Dimarts, 23 de gener de 2018 20:32 h


publicitat

Societat doble fletxa Dissabte, 3.10.2009. 12:00 h

Caldes rehabilita el safareig termal de la Portalera

L'Ajuntament també construeix una nova zona d'aparcament al cementiri
El regidor de patrimoni, Josep Gaspart, davant del safareig © Aj. Caldes de Montbui
El regidor de patrimoni, Josep Gaspart, davant del safareig © Aj. Caldes de Montbui
El centre de Caldes de Montbui es renova. A principis de setembre van començar les obres de reurbanització de la plaça de l'Església i el carrer d'Asensi Vega per una banda, i del carrer de Montserrat per una altra. Aquesta setmana el consistori ha engegat les obres de l'històric safareig termal de la Portalera, situat al carrer de la Muralla i amb vistes a les hortes de la riera de Caldes. El projecte contempla la substitució de l'actual coberta, que està bastant deteriorada, l'enderroc parcial dels murs de tancament del recinte i la instal·lació d'una nova xarxa elèctrica i d'un nou enllumenat. Segons les previsions de l'Ajuntament, les obres han de durar tres mesos.
[+]

Lectures 11170 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dissabte, 3.10.2009. 05:00 h

Els opositors al kàrting de Llinars es manifesten aquest diumenge

Medi Ambient accepta que es construeixi el circuit però amb algunes condicions
La plataforma Stop Kàrting ha engegat una campanya de pancartes © Stop Kàrting
La plataforma Stop Kàrting ha engegat una campanya de pancartes © Stop Kàrting
La plataforma que s'oposa a la construcció d'un circuit de kàrting internacional a l'actual connector biològic del pla del Morató, a Llinars del Vallès, es manifestarà aquest diumenge per primera vegada en contra de la instal·lació que impulsa l'Ajuntament del municipi. La plataforma Stop Kàrting, amb el suport de veïns, associacions ecologistes, entitats de Llinars i Cardedeu i grups municipals d'ambdós poblacions ha convocat una marxa que començarà a caminar a les dotze del migdia a la cruïlla de l'avinguda Pau Casals de Llinars amb el carrer Granollers i que acabarà a la plaça de la Vila, on es llegirà un manifest que argumenta l'oposició al kàrting.
[+]

Lectures 4229 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dissabte, 3.10.2009. 05:00 h

Sant Celoni presta ordinadors portàtils als seus veïns

Durant el juliol i l'agost la biblioteca municipal va registrar 306 préstecs
L'Ajuntament de Sant Celoni presta sis ordenadors portàtils © AV
L'Ajuntament de Sant Celoni presta sis ordenadors portàtils © AV
Com escrivia el periodista Vicenç Relats a AraVallès, internet és "el present més present". Cada dia resolem més coses a través de la xarxa, a base de correus electrònics insubstituïbles o per fer els tràmits més diversos, com ara comprar els bitllets de transport. Internet és també una eina privilegiada per a la informació i la comunicació en qualsevol àmbit sectorial, professional i territorial. I què cal per connectar-se a la xarxa? Un bon ordinador. Per això des de fa un any l'Ajuntament de Sant Celoni va posar en marxa el préstec d'ordinadors portàtils a la biblioteca municipal l'Escorxador, i la iniciativa està sent tot un èxit.
[+]

Lectures 8075 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dissabte, 3.10.2009. 05:00 h

Contra la crisi econòmica, la barata

Granollers acull per primera vegada una fira d'intercanvi de productes
Cartell de la fira d'intercanvi de Granollers © El Sedàs
Cartell de la fira d'intercanvi de Granollers © El Sedàs
Per combatre la maleïda crisi, la barata, l'intercanvi de tot tipus de béns. Si antigament ho feien moltes economies, si l'absència de la circulació de moneda no era un obstacle, per què no recuperar la permuta quan la necessitat estreny? Això és el que es va preguntar  l'Associació de consum responsable el Sedàs, i la resposta és la primera fira d'intercanvis de productes que s'organitza a Granollers. Aquest dissabte 3 d'octubre tothom que ho desitgi podrà bescanviar béns i serveis de manera directa o amb ecosenys, sense fer ús ni dels euros ni de les pessetes. Amb aquesta iniciativa comença a caminar a la ciutat una xarxa ciutadana que busca impulsar una economia més justa.
[+]

