Dimecres, 18 d'octubre de 2017 22:25 h


publicitat

Societat doble fletxa Divendres, 4.9.2009. 05:00 h

Llinars no ha enviat a la Generalitat l'informe ambiental del kàrting

Cal el vistiplau de Medi Ambient per modificar el Pla General d'Ordenació Urbana
Acte informatiu organitzat al juliol per la plataforma Stop Kàrting © Stop Kàrting
Acte informatiu organitzat al juliol per la plataforma Stop Kàrting © Stop Kàrting
L'equip de govern de Llinars del Vallès, format per Esquerra Republicana de Catalunya i el Grup Independent de Llinars, encara no ha enviat al departament de Medi Ambient de la Generalitat l'informe ambiental necessari per poder modificar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) i, en conseqüència, convertir 13 hectàrees de terreny agrícola i forestal en un flamant circuit internacional de kàrting. Segons va explicar aquest dijous a AraVallès la conselleria del govern català, per poder reformar el PGOU Llinars ha de fer arribar a Medi Ambient l'informe ambiental corresponent, i el departament ha de donar el seu vistiplau o proposar correccions. Però fins ara Llinars no ha enviat res.
[+]

Lectures 4878 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dijous, 3.9.2009. 11:15 h

Descoberta una nova espècie de ratpenat a Catalunya

El Museu de Ciències Naturals de Granollers col·labora en la troballa de l'orellut
Fotografia del ratpenat, un orellut alpí © Medi Ambient
Fotografia del ratpenat, un orellut alpí © Medi Ambient
Una nova espècie per al bestiari català. Els investigadors Xavier Puig i Carles Flaquer van trobar la setmana passada en una cova de Queralbs (Ripollès), situada a 2.260 metres d'altitud, una nova espècie de ratpenat, l'orellut alpí (Plecotus macrobullaris). La troballa és fruit del treball de camp i la investigació duta a terme dins el marc del conveni establert entre el Consorci d'Espais d'Interès Natural del Ripollès, l'Associació Galanthus i el Museu de Ciències Naturals de Granollers per inventariar les espècies i la seva distribució amb l'objectiu de poder aplicar mesures de conservació dels hàbitats utilitzats pels ratpenats. L'orellut alpí és una espècie molt poc freqüent i només ha estat citada als Alps i en alguns punts del Pirineu central, on s'acostuma a trobar a gran alçada, entre 1.700 i 2.800 metres d'altitud. 
[+]

Lectures 22865 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dijous, 3.9.2009. 05:00 h

L'alcalde de Llinars convoca i desconvoca el ple per autoritzar el Kàrting

Els opositors al circuit denuncien que Medi Ambient no ha donat el vistiplau
Espai que reserva l'Ajuntament de Llinars per al kàrting © Stop Kàrting
Espai que reserva l'Ajuntament de Llinars per al kàrting © Stop Kàrting
Vist i no vist. El passat dilluns l'alcalde de Llinars del Vallès, el republicà Martí Pujol, convocava un ple extraordinari per aprovar la modificació puntual i provisional del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) del municipi, és a dir, per convertir 13 hectàrees de terreny agrícola i forestal en un flamant circuit internacional de kàrting. Acte seguit la plataforma Stop Kàrting -que aplega desenes d'entitats veïnals i ecologistes i grups polítics- denunciava que l'Ajuntament de Llinars tenia la intenció de reformar el PGOU sense el vistiplau de la conselleria de Medi Ambient. I aquest dimecres a la tarda, Pujol responia que, després de parlar amb la Generalitat, havia decidit desconvocar el ple.
[+]

Lectures 15177 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimecres, 2.9.2009. 11:10 h

Primers retards de la temporada a la línia de tren de Portbou

Una avaria en un comboi aturat a Sants ocasiona demores d'uns 50 minuts
Imatge de l'estació Granollers-Centre, on aquest matí també s'han registrat retards © AV
Imatge de l'estació Granollers-Centre, on aquest matí també s'han registrat retards © AV
Els trens de la línia C-2 de Rodalies, la que travessa el Vallès Oriental per unir Barcelona amb Girona i Portbou, circulen amb normalitat des de dos quarts de deu d'aquest matí de dimarts després que a primera hora es registressin els primers retards de la temporada laboral: demores d'uns 50 minuts causades, segons explica Renfe, per l'avaria d'un comboi que estava a punt de sortir de l'estació de Sants de Barcelona. Sembla que els tècnics de la companyia espanyola ja han solucionat el problema, però milers de soferts usuaris de la línia -molts d'ells del Vallès Oriental- ja han fet tard a la feina. Comencen els problemes amb el servei ferroviari el dia 2 de setembre.
[+]

