Dimecres, 18 d'octubre de 2017 22:09 h


publicitat

Societat doble fletxa Dimarts, 15.9.2009. 05:00 h

Granollers, Canovelles i el Montseny estrenen guarderies

L'escola bressol Lledoner de la capital del Vallès Oriental disposa de 91 places
La moderna entrada a l'escola bressol Marta Mata © Aj. Canovelles
La moderna entrada a l'escola bressol Marta Mata © Aj. Canovelles
Aquest dilluns arrencava el curs escolar 2009-2010. Més de 60.000 nens de totes les edats comencen aquests dies les classes al Vallès Oriental. Molts d'aquests xics no han complert encara els 3 anys. Les places de guarderia van molt sol·licitades. Per això, per intentar atendre la demanda, els ajuntaments de tres municipis de la comarca han construït noves escoles bressol. Així, Granollers, Canovelles i el Montseny estrenaran durant aquest mes de setembre tres nous centres destinats a infants de 0 a 3 anys d'edat. Només a la capital de la comarca i a la veïna Canovelles, i gràcies als nous centres, s'han creat 185 places més per a infants.
[+]

Lectures 8345 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dilluns, 14.9.2009. 05:00 h

El curs comença amb quatre escoles noves al Vallès Oriental

Vilanova, Santa Maria de Martorelles i les Franqueses estrenen centres educatius
El nou institut de les Franqueses està a la carretera de Ribes © AV
El nou institut de les Franqueses està a la carretera de Ribes © AV
Cent setanta nens de 3 a 6 anys de les Franqueses del Vallès estan d'estrena. I és que aquest dilluns 14 de setembre comença a funcionar la primera fase del nou CEIP Camins de Corró d'Avall. No és l'única escola nova que hi ha al municipi, ni tampoc al Vallès Oriental. A la carretera de Ribes, a Corró d'Avall, hi ha el nou institut de les Franqueses; d'aspecte modern i innovador, acull des d'aquesta setmana a més d'un centenar d'alumnes d'ESO. A Santa Maria de Palautordera estrenen la nova escola les Mimoses, que ha costat més de 2 milions d'euros i que faran servir uns noranta nens, des de P-3 fins a sisè de primària. I a Vilanova del Vallès, la Falguera inaugura un gran centre educatiu.
[+]

Lectures 13348 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dilluns, 14.9.2009. 05:00 h

Tots al col·legi

Més de 60.000 alumnes inicien el curs escolar aquest dilluns al Vallès Oriental
Una 17.000 nens comencen el curs a Granollers i Mollet © AV
Una 17.000 nens comencen el curs a Granollers i Mollet © AV
S'han acabat les vacances. Tots al col·legi. Aquest dilluns 14 de setembre obren les portes les escoles bressol, els centres d'ensenyament infantil i primari (CEIP) i els institut d’ensenyament secundari (IES) del Vallès Oriental. A la comarca, més de 60.000 alumnes inicien el curs escolar. A Granollers ho fan gairebé 9.000. A Mollet uns 8.000. Molts nens i nenes que es trobaran amb centres educatius reformats i, en alguns casos -quatre a la comarca- amb escoles noves. A més, els alumnes de nou instituts del Vallès Oriental hauran d'aprendre a combinar el tradicional llibre de paper amb el llibre digital. l'IES Blancafort de la Garriga va més enllà i es queda només amb la pantalla. I no s'ha d'oblidar que divuit centres funcionaran amb mòduls prefabricats; això afecta a uns 2.000 alumnes, els mateixos que l'any passat.
[+]

Lectures 12927 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dilluns, 14.9.2009. 05:00 h

S'estrena el bus que portarà estudiants celonins a la UAB

Autocars Barba farà dos viatges diaris aquest mes i després decidirà si continua amb el servei o no
Amb bus, els celonins arribaran a la UAB en 50 minuts © AV
Amb bus, els celonins arribaran a la UAB en 50 minuts © AV
Aquest dilluns s'estrena l'autobús que acostarà desenes d'estudiants de Sant Celoni a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'empresa Autocars Barba farà dos viatges diaris durant el que queda de setembre –un d'anada a les set del matí i un de tornada quan passin uns minuts de les tres de la tarda. Finalitzat el mes, Barba -amb seu a Sant Celoni- avaluarà els resultats per decidir-ne la continuïtat. Si els números quadren, l'empresa de transports seguirà prestant el servei. Si no quadren, els universitaris celonins es quedaran, de nou, sense una línea d'autobús que els apropi a la UAB.
[+]