Lectures 13660 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Divendres, 2.10.2009. 12:30 h

La Fiscalia es querella contra l'alcalde de Lliçà d'Amunt per contaminar

Simón ja ha aprovat un projecte per aturar els abocaments il·legals a Ca l'Artigues
L'alcalde de Lliçà d'Amunt, el socialista Ignasi Simón © AV
L'alcalde de Lliçà d'Amunt, el socialista Ignasi Simón © AV
La Fiscalia s'ha querellat contra l'alcalde de Lliçà d'Amunt, el socialista Ignasi Simón, i els regidors de Medi Ambient i d'Obres i Serveis del municipi, Pere Grau (CiU) i Maria Marcos (PSC), respectivament, per un suposat delicte contra el medi ambient. Concretament, el fiscal els acusa de permetre i mantenir diversos abocaments d'aigües residuals urbanes. Els abocaments il·legals es produeixen a l'urbanització de Ca l'Artigues, on algunes torres no estan connectades a la xarxa de clavegueram i aboquen les aigües negres -sense cap tipus de tractament- al torrent de Can Paiaigua, afluent de la riera Seca i del riu Besòs.
[+]

Lectures 11302 lectures Comentaris Un comentari

Societat doble fletxa Divendres, 2.10.2009. 10:30 h

Els productes artesans de mig país se citen a Mollet

Aquest cap de setmana la plaça Prat de la Riba torna a acollir l'Agromercat
Els productes artesans tornaran a ocupar la plaça Prat de la Riba © Aj. Mollet del Vallès
Els productes artesans tornaran a ocupar la plaça Prat de la Riba © Aj. Mollet del Vallès
Productes artesans per tastar i comprar. Embotits, formatges, pa, coques, bunyols, vins, caves, cerveses, llegums, bolets, herbes, mel, melmelades, plats precuinats... Per llepar-se els dits i apropar-se aquests dissabte 3 d'octubre i diumenge 4 a Mollet del Vallès. I és que la ciutat torna a acollir l'Agromercat, concretament, la sisena edició d'aquesta fira d'alimentació que aplega productors d'arreu de Catalunya. Aquest any l'Agromercat torna al seu primer escenari, la plaça Prat de la Riba, on s'ubicaran les parades de productes agroalimentaris artesans vinguts de la Garrotxa, Osona, la Selva, el Bages, el Garraf, l'Anoia i el Vallès Oriental.
[+]

Lectures 6217 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Divendres, 2.10.2009. 05:00 h

L'estació de la Garriga podria canviar d'ubicació

Foment proposa agrupar la zona d'avançament i aparcament al sud del municipi
L'estació de la Garriga està a tocar dels habitatges © AV
L'estació de la Garriga està a tocar dels habitatges © AV
L'estació de trens de la Garriga podria canviar d'ubicació i desaparèixer del centre del municipi. El ministeri de Foment ha proposat a l'Ajuntament de la Garriga traslladar l'actual i perillosa parada de Renfe a la zona del carrer Guifré, al sud de la població, on hi ha unes quantes torres a una banda de la via i camps de conreu a l'altra. Aquesta proposta permetria eliminar el Puesto de Adelantamiento y Estacionamiento de Trenes (PAET) que hi havia projectat a la zona nord del municipi i traslladar-lo a la zona sud, on inicialment només es projectava un Puesto de Adelantamiento de Trenes (PAT).
[+]

Lectures 8347 lectures Comentaris Un comentari

Societat doble fletxa Dijous, 1.10.2009. 12:00 h

Dos intoxicats lleus en l'incendi d'un pis a Mollet

Les flames han calcinalt la cuina i el fum s'ha apoderat de la resta de la vivenda
L'incendi s'ha registrat al número 12 de l'avinguda Gaudí © Google Maps
L'incendi s'ha registrat al número 12 de l'avinguda Gaudí © Google Maps
Dues persones han resultat intoxicades per inhalació de fum aquest dijous 1 d'octubre en l'incendi d'un pis situat a l'avinguda Gaudí de Mollet del Vallès, una de les principals vies d'entrada a la ciutat, segons han informat els Bombers de la Generalitat. L'incendi, que s'ha originat cap a dos quarts de dues de la matinada, ha calcinat completament la cuina de l'habitatge i el fum s'ha apoderat ràpidament de la resta d'habitacions. A l'immoble hi havien dues persones que han estat traslladades a l'Hospital de Mollet després d'inhalar massa fum; s'espera que abandonin el centre sanitari de la ciutat aquest mateix dijous.
[+]