Lectures 5166 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimecres, 2.9.2009. 05:00 h

Les Franqueses talla els carrils centrals de la carretera de Ribes

La via es mudarà en una rambla de vianants i els vehicles circulen ja pels laterals
Els vehicles ja no circulen pel centre de la carretera © Aj. les Franqueses
Els vehicles ja no circulen pel centre de la carretera © Aj. les Franqueses
El centre de les Franqueses del Vallès, la zona que va de la plaça de l'Ajuntament a la plaça de Gaudí i que embolcalla la carretera de Ribes, ja va agafant nova forma. Aquest tram de carretera es transformarà en una rambla de vianants que conservarà l'atractiu arbrat actual, això sí, amb un enllumenat i un mobiliari urbà nou. Els vehicles circularan pels dos laterals, tant en direcció Granollers com en direcció la Garriga. De fet, el trànsit pel centre de la via s'ha tallat aquest dimecres 2 de setembre. El vehicles circulen ja per les calçades laterals, és a dir, tal i com ho faran un cop finalitzades totes les obres.
[+]

Lectures 8250 lectures Comentaris Un comentari

Societat doble fletxa Dimarts, 1.9.2009. 13:45 h

Desarticulats dos punts de venda de cocaïna a la Roca i les Franqueses

Els Mossos arresten el distribuidor de la droga i no descarten més detencions
El material trobat als dos domicilis escorcollats © Mossos d'Esquadra
El material trobat als dos domicilis escorcollats © Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dimecres 26 d'agost a una persona que suposadament s'encarregava de vendre cocaïna a Granollers i rodalia. La investigació, a càrrec de l'Àrea Territorial d'Investigació de la Regió Policial Metropolitana Nord -amb seu a la capital del Vallès Oriental-, va permetre localitzar uns 105 grams de cocaïna ja preparada per la seva venda a l'interior de dos pisos a la Roca del Vallès i les Franqueses del Vallès. La droga hauria arribat a tenir un valor de 4.600 euros al carrer. La investigació continua oberta i els Mossos d'Esquadra no descarten arrestar més sospitosos durant les properes hores o dies, segons ha informat la policia catalana a AraVallès.
[+]

Lectures 4186 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dilluns, 31.8.2009. 02:30 h

Restablert el trànsit a la C-17 a la Garriga

Les obres del nou enllaç al sud del municipi van obligar a tallar tot l'agost dos carrils de la via
Les obres van obligar a tallar un carril en cada sentit de la marxa © AV
Les obres van obligar a tallar un carril en cada sentit de la marxa © AV
El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat de Catalunya va restablir aquest cap de setmana la circulació en els dos carrils de la C-17 que havia tallat durant tot el mes d'agost per enllestir l'última fase dels treballs de remodelació de l'enllaç de la via al sud de la Garriga. El DPTOP està construint una nova sortida molt sol·licitada però que fins ara no existia. Les obres van obligar a tancar un carril en direcció Barcelona i un altre en direcció Vic, aprofitant les vacances d'estiu i la conseqüent reducció en la intensitat de la circulació.
[+]

Lectures 4816 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dissabte, 29.8.2009. 05:00 h

El Consell Comarcal alerta que falten metges i infermers als CAP

Recorda que el Vallès Oriental és la comarca de la província de Barcelona amb menys llits d'hospital
Simulació en 3D del nou Hospital de Mollet, que estarà acabat el 2010 © Aj. Mollet del Vallès
Simulació en 3D del nou Hospital de Mollet, que estarà acabat el 2010 © Aj. Mollet del Vallès
L'atenció primària de la salut és el primer nivell d'accés dels ciutadans i ciutadanes a l'assistència sanitària. Aquesta primera atenció es dóna principalment als centres d’atenció primària (CAP) i als consultoris locals (CL). Ara, un informe inclòs en l’últim número de la revista L'Observatori del Consell Comarcal del Vallès Oriental, dedicat als recursos sanitaris a la comarca, alerta que tant els CAP -n'hi ha 32- com els CL –n’hi ha només 7- van curts de personal. És a dir, que als centres d'atenció sanitària primària del Vallès Oriental manquen metges -sobretot de capçalera i pediatres- i infermers.
[+]