Lectures 11131 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Diumenge, 13.9.2009. 12:35 h

Cremen quatre cotxes a Montornès del Vallès

Set vehicles més aparcats al carrer Euskadi queden parcialment afectats
Els quatre vehicles han cremat al carrer Euskadi © Google Maps
Els quatre vehicles han cremat al carrer Euskadi © Google Maps
Matinada de diumenge moguda a Montornès del Vallès i ensurt per uns quants veïns d'aquest municipi vallesà. Quatre vehicles que estaven aparcats al carrer Euskadi de Montornès, en una via amb edificis per un costat i un gran parc per l'altre, han cremat per causes que els Mossos d'Esquadra, la policia local i els Bombers de la Generalitat encara estan investigant. Set vehicles més han quedat parcialment afectats per les flames. Tot plegat ha succeït davant del número 12 del carrer Euskadi, a tocar de Ca l'Espasell i a pocs metres de la plaça Guernica. Fins a les sis del matí no s'ha recuperat la normalitat al poble.
[+]

Lectures 4418 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Divendres, 11.9.2009. 05:00 h

El Consell Comarcal concedeix més de 1.700 ajuts de menjador

Els alumnes beneficiats rebran 3,75 euros al dia per poder dinar a l'escola
Les ajudes de menjador permetran a molts nens dinar a l'escola © AV
Les ajudes de menjador permetran a molts nens dinar a l'escola © AV
En època de crisi les peticions d'ajudes a les administracions s'han multiplicat. Ara, a les portes d'un nou curs escolar, moltes famílies catalanes busquen suports per poder afrontar l'elevada despesa econòmica que comporta l'educació dels seus fills. El Consell Comarcal del Vallès Oriental té assumit per delegació, des de l'any 1990, i en base al conveni signat amb el departament d'Educació de la Generalitat, la competència en relació amb la programació i la gestió de beques i ajuts de menjador. I per començar el curs 2009-2010, el Consell ja ha aprovat una primera distribució de 1.741 ajuts de menjador.
[+]

Lectures 8786 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dijous, 10.9.2009. 05:00 h

L'escola SEK de la Garriga combatrà la grip nova amb internet

Farà servir la xarxa perquè els alumnes malalts no perdin el ritme del curs
Alumnnes dels centres SEK davant la pantalla de l'ordenador © SEK
Alumnnes dels centres SEK davant la pantalla de l'ordenador © SEK
Internet com a remei contra la grip A. Aquesta és la innovadora fórmula escollida pel col·legi privat SEK de la Garriga, on aquest dimecres van començar les classes. Entre les decisions que el centre ha pres per reduir la incidència de la grip nova a les aules destaca que l'alumne malalt pugui fer el seguiment del curs a través de la xarxa. Tots els centres SEK -n'hi ha sis a l'Estat, un a França i un a Irlanda- disposen d'un seguit de programes informàtics perquè l'alumne interactuï amb els seus professors. Són eines que s'utilitzen des de fa dos anys, però que ara, a més, serviran per combatre la grip A.
[+]

Lectures 8337 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dijous, 10.9.2009. 05:00 h

El Vallès Oriental rep 7 milions d'euros per reforçar els serveis socials

Acció Social incrementa les ajudes i destina 937.025 euros a Granollers i 1.820.439 a Mollet
Antonio Rísquez i Josep González-Cambray signant els contractes programa © Consell Comarcal
Antonio Rísquez i Josep González-Cambray signant els contractes programa © Consell Comarcal
El Consell Comarcal del Vallès Oriental i els ajuntaments de Granollers i Mollet del Vallès rebran aquest 2009 del departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat 7.114.355,64 euros per desenvolupar programes d'atenció social. Així ho recullen els contractes programa en matèria de serveis socials que el director dels serveis territorials del departament a Barcelona, Josep González-Cambray, va signar aquest dilluns 7 de setembre amb el president del Consell Comarcal, Antonio Rísquez, i l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral. En els propers dies tindrà lloc la signatura del contracte amb l'alcalde de Mollet, Josep Monràs.
[+]

Lectures 9348 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dijous, 10.9.2009. 05:00 h