Lectures 3959 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dijous, 1.10.2009. 05:00 h

Lliçà d'Amunt sorteja 96 habitatges socials

El 27 d'octubre es rifen els pisos, que es construiran a Can Salgot i Ca l'Artigues
Imatge virtual d'alguns dels pisos socials que es construiran © Aj. Lliçà d'Amunt
Imatge virtual d'alguns dels pisos socials que es construiran © Aj. Lliçà d'Amunt
El proper 27 d'octubre la sala de l'Ateneu l'Aliança de Lliçà d'Amunt acollirà -a les set de la tarda- el sorteig públic davant de notari dels 96 habitatges de protecció oficial que l'Ajuntament del municipi construirà a les urbanitzacions de Can Salgot i Ca l'Artigues. Del total d'habitatges de la promoció, 24 seran de Protecció Oficial de Règim General i 62 de Protecció Oficial de Preu Concertat. Tres d'aquests últims habitatges estaran completament adaptats per persones amb mobilitat reduïda. Cent vuitanta persones opten a fer-se amb un dels pisos, és a dir, que tenen més del cinquanta per cent de possibilitats d'endur-se una alegria durant el sorteig.
[+]

Lectures 7420 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dijous, 1.10.2009. 05:00 h

Tres anys esperant un pis de protecció oficial a Granollers

L'empresa pública de l'Ajuntament defuig donar explicacions sobre el retard
Una de les promocions de pisos de l'Ajuntament de Granollers, a l'avinguda Marie Curie © Granollers Promocions
Una de les promocions de pisos de l'Ajuntament de Granollers, a l'avinguda Marie Curie © Granollers Promocions
A la Núria Farrés i al Dani Donisa els hi va tocar un pis de protecció oficial a Granollers. Tota una feta, tenint en compte l'alta demanda i l'escassa oferta d'aquest  tipus d'habitatges a la ciutat. Els hi van adjudicar l'immoble el 16 de setembre del 2006 amb el compromís que rebrien les claus quan finalitzessin les obres, és a dir, la primavera del 2008. El 2 gener del 2007 la Núria i el Dani van presentar la documentació corresponent, i el 29 de juny del mateix any van abonar el 10 per cent del preu del pis. Els van emplaçar a fer el segon pagament uns mesos més tard, però a dia d'avui encara esperen la trucada de la promotora. Porten tres anys esperant el pis de protecció oficial, i per això denuncien la situació a AraVallès.
[+]

Lectures 9472 lectures Comentaris 4 comentaris

Societat doble fletxa Dijous, 1.10.2009. 05:00 h

Els veïns de Parets destinen part del pressupost municipal

L'Ajuntament engega de nou el procés participatiu 'Amb els diners, tu hi comptes'
Imatge aèria del centre de Parets © Aj. Parets del Vallès
Imatge aèria del centre de Parets © Aj. Parets del Vallès
L'Ajuntament de Parets del Vallès continua amb la seva aposta per la participació ciutadana i aquesta setmana engega de nou el procés Amb els diners, tu hi comptes, en el qual els veïns del municipi poden suggerir i prioritzar algunes de les actuacions que consideren que caldria realitzar al municipi. Això sí, per desencís dels més espavilats, les opinions ciutadanes no són vinculants, és a dir, que són meres opinions que el consistori pot tenir en compte o no. Enguany, la iniciativa participativa manté el sostre econòmic: els veïns poden decidir el destí de 300.000 euros, que en temps de crisi econòmica, són una bona xifra.
[+]

Lectures 10399 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimecres, 30.9.2009. 13:05 h

Tres homes assalten a mà armada un banc a Granollers

S'enduen 25.000 euros d'una de les oficines que té Caixa Laietana a la ciutat
La seu central de Caixa Laietana © AV
La seu central de Caixa Laietana © AV
Tres homes van assaltar aquest dimarts 29 de setembre a primera hora del matí, a les vuit i vint minuts, una de les sucursals que Caixa Laietana té a Granollers. Els individus, a qui els Mossos d'Esquadra busquen per la capital del Vallès Oriental i rodalia, anaven armats -com a mínim portaven a sobre una pistola, amb la qual van intimidar als treballadors, que no van oferir resistència per evitar mals majors. Els lladres van entrar a l'oficina bancària quan encara no hi havia cap client al seu interior. Segons fonts properes a la investigació, els atracadors haurien aconseguit fugir amb un botí de 25.000 euros.
[+]

