Super baner - 970x90

Divendres, 15 de desembre de 2017 07:18 h


publicitat

Política doble fletxa Divendres, 18.9.2009. 05:00 h

Sant Antoni de Vilamajor prepara una consulta independentista

ERC sondeja entitats de la Garriga i Sant Fost per convocar un referèndum
Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor © AV
Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor © AV
L'alcalde de Sant Antoni de Vilamajor, Francesc Tella (CiU), va anunciar aquest dijous 17 de setembre que l'equip de govern del municipi ja està treballant per organitzar una consulta popular sobre la independència de Catalunya, tal i com es va fer el passat cap de setmana a Arenys de Munt (Maresme). El batlle, que està adherit al moviment sobiranista d'electes locals Decidim.cat, va explicar a l'Agència Catalana de Notícies que es vol crear una plataforma formada per 24 personalitats de la localitat -de l'àmbit polític i associatiu- per treballar sobre el referèndum, i va destacar que "qui té el sentiment de la pàtria i la nació catalana està fart del tracte que se'ns dóna des de Madrid".
[+]

Lectures 7109 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Divendres, 18.9.2009. 05:00 h

Sant Celoni dóna 90 euros al mes als nens que van a guarderies privades

L'Ajuntament vol garantir que tots els celonins puguin accedir a l'escola bressol
Imatge d'una llar d'infants sense els nens © AV
Imatge d'una llar d'infants sense els nens © AV
L'Ajuntament de Sant Celoni vol garantir des d'aquest curs "l'equitat" entre totes les famílies que optin per escolaritzar els seus fills de 0 a 3 anys. Per això, i davant el dèficit de places públiques d'escola bressol -una mancança que s'observa en molts altres municipis del Vallès Oriental-, el consistori ha decidit atorgar 90 euros mensuals als nens celonins que vagin a llars d'infants privades; això sí, a centres autoritzats pel departament d'Educació de la Generalitat. Des de l'Ajuntament emmarquen la mesura dins "l'aposta per un model educatiu que tendeixi a l'excel·lència a totes les franges d'edat i la millora de la cohesió social al municipi".
[+]

Lectures 14054 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Divendres, 18.9.2009. 05:00 h

El govern estudia construir el túnel de la Conreria amb peatge

L'obra, que unirà el Vallès amb el sud del Maresme, costarà uns 400 milions
L'actual B-500 dificulta la connexió entre el Vallès i el sud del Maresme © AV
L'actual B-500 dificulta la connexió entre el Vallès i el sud del Maresme © AV
El túnel de la Conreria, la nova via de comunicació entre el Vallès Oriental i el sud del Maresme, serà de peatge. I no pas a l'ombra, com havia anunciat fa uns mesos el govern català, sinó de barrera, com els que hi ha a tantes autopistes catalanes. L'augment del cost de la infraestructura i la por que la via es pugui col·lapsar fan que la Generalitat consideri seriosament l'opció de construir el túnel amb peatge. "Ho estem estudiant", es limita a subratllar el departament de Política Territorial i Obres Públiques, que reitera que si el túnel fos gratuït col·lapsaria la carretera -la B-500- en molts pocs anys. Els primers estudis xifren en un 30 per cent la reducció de trànsit que es produiria amb les barreres.
[+]

Lectures 15343 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dijous, 17.9.2009. 12:30 h

Obres a la plaça de la Corona un mes després de reformar-la

L'Ajuntament fa cas de les queixes i aprima part d'un paviment massa accidentat
Obrers treballant a la plaça de la Corona aquest dimecres a la tarda © Sergi Palau
Obrers treballant a la plaça de la Corona aquest dimecres a la tarda © Sergi Palau
La majoria de veïns i comerciants de la zona valoren positivament el tall de trànsit i els nous espais generats a la plaça de la Corona de Granollers, però consideren que falta vegetació i que el paviment no és l'adequat. "Jo ja he vist com cinc o sis persones queien", comenta un dels botiguers. De fet, les irregularitats del nou paviment són el principal motiu de queixa dels usuaris d'una plaça que ha estat mesos potes enlaire i que es va acabar de reformar fa poc menys d'un mes. Per això l'Ajuntament ha decidit intervenir, i des de fa uns dies uns quants obrers han tornat a la zona per aprimar o directament canviar part d'un empedrat massa rugós, i així reduir el risc d'ensopegades.
[+]