Tres ingressats a l'Hospital de Sant Celoni per la grip nova

Tots tres, menors de 50 anys i veïns de la zona, ja han estat donats d'alta
Una imatge recent de la consellera de Salut Marina Geli © AV
Una imatge recent de la consellera de Salut Marina Geli © AV
Dos veïns de Sant Celoni i un de Santa Maria de Palautordera han ingressat aquestes últimes setmanes a l'Hospital de Sant Celoni a causa de la grip nova o grip A. Tots tres eren menors de 50 anys i ja han estat donats d'alta. En dos dels casos l'ingrés es va derivar per complicacions per pneumònia. Pel que fa al tercer pacient, va entrar a l'Hospital perquè tenia molta febre. Segons informa l'Ajuntament de Sant Celoni, aquestes tres persones van ser ingressades, però diversos individus més han resultat afectats per la grip nova; això sí, amb símptomes lleus que han desaparegut sense necessitat de romandre al centre hospitalari.
[+]

Lectures 10880 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimecres, 9.9.2009. 05:00 h

Independents per Mollet denuncia l'abandó de les estacions de la ciutat

Reclama a Adif millores en l'accessibilitat i la seguretat de les dos parades de tren
Imatge de l'andana de l'estació de tren Mollet-Sant Fost © IxM
Imatge de l'andana de l'estació de tren Mollet-Sant Fost © IxM
El partit Independents per Mollet (IxM) va denunciar aquest dimarts a la tarda que tant el ministeri de Foment com l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) continuen actuant "negligentment" i oblidant les mancances d'accessibilitat i seguretat que pateixen les dues estacions de tren que hi ha a Mollet. IxM carrega contra el nou pla d'inversions de l'Estat, que al Vallès Oriental es traduirà en 400.000 euros per a set estacions de la línia de Portbou i 630.000 per a cinc parades de la línia de Puigcerdà. Segons José Antonio Gàlvez, responsable de mobilitat de la formació molletana, aquest nou pla d'inversions no soluciona ni els problemes de Mollet-Sant Fost ni els de Mollet-Santa Rosa.
[+]

Lectures 5449 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimarts, 8.9.2009. 13:30 h

Arrestat a les Franqueses un home per amenaces amb armes de foc

El detingut, que encanonava un altre individu, està en presó provisional
Dos dels vehicles de la policia local de les Franqueses © AV
Dos dels vehicles de la policia local de les Franqueses © AV
La policia local de les Franqueses del Vallès va detenir aquest passat diumenge 6 de setembre a un home de mitjana edat acusat d'amenaçar-ne un altre amb dues armes de foc. Els fets es van produir passades les onze de la nit a la plaça de la Segrera de Corró d'Avall. Una trucada als Mossos d'Esquadra va alertar de la situació: un home molt alterat estava encanonant a un altre individu amb més d'una arma. D'immediat, la policia catalana va comunicar la situació a la policia local de les Franqueses, que va enviar sis agents a l'escenari dels fets. En pocs minuts i sense masses problemes van aconseguir arrestar a J.A.N.
[+]

Lectures 12916 lectures Comentaris Un comentari

Societat doble fletxa Dimarts, 8.9.2009. 05:00 h

Restriccions a la ronda Sud de Granollers fins a finals d'any

Les obres de millora es fan entre el coll de la Manya i la carretera de Cardedeu
Enllaç de la ronda de Granollers amb la carretera de Cardedeu © AV
Enllaç de la ronda de Granollers amb la carretera de Cardedeu © AV
La tardor s'insinua complicada per circular per Granollers. A la dotzena d'obres que hi ha a la ciutat, s'hi afegeixen des d'aquesta setmana els treballs de millora que es duran a terme a les carreteres N-152z i C-352, és a dir, a la ronda sud de Granollers des del coll de la Manya fins a la carretera de Cardedeu -en total, un tram d'uns set quilòmetres. El departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat adverteix que les obres, que obligaran a tallar un carril per cada sentit de la marxa, comportaran restriccions puntuals de trànsit fins a finals d'any. Per tant, la ronda Sud, sempre molt transitada, passarà a disposar d'un sol carril per cada sentit.
[+]

Lectures 4339 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Diumenge, 6.9.2009. 05:00 h

