Dimecres, 21 de febrer de 2018 20:03 h


publicitat

Societat doble fletxa Dijous, 29.10.2009. 05:00 h

Les comissions encarien el projecte de Millet a Can Plandolit un 35 per cent

L'alcalde de l'Ametlla exigeix al seu predecessor que aclareixi la requalificació
Urbanització sense edificar a l'Ametlla propietat de Félix Millet © AV
Urbanització sense edificar a l'Ametlla propietat de Félix Millet © AV
Un 35 per cent del cost de l'obra del projecte que va impulsar Fèlix Millet als terrenys de la urbanització Avellaners Can Plandolit, a l'Ametlla del Vallès, era la quantitat que havia de destinar-se, suposadament, a pagar les comissions polítiques. Així es desprèn de diversos manuscrits que han trobat els auditors a les oficines del Palau de la Música i que ja estan en poder del jutge Juli Solaz. En aquest mateix escrit, es xifra en "500 M" la quantitat que s'hauria d'incrementar el cost dels treballs. En els documents apareix el concepte 'comissió' vinculat a, entre altres, un alcalde de l'Ametlla, Convergència i a campanyes electorals.
[+]

Lectures 8752 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dijous, 29.10.2009. 05:00 h

El Vallès Oriental és una de les comarques amb la taxa de natalitat més alta

L'immigració fa que Catalunya recuperi el nombre de naixements de fa 30 anys
Al Vallès Oriental el 2008 van néixer 5.071 nens © AV
Al Vallès Oriental el 2008 van néixer 5.071 nens © AV
El Vallès Oriental va registrar l'any passat 5.071 naixements, convertint-se així en una de les comarques amb la taxa de natalitat més alta de Catalunya, on es van registrar 89.024 naixements, 5.308 més que l'any 2007, amb un augment relatiu del 6,3 per cent, segons indiquen les dades facilitades per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Al Vallès Oriental l'any passat es van registrar 13,2 naixements per cada 1.000 habitants. La comarca se situa rere el Gironès (15,4 per 1.000), l'Anoia (14,3), el Tarragonès (14,1), el Baix Penedès (13,9), Osona (13,7), Vallès Occidental (13,7), l'Alt Penedès (13,6), Pla d'Urgell (13,5), el Baix Camp (13,4) i el Pla de l'Estany (13,3).
[+]

Lectures 18243 lectures Comentaris Un comentari

Societat doble fletxa Dimecres, 28.10.2009. 14:00 h

Detingut l'home que va cremar vuit contenidors de brossa a Mollet

Ferits dos policies locals després d'una perillosa persecució en cotxe per la ciutat
Carrers del barri de l'Estació del Nord on es van cremar els contenidors © Google Maps
Carrers del barri de l'Estació del Nord on es van cremar els contenidors © Google Maps
La policia local de Mollet del Vallès va detenir aquest dimarts 27 d'octubre a la matinada a l'home de 40 anys, veí de la ciutat, que va cremar vuit contenidors de brossa situats al barri de l'Estació del Nord. Els agents van enxampar l'individu quan acabava de calar foc als contenidors. De fet, en el moment de l'arrest, l'home portava a sobre l'encenedor amb el qual havia provocat els incendis. Segons informa l'Ajuntament de Mollet, el veí de la ciutat, detingut només una hora i mitja després de cremar intencionadament el primer dels contenidors, passarà en breu a disposició judicial acusat d'un delicte de danys al patrimoni municipal.
[+]

Lectures 6787 lectures Comentaris Un comentari

Societat doble fletxa Dimecres, 28.10.2009. 10:30 h

Unes 30 empreses opten a construir el nou edifici de la Unió Batllorienca

Les noves instal·lacions tindran 800 metres quadrats i acolliran la biblioteca
L'alcalde de Sant Celoni (al mig) revisant els plànols del nou edifici © Aj. Sant Celoni
L'alcalde de Sant Celoni (al mig) revisant els plànols del nou edifici © Aj. Sant Celoni
L'Ajuntament de Sant Celoni porta uns dies valorant les més de 30 ofertes que s'han presentat per construir l'edifici de la Unió Batllorienca. El projecte d'aquest nou equipament municipal per la Batlloria contempla la substitució de l'edifici actual, situat en una parcel·la estreta i allargada entre la carretera vella i el fons del carrer Breda, per un de nou. El nou edifici tindrà tres plantes i un pati interior, i estarà connectat amb l'actual Centre Cívic del carrer Major que acull el consultori mèdic, la biblioteca i la seu del Consell de Poble. D'aquesta manera, apunta l'Ajuntament, "es millorarà el funcionament intern de l'equipament, que passarà a estar format per dos edificis".
[+]