Lectures 8574 lectures Comentaris Un comentari

Societat doble fletxa Dijous, 17.9.2009. 11:00 h

La Generalitat potencia el servei d'autobús a Caldes

Incorpora 13 noves expedicions per unir el municipi amb les urbanitzacions
La flota d'autobusos de Caldes de Montbui s'ha reforçat © AV
La flota d'autobusos de Caldes de Montbui s'ha reforçat © AV
El departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat va posar en marxa aquest dilluns 14 de setembre un conjunt de millores de l'oferta de transport públic per carretera al municipi de Caldes de Montbui. Així, a més de l'estrena de la targeta T-12 per a infants, s'incorporen 13 noves expedicions de dilluns a divendres a l'oferta que fins ara enllaçava les urbanitzacions de Saulons i Font dels Enamorats, Can Valls i Torre Negrell, i Can Maspons i els Lledoners. Segons subratlla el DPTOP, aquests nous serveis permetran donar resposta a les necessitats de mobilitat entre aquestes urbanitzacions del municipi, sobretot durant les hores punta.
[+]

Lectures 6172 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dijous, 17.9.2009. 05:00 h

Torna la Fira d'Artesans al centre de Mollet

La ciutat, vestida de fons marí, acull 75 parades del 18 al 20 de setembre
L'any passat la Fira d'Artesans va atreure milers de visitants © Aj. Mollet del Vallès
L'any passat la Fira d'Artesans va atreure milers de visitants © Aj. Mollet del Vallès
Embotits, formatges, pastissos, pans, coques, mel, codony, cervesa artesana, tòfones, bolets, conserves de peix, bijuteria, espelmes, ceràmica, forja, terrissa decorativa, complements i joguines de fusta, orfebreria, titelles amb paper maixé, perfums, sabons i locions artesanals, tèxtil, plantes i olis medicinals... Ni més ni menys que setanta-cinc parades oferiran mil i un productes a tot aquell que s'apropi al centre de Mollet del Vallès des d'aquest divendres 18 de setembre al diumenge dia 20. Els carrers del nucli antic de la ciutat es vesteixen de festa per acollir la vint-i-sisena edició de la Fira d'Artesans, que any rere any es consolida amb un gran èxit de participants i visitants.
[+]

Lectures 12746 lectures Comentaris Afegeix comentari

Cultura doble fletxa Dijous, 17.9.2009. 05:00 h

Edgar Allan Poe esfereeix Cardedeu

El poble commemora el bicentenari del naixement de l'autor amb un extens cicle
Fotografia d'Edgar Allan Poe (1809-1849) © AV
Fotografia d'Edgar Allan Poe (1809-1849) © AV
Edgar Allan Poe va arribar aquest dimecres 16 de setembre a Cardedeu i no en marxarà fins a finals d'any. I és que el municipi del Vallès Oriental homenatja l'escriptor, poeta, crític i periodista romàntic nord-americà (1809-1849) amb un extens i interessant programa d'activitats. Amb el títol Els 19's de Poe, Cardedeu commemora el bicentenari del naixement d'un dels grans mestres del relat breu, pare de gèneres literaris com ara el fantàstic i la ciència ficció, recordat especialment pels seus contes de terror. Els 19's de Poe fa referència a la data de naixement de l'autor, un 19 de gener, i prendrà forma -amb més o menys precisió- el 19 de cada mes, amb activitats ben diferents.
[+]