El Llerona estrena la gespa artificial del remodelat camp de futbol

L'Ajuntament de les Franqueses també ha millorat els accesos a les instal·lacions
La nova gespa artificial del camp de futbol de Llerona © Aj. les Franqueses
La nova gespa artificial del camp de futbol de Llerona © Aj. les Franqueses
El poble de Llerona, que forma part del municipi de les Franqueses del Vallès, ja té camp de futbol de gespa. Això sí, artificial. I aquest diumenge 6 de setembre, a les sis de la tarda, el CE Llerona -que juga a la segona categoria territorial- estrenarà la nova catifa enfrontant-se al FC Cardedeu. Tot queda a la comarca. La gespa artificial ha estat una reivindicació dels veïns i entitats del poble, i és una de les obres que s'han realitzat a les Franqueses amb diners del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL), popularment conegut com a pla Zapatero. A més de col·locar la gespa artificial, el consistori també ha arranjat els accessos al camp de futbol i ha remodelat les instal·lacions de sanejament i reg per al correcte funcionament de la nova superfície. 
[+]

Lectures 12062 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dissabte, 5.9.2009. 05:00 h

Els botiguers de la Garriga surten al carrer

Aquest diumenge els comerciants muntaran les parades a Banys, Centre i Calàbria
cartell promocional de la Botiga al Carrer © Aj. la Garriga
cartell promocional de la Botiga al Carrer © Aj. la Garriga
Aquest diumenge 6 de setembre els comerciants de la Garriga sortiran al carrer. Per tercer any consecutiu, una seixantena de botigueres i botiguers del municipi vallesà muntaran les seves parades a l'aire lliure oferint els seus productes i serveis dins el marc de la campanya la Botiga al Carrer. La jornada, organitzada per l'activa Agrupació de Serveis i Comerciants (ASIC) conjuntament amb l'Àrea de Comerç i Indústria de l'Ajuntament, vol ser una finestra oberta del comerç de la Garriga. L'activitat es desenvoluparà al centre del municipi: als carrers Banys i Centre i al primer tram del carrer Calàbria. Tot plegat, des de les deu del matí d'aquest diumenge fins a les vuit del vespre.
[+]

Lectures 10212 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Divendres, 4.9.2009. 05:00 h

Comencen set mesos d'obres al centre de Caldes

L'Ajuntament talla diverses vies i trasllada el mercat al carrer Sant Pau
Les obres ja han començat al carrer de Montserrat © Aj. Caldes de Montbui
Les obres ja han començat al carrer de Montserrat © Aj. Caldes de Montbui
L'històric centre de Caldes de Montbui es renta la cara. Com era previst i anunciat, aquesta setmana han començat les obres de reurbanització de la plaça de l'Església i el carrer d'Asensi Vega per una banda, i del carrer de Montserrat per una altra. Amb aquestes dues actuacions, que obliguen a tallar carrers i canviar el sentit de la circulació d'algunes vies, l'Ajuntament busca millorar la mobilitat de vianants i rodada del centre del municipi, i adequar i endreçar una xarxa de serveis que s'ha d'adaptar a les normatives urbanístiques actuals. Les obres, que tenen un cost d'uns 773.000 euros, duraran aproximadament uns set mesos.  
[+]

Lectures 9891 lectures Comentaris Afegeix comentari


publicitat
Aparador

Las instalaciones de calderas de condensación en Sabadell. ¿Un mundo de expansión o una realidad?

Las instalaciones de calderas de condensación en Sabadell. ¿Un mundo de expansión o una realidad?

A continuación presentamos las ofertas y campañas vigentes de calderas de condensación en una de las ciudades más importantes de Catalunya: Sabadell. En la capital de comarca del Vallés Occidental habitan más de 200.000 personas censadas, ...


Opinió


Llegir +
Revista

Número 15
4 d'octubre de 2017


Edicions per data
Llegir +


les mes
« Por tu apellido "Torrecilla"deduzco que eres catalana ...» La Catxaruda presenta la 1a mostra del ventre d’ossos
« La propietaria hace unas butifarras con sus propias ...» La Catxaruda presenta la 1a mostra del ventre d’ossos
« España te boicotea por tu boicot a la Guardia Civil ...» La Catxaruda presenta la 1a mostra del ventre d’ossospublicitat
publicitat


publicitat

vallesfera


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraVallès


Una empresa del grup
Som

Diari digital associat a
acpg
Amb el suport de
logo

logo

logo
© AraVallès, 2017
some rights reserved