Lectures 8729 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimecres, 30.9.2009. 05:00 h

CiU exigeix al govern que el túnel de la Conreria sigui sense peatge

Presenta una proposta de resolució al Parlament demanant una B-500 gratuïta
El diputat de CiU, Josep Rull, en roda de premsa a Mollet © CiU
El diputat de CiU, Josep Rull, en roda de premsa a Mollet © CiU
CiU exigeix al govern català que la futura B-500, una nova via d'uns 8 quilòmetres que unirà el Vallès Oriental amb el sud del Maresme, passarà molt a prop de Sant Fost de Campsentelles i obligarà a construir un túnel a la Conreria, sigui gratuïta. I és que el departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat vol construir un túnel amb peatge per evitar que la via es col·lapsi en pocs anys. Així ho apunten fonts de la conselleria, tot i que el PSC ha assegurat durant anys -com va mostrar AraVallès- que la carretera seria gratuïta. Ara, CiU ha presentat una proposta de resolució al Parlament demanant un túnel sense peatge.
[+]

Lectures 8869 lectures Comentaris Un comentari

Societat doble fletxa Dimecres, 30.9.2009. 05:00 h

El govern vol suprimir l'estació de mercaderies de Granollers

Aquesta tardor el ministeri de Foment podria anunciar-ne el trasllat a la Llagosta
L'estació de mercaderies de Granollers aquest dimarts © Sergi Palau
L'estació de mercaderies de Granollers aquest dimarts © Sergi Palau
El departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat defensa la supressió de la cèntrica estació de mercaderies de Granollers. En una visita realitzada a la ciutat aquest mes de setembre, responsable de la conselleria van constatar la incompatibilitat de l'actual ubicació de la terminal amb la proximitat del casc urbà i el projecte de creixement futur que embolcallarà l'estació. Així ho ha fet saber el conseller Joaquim Nadal a l'alcalde de Granollers, el socialista Josep Mayoral, que des de fa temps defensa la supressió de la terminal. Nadal també va comunicar-li al batlle que el govern aposta per traslladar l'estació de mercaderies a la Llagosta, a l'espai que ara ocupa la terminal de vehicles.
[+]

Lectures 11397 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimarts, 29.9.2009. 19:50 h

Cremen 1,8 hectàrees de bosc a Sant Fost de Campsentelles

Set dotacions terrestres i dos helicòpters han apagat les flames aquest dimarts
La carretera BV-5001 al seu pas per Sant Fost, on es va declarar l'incendi © Google Maps
La carretera BV-5001 al seu pas per Sant Fost, on es va declarar l'incendi © Google Maps
Un incendi declarat aquest migdia a Sant Fost de Campsentelles, en una zona de bosc molt propera a la carretera BV-5001, ha cremat 1,8 hectàrees de zona forestal, segons informen els Bombers de la Generalitat, que han enviat a la zona set dotacions terrestres i dos helicòpters. Gràcies a aquest ampli desplegament, a un quart de quatre de la tarda d'aquest dimarts 29 de setembre el foc ja estava controlat i en fase d'extinció. De fet, a aquella hora s'han retirat els mitjans aeris; s'han quedat controlant la zona dos dels camions dels Bombers, que a les deu de la nit han donat per extingit l'incendi.
[+]

Lectures 4711 lectures Comentaris Afegeix comentari


publicitat


Aparador

7 idees per pagar menys a la factura de l'aigua

7 idees per pagar menys a la factura de l'aigua

Actualment existeixen instal·lacions sanitàries i electrodomèstics eficients capaços de consumir cada vegada menys aigua El gairebé permanent estat de crisi de l'aigua ha comportat una conscienciació per l'estalvi de l'aigua. ...


Opinió

giny
Revista

Número 16
25 d'octubre de 2017


Edicions per data

publicitatles mes


publicitat
publicitat
vallesfera


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraVallès


Una empresa del grup
Som

Diari digital associat a
acpg
Amb el suport de
logo

logo

logo
© AraVallès, 2018
some rights reserved