Lectures 14585 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Divendres, 28.8.2009. 16:30 h

Trànsit alerta de retencions a l'AP-7 a Sant Celoni i la Roca

Uns 1.100 mossos d'esquadra vigilaran l'operació retorn de les vacances d'estiu
Trànsit espera retencions importants a l'AP-7 direcció Barcelona © AV
Trànsit espera retencions importants a l'AP-7 direcció Barcelona © AV
El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que més de 250.000 vehicles tornin a l'àrea metropolitana de Barcelona des d'aquesta tarda de divendres fins diumenge al vespre, quan poden resgistrar-se els moments més conflictius de tot el cap de setmana a les carreteres, especialment a l'AP-7. El SCP alerta de retencions importants aquest divendres -de les quatre a les nou- a l'autopista que travessa el Vallès Oriental, concretament al tram de la Roca, a l'altura del peatge. Diumenge –de les sis de la tarda a les deu de la nit- hi poden haver greus complicacions a Sant Celoni i, de nou, a la Roca del Vallès. Tot plegat, conseqüència del retorn de les vacances d’estiu.
[+]

Lectures 5875 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Divendres, 28.8.2009. 05:00 h

Els Mossos del Vallès Oriental envien un camió solidari a l'Àfrica

El vehicle forma part d'un ampli comboi humanitari muntat per la IPA
El comissari Molinero ajudant a omplir el camió solidari © AV
El comissari Molinero ajudant a omplir el camió solidari © AV
Els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Nord, que engloba les àrees bàsiques policials de Granollers i Mollet del Vallès, han recollit aquest estiu unes 120 caixes de material solidari per a la campanya Ambulàncies per Àfrica que organitza, per segon any consecutiu, l'Associació Internacional de la Policia (IPA) en col·laboració amb diverses ONGs amb experiència en enviaments humanitaris al continent africà, com ara Conductors Solidaris. El material mèdic, higiènic, escolar, lúdic i informàtic recollit pels Mossos de la comarca durant l'estiu es va col·locar aquest dijous 27 d'agost dalt del camió que anirà fins a Barcelona per, a principis d'octubre, marxar cap a Mali, país de destí del material.
[+]

Lectures 11408 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dijous, 27.8.2009. 05:00 h

L'Estat invertirà uns 400.000 euros en set estacions de la línia de tren de Portbou

També reformarà cinc parades de la línia Barcelona-Puigcerdà al Vallès Oriental
Una de les estacions que reformarà Foment és la de Granollers-Centre © AV
Una de les estacions que reformarà Foment és la de Granollers-Centre © AV
Aquest setembre, els usuaris de la línia 2 de Rodalies, la que travessa el Vallès Oriental per unir Barcelona amb Girona i Portbou, continuaran patint un servei deficient i exigint les lògiques millores a Renfe, la principal responsable de les constants demores. Però, com a mínim, sembla que d'aquí a uns mesos podran gaudir d'unes estacions més ben equipades. I és que el ministeri de Foment va anunciar aquest dimarts que, a través de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), realitzarà obres de reforma en 8 estacions de la línea C-2 nord, la que va de Barcelona a Maçanet. I 7 d'aquestes parades estan situades al Vallès Oriental.
[+]

Lectures 12309 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dilluns, 24.8.2009. 05:00 h

Granollers atura el servei de préstec de bicis durant les festes

L'Ajuntament ha retirat les bicicletes del carrer per evitar danys i usos indeguts
Una de les bicicletes de l'Ambicia't en una de les estacions de la ciutat © AV
Una de les bicicletes de l'Ambicia't en una de les estacions de la ciutat © AV
Les aproximadament 250 persones abonades al servei de préstec de bicicletes públiques Ambicia’t Granollers hauran de buscar un sistema de transport alternatiu durant tota la Festa Major de la capital del Vallès Oriental, que acabarà el proper diumenge 30 d’agost. I és que l'Ajuntament granollerí ha decidit tancar el servei municipal de préstec de bicis durant els nou dies que dura la sana competició entre Blancs i Blaus. L'objectiu no és cap altre que "no córrer riscos innecessaris, perquè durant aquests dies hi ha molta gent al carrer i anar en bicicleta és poc pràctic", subratllen des del consistori.
[+]