Lectures 4553 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimecres, 28.10.2009. 05:00 h

Sis nous trens circulen per la línia que travessa la comarca

Renfe crea un comitè per atendre les queixes dels usuaris de mitjana distància
Sis trens S-449 circulen ja per la línia Barcelona-Portbou © AV
Sis trens S-449 circulen ja per la línia Barcelona-Portbou © AV
Mentre el govern català prepara un pla de xoc per assumir les competències de Rodalies la propera nit de Cap d'Any, Renfe -que tot i el canvi d'amo continuarà gestionant el servei- ha decidit escoltar les queixes dels usuaris de mitjana distància i aquest dimecres 28 d'octubre posa en circulació a la línia de Portbou, la que travessa el Vallès Oriental, un nou model de tren. Es tracta d'un model de la sèrie S-449 de Renfe que pot circular a 160 km/h. La línia que uneix Barcelona amb Girona i Portbou té sis trens nous des d'aquest dimecres. Sis trens que, al ser de mitja distància, a la comarca només s'aturen a Granollers-Centre i Sant Celoni.
[+]

Lectures 12597 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimecres, 28.10.2009. 05:00 h

Els opositors a la planta de biomassa de la Garriga denuncien irregularitats

Assistiran al Ple municipal d'aquest dimecres "per demostrar el nostre rebuig"
Manifestació contra la planta de biomassa, a finals del 2008 © AV
Manifestació contra la planta de biomassa, a finals del 2008 © AV
La Plataforma Antiincineradora del Congost, que s'oposa a la construcció d'una planta de biomassa a la Garriga, denuncia irregularitats en els expedients que els serveis jurídics municipals han tramitat a favor de l'empresa Tamayo, promotora de la planta que es preveu instal·lar al municipi. A través d'un breu comunicat, la Plataforma anuncia que aprofitarà el Ple d'aquest dimecres 28 d'octubre per fer públiques aquestes irregularitats que haurien detectat en la tramitació de l'expedient que va permetre passar tres hectàrees de terreny situades a la riba del Congost de titularitat pública a propietat privada, pertanyent ara al Grup Tamayo.
[+]

Lectures 12125 lectures Comentaris 2 comentaris

Societat doble fletxa Dimarts, 27.10.2009. 12:00 h

Mollet engega una deixalleria mòbil per facilitar el reciclatge de residus especials

Desconeguts cremen set contenidors de brossa en poc més d'una hora a la ciutat
La deixalleria mòbil que posa en marxa Mollet © Aj. Mollet
La deixalleria mòbil que posa en marxa Mollet © Aj. Mollet
A partir del proper dimarts 3 de novembre una deixalleria mòbil començarà a circular pels carrers de Mollet. Es tracta d'un nou servei, inclòs en el contracte del servei municipal de neteja i recollida de residus, que pretén acostar la deixalleria als ciutadans per fomentar el reciclatge d'aquells residus més voluminosos o que necessiten un tractament especial. La deixalleria mòbil és un vehicle preparat perquè els molletans hi puguin llençar bateries, piles, pintures, poda, fluorescents, làmpades, radiografies, olis de motor, olis vegetals, roba i sabates, dissolvents, aerosols, runa... És a dir, residus que d'altra manera caldria anar a llençar a la deixalleria municipal.
[+]

Lectures 13802 lectures Comentaris Un comentari

Societat doble fletxa Dimarts, 27.10.2009. 05:00 h

Trenta-una urbanitzacions de la comarca demanen ajut a la Generalitat

213 àrees residencials catalanes amb dèficits opten a 30 subvencions del DPTOP
Moltes torres de cap de setmana han passat a ser primera residència © AV
Moltes torres de cap de setmana han passat a ser primera residència © AV
Carrers sense asfaltar, xarxa de clavegueram insuficient, finques abandonades plenes de brutícia, falta de transport públic, risc d'incendis forestals perquè no es netegen els boscos... I la llista continua. I és que aquests són només alguns exemples de la desastrosa situació en què es troben dues terceres parts de les 2.300 urbanitzacions que hi ha a Catalunya, i on viuen 625.000 persones. Per resoldre els dèficits en serveis bàsics que tenen aquestes àrees residencials, la Generalitat va aprovar al març una llei per condicionar-les. I 213 urbanitzacions opten a la trentena d'ajudes (que sumen 10 milions d'euros) que es concediran abans d'acabar l'any. 31 d'aquestes urbanitzacions són del Vallès Oriental.
[+]

