tots tres eren menors de 50 anys i ja han estat donats d'alta. En dos dels casos l'ingrés es va derivar per complicacions per pneumònia. Pel que fa al tercer pacient, va entrar a l'Hospital perquè tenia molta febre. Segons informa l'Ajuntament de Sant Celoni, aquestes tres persones van ser ingressades, però diversos individus més han resultat afectats per la grip nova; això sí, amb símptomes lleus que han desaparegut sense necessitat de romandre al centre hospitalari.
[+]

Lectures 11055 lectures Comentaris Afegeix comentari


publicitat


Aparador

7 idees per pagar menys a la factura de l'aigua

7 idees per pagar menys a la factura de l'aigua

Actualment existeixen instal·lacions sanitàries i electrodomèstics eficients capaços de consumir cada vegada menys aigua El gairebé permanent estat de crisi de l'aigua ha comportat una conscienciació per l'estalvi de l'aigua. ...


Opinió

giny
Revista

Número 16
25 d'octubre de 2017


Edicions per data

publicitatles mes


publicitat
publicitat
vallesfera


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraVallès


Una empresa del grup
Som

Diari digital associat a
acpg
Amb el suport de
logo

logo

logo
© AraVallès, 2018
some rights reserved