Lectures 7425 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dijous, 20.8.2009. 05:00 h

Restriccions d'aigua a Sant Pere de Vilamajor per les piscines

L'Ajuntament limita el consum a les nits i porta cisternes per omplir els dipòsits
Aquest estiu les piscines s'omplen gairebé a diari © AV
Aquest estiu les piscines s'omplen gairebé a diari © AV
Potser perquè les reserves dels pantans catalans es mantenen en els millor nivells dels últims anys i ja ningú recorda l'alerta de l'any passat, el consum d'aigua s'ha disparat en alguns municipis del Vallès Oriental. Això és precisament el que ha succeït a Sant Pere de Vilamajor. L'Ajuntament del poble s'ha vist obligat a reduir la pressió del subministrament d'aigua potable diverses jornades d'aquest mes d'agost, entre les 11 de la nit i les 7 del matí, per intentar limitar-ne el consum. I és que ha detectat un alarmant descens de les existències dels dipòsits municipals. L'aigua 'desapareix' de nit i va a parar a les piscines i als jardins privats de Sant Pere de Vilamajor.
[+]

Lectures 6025 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimarts, 18.8.2009. 13:30 h

Caos a l'AP-7 a Sant Celoni

Un camió accidentat provoca cues de 10 quilòmetres en sentit Barcelona
Imtge del cotxe que va circular en sentit contrari per l'AP-7 © Mossos d'Esquadra
Imtge del cotxe que va circular en sentit contrari per l'AP-7 © Mossos d'Esquadra
Un accident a l'AP-7 al seu pas per Sant Celoni aquest dilluns a les sis de la tarda va obligar a tallar tota la circulació de l'autopista en sentit Barcelona durant més d’una hora. A partir de les set es va obrir un dels tres carrils, però això no va evitar el caos: cues de més de 10 quilòmetres per anar cap a la capital catalana i de fins a 5 quilòmetres cap a Girona; en aquest segon cas, les retencions les va causar el lamentable efecte tafaner. La circulació a l’AP-7 no es va restablir del tot fins a dos quarts de dues de la matinada, segons va informar el Servei Català de Trànsit.
[+]

Lectures 10609 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimarts, 18.8.2009. 13:30 h

Greus demores a la línia de tren de Portbou

Una avaria en el sistema d’electrificació ocasiona retards de gairebé dues hores
Un dels combois va quedar aturat a l'estació de Granollers © AV
Un dels combois va quedar aturat a l'estació de Granollers © AV
Els trens de la línia 2 de Rodalies, la que travessa el Vallès Oriental per unir Barcelona amb Girona i Portbou, circulen amb normalitat aquest dimarts després que aquesta matinada els tècnics hagin solucionat els problemes que aquest dilluns 17 d'agost van provocar greus retards en el servei des de dos quarts de dues de la tarda fins a la nit. En un comunicat adjunt d'Adif i Renfe, totes dues empreses espanyoles atribueixen el mal servei a "danys en el sistema d’electrificació del recorregut Girona-Barcelona". L'avaria va obligar que la circulació del tram Granollers-Montmeló es fes en via única.
[+]

Lectures 3708 lectures Comentaris Afegeix comentari


publicitat
Aparador

Las instalaciones de calderas de condensación en Sabadell. ¿Un mundo de expansión o una realidad?

Las instalaciones de calderas de condensación en Sabadell. ¿Un mundo de expansión o una realidad?

A continuación presentamos las ofertas y campañas vigentes de calderas de condensación en una de las ciudades más importantes de Catalunya: Sabadell. En la capital de comarca del Vallés Occidental habitan más de 200.000 personas censadas, ...


Opinió


Llegir +
Revista

Número 15
4 d'octubre de 2017


Edicions per data
Llegir +


les mes
« Por tu apellido "Torrecilla"deduzco que eres catalana ...» La Catxaruda presenta la 1a mostra del ventre d’ossos
« La propietaria hace unas butifarras con sus propias ...» La Catxaruda presenta la 1a mostra del ventre d’ossos
« España te boicotea por tu boicot a la Guardia Civil ...» La Catxaruda presenta la 1a mostra del ventre d’ossospublicitat
publicitat


publicitat

vallesfera


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraVallès


Una empresa del grup
Som

Diari digital associat a
acpg
Amb el suport de
logo

logo

logo
© AraVallès, 2017
some rights reserved