Lectures 6318 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimarts, 27.10.2009. 05:00 h

Caldes s'adhereix al registre de sol·licitants d'habitatge protegit

Les persones que vulguin optar a un immoble protegit s'hi hauran d'inscriure
El conseller d'Habitatge amb els alcaldes que s'han adherit al registre © Generalitat
El conseller d'Habitatge amb els alcaldes que s'han adherit al registre © Generalitat
El Pla local d'habitatge de Caldes de Montbui preveu posar al mercat 224 habitatges de protecció oficial durant els propers sis anys. Per això l'Ajuntament del municipi ha començat a dotar-se de les eines necessàries per gestionar les tramitacions que els veïns que optin a un d'aquests immobles hauran de realitzar. Una d'aquestes eines és l'aplicació informàtica anomenada registre de sol·licitants d'habitatge protegit, que ofereix la Generalitat.  Aquesta aplicació informàtica facilitarà les gestions i ajustarà el procés de repartiment de pisos de protecció oficial a allò que estableix la llei. L'ajuntament, que aquest dilluns 26 d'octubre es va adherir formalment a la iniciativa, espera activar el gestor abans del 2010.
[+]

Lectures 3233 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dilluns, 26.10.2009. 05:00 h

La mà dreta de Millet va anotar pagaments de comissions a l'Ametlla

Ajuntament i Generalitat van requalificar els terrenys de Can Plandolit en un any
Urbanització sense edificar a l'Ametlla propietat de Fèlix Millet © AV
Urbanització sense edificar a l'Ametlla propietat de Fèlix Millet © AV
El jutge del Cas Millet, Juli Solaz, va rebre el passat dilluns 19 d'octubre diversos documents atribuïts a l'exdirector administratiu del Palau de la Música i mà dreta de Fèlix Millet, Jordi Montull, en els quals apareix el concepte 'comissió' vinculat a, entre altres, un alcalde, Convergència i a campanyes electorals. Els documents, que van ser enviats al magistrat pels actuals gestors del Palau, fan referència al procés de requalificació urbanística dels terrenys que Millet tenia als Avellaners de Can Plandolit, a l'Ametlla del Vallès, segons han apuntat tant La Vanguardia com El Periódico de Catalunya.
[+]

Lectures 5025 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dilluns, 26.10.2009. 05:00 h

Els dos mossos atropellats a Tagamanent continuen greus

La vida dels agents, un home i una dona destinats a Mollet, no corre perill
Pas de la C-17 pel terme municipal de Tagamanent © Google Maps
Pas de la C-17 pel terme municipal de Tagamanent © Google Maps
Els dos mossos d'esquadra que van ser atropellats el passat dimarts 20 d'octubre al migdia a la C-17, al terme municipal de Tagamanent, continuen ingressats en estat greu als hospitals de la Vall d'Hebron de Barcelona i Parc Taulí de Sabadell, respectivament. Els agents, un home i una dona, el Josep i la Sara, van resultar ferits greus amb politraumatismes -un d'ells té la pelvis trencada- al ser envestits per un cotxe. Afortunadament, la seva vida no corre perill, segons han informat els Mossos d'Esquadra. El conseller d'Interior, Joan Saura, va visitar als dos mossos l'endemà de l'accident, i ja va avançar que tot i estar "molt greus" les seves vides no perillaven.
[+]

Lectures 4642 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dissabte, 24.10.2009. 05:00 h

Cartes falses en nom de l'alcalde de Llinars irrompen al conflicte del kàrting

Les missives anuncien subvencions per apaivagar el soroll del futur circuit
La carta falsificada que han rebut aquesta setmana veïns de Llinars © AV
La carta falsificada que han rebut aquesta setmana veïns de Llinars © AV
Per si l'ambient a Llinars del Vallès i Cardedeu no estava prou enrarit per culpa de la possible futura construcció d'un gran kàrting al Pla del Morató, a la frontera entre els dos municipis, aquesta setmana un grapat de cartes falsificades han embolicat encara més la troca. L'alcalde de Llinars, Martí Pujol (ERC), impulsor del circuit internacional de karts, ha denunciat l'enviament de missives falsificades en nom seu i de l'Ajuntament a diversos veïns i comerciants de la població. Les cartes (veure imatge adjunta) anuncien subvencions d'entre 300 i 1.200 euros per apaivagar el soroll del futur circuit. La plataforma Stop Kàrting s'ha afanyat ha aclarir que no te res a veure amb l'enviament.
[+]

Lectures 9050 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Divendres, 23.10.2009. 11:00 h

El jutge del cas Millet ja té documents que esquitxen l'Ajuntament de l'Ametlla

L'acusació entrega manuscrits amb apunts sobre campanyes electorals i plans urbanístics
Urbanització sense edificar a l'Ametlla propietat de Félix Millet © AV
Urbanització sense edificar a l'Ametlla propietat de Félix Millet © AV
Les vinculacions polítiques del cas Millet han arribat al jutjat que investiga l'apropiació de milions d'euros del Palau de la Música per la qual estan imputats l'expresident de l'entitat cultural, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull. Els advocats de l'acusació particular que representen l'Associació Orfeó Català i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música van entregar dilluns al jutge Juli Solaz un paquet de documents entre els quals figuren uns manuscrits referits a la modificació urbanística d'uns terrenys de Millet a l'Ametlla del Vallès; concretament, de la urbanització Avellaners de Can Plandolit (veure imatges).
[+]

Lectures 6339 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Divendres, 23.10.2009. 05:00 h

La Garriga organitza una festa per reobrir el Casal de Joves

L'escola bressol la Puput de Bigues estrena cuina i personalitza els menús
El casal de joves de la Garriga després de la remodelació © Aj. la Garriga
El casal de joves de la Garriga després de la remodelació © Aj. la Garriga
Després d'uns quants mesos d'obres, aquest divendres 23 d'octubre la Garriga reobre el Casal de Joves del municipi. Per celebrar que l'equipament torna a funcionar, i que els joves rebran millor atenció gràcies a la reordenació i la millora de les instal·lacions, l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament ha organitzat una festa. Així, a partir de les sis de la tarda, a més de l'acte de reobertura més formal, es realitzaran tot un conjunt d'activitats que no acabaran fins passada la mitjanit. Actes que comptaran amb la participació de diferents joves del municipi que ja porten molts dies preparant la festa.
[+]

Lectures 13246 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Divendres, 23.10.2009. 05:00 h

Més de 3.000 euros per a les persones amb discapacitats

La Fundació Apadis de les Franqueses rep la recaptació del Trofeu Sergi Barjuan
Barjuan lliurant el txec a la presidenta de la Fundació Apadis © Aj. les Franqueses
Barjuan lliurant el txec a la presidenta de la Fundació Apadis © Aj. les Franqueses
La Fundació i Associació d'Atenció a Persones amb Discapacitats i els seus Familiars (APADIS), creada fa quinze anys i que es troba ubicada a les Franqueses del Vallès des del gener del 2002, va rebre aquest dimarts 20 d'octubre un txec per import de 3.380 euros de la recaptació del VIII Trofeu Sergi Barjuan de futbol que es va disputar el passat mes de setembre a les Franqueses. L'acte d'entrega del txec va tenir lloc a la sala de plens de l'Ajuntament i va comptar amb la presència de l'alcalde de les Franqueses, Esteve Ribalta, el regidor d'Esports, Josep Badia, l'exjugador del FC Barcelona, Sergi Barjuan, i la presidenta de la Fundació Apadis, Imma Navarro.
[+]

Lectures 6359 lectures Comentaris Afegeix comentari


publicitat
Aparador

7 idees per pagar menys a la factura de l'aigua

7 idees per pagar menys a la factura de l'aigua

Actualment existeixen instal·lacions sanitàries i electrodomèstics eficients capaços de consumir cada vegada menys aigua El gairebé permanent estat de crisi de l'aigua ha comportat una conscienciació per l'estalvi de l'aigua. ...


Opinió

giny
Revista

Número 16
25 d'octubre de 2017


Edicions per data

publicitatles mes


publicitat
publicitat
vallesfera


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraVallès


Una empresa del grup
Som

Diari digital associat a
acpg
Amb el suport de
logo

logo

logo
© AraVallès, 2018
some rights reserved