Lectures 7361 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dijous, 17.9.2009. 05:00 h

Disminueixen els accidents laborals al Vallès Oriental

La sinistralitat ha caigut un 39 per cent respecte els sis primers mesos del 2008
De gener a juliol s'han registrat 589 accidents a la construcció © AV
De gener a juliol s'han registrat 589 accidents a la construcció © AV
Poc a poc, però any rere any disminueix la sinistralitat laboral al Vallès Oriental. En els set primers mesos d'aquest 2009 -del gener al juliol- s'han produït a la comarca 4.010 accidents laborals amb baixa. Si ho comparem amb les dades del mateix període del 2008, comprovem que la sinistralitat ha caigut un 39 per cent. Tot i això, el sindicat UGT subratlla que "hem de seguir vigilants perquè les empreses continuïn aplicant la llei de prevenció de riscos laborals amb tota la seva intensitat". I és que tot i la positiva reducció del nombre d'accidents a la feina, encara se’n registren masses.
[+]

Lectures 10479 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dijous, 17.9.2009. 05:00 h

Municipis i Mossos ajudaran els menors drogoaddictes

Cinc pobles de la comarca signen un conveni per reorientar els joves denunciats
Alcaldes i Mossos escoltat les explicacions de Carla González, coordinadora del pla © Aj. les Franqueses
Alcaldes i Mossos escoltat les explicacions de Carla González, coordinadora del pla © Aj. les Franqueses
Cinc municipis del Vallès Oriental i els Mossos d'Esquadra van signar aquest dimecres 16 de setembre un conveni per actuar en menors d'edat d'entre 14 i 18 anys als que s'hagi enxampat consumint o traginant drogues. El Protocol del Programa de Conciliació i Reparació Municipal segellat dimecres, que forma part del Pla de prevenció de drogodependències i promoció d'hàbits saludables (C17), permetrà que els joves detinguts es puguin acollir a mesures alternatives, sobretot de caire educatiu. Amb aquesta nou conveni ajuntaments i policia catalana busquen ajudar al jove a allunyar-se de les drogues i evitar engegar un procés administratiu que normalment acaba amb una multa.
[+]

Lectures 6736 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimecres, 16.9.2009. 14:00 h

Sant Fost i Martorelles recuperen el servei telefònic

Milers de línies telefòniques van quedar tallades dissabte passat per una avaria
Les infraestructures telefòniques de Sant Fost són molt antigues © AV
Les infraestructures telefòniques de Sant Fost són molt antigues © AV
Milers de veïns de Sant Fost de Campsentelles i de Martorelles van recuperar aquest dimarts a les set de la tarda el servei telefònic després de quatre dies sense poder trucar ni rebre trucades. El passat dissabte 12 de setembre una greu avaria va deixar sense subministrament a milers de persones d'ambdós municipis del Vallès Oriental. Segons va explicar a AraVallès el consistori de Sant Fost, la ruptura de la conducció principal d'aigua potable de la població va inundar una arqueta de Telefònica situada al xamfrà dels carrers Barcelona i Santa Rosa. I això va inutilitzar milers de línies de telefonia fixa tant de Sant Fost com de la veïna Martorelles.
[+]

Lectures 6386 lectures Comentaris Afegeix comentari

Societat doble fletxa Dimecres, 16.9.2009. 11:00 h

Adif millorarà la seguretat ferroviària a les Franqueses i la Garriga

Invertirà uns 90.000 euros en tanques d'1,8 metres prop de les dues estacions
Les tanques que instal·larà Adif són com les de la imatge © Adif
Les tanques que instal·larà Adif són com les de la imatge © Adif
L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) millorarà la seguretat de la línea de tren de Puigcerdà al seu pas pel Vallès Oriental. Concretament, la companyia estatal invertirà uns 90.000 euros en la instal·lació de tanques de seguretat a les estacions de les Franqueses del Vallès i la Garriga, i als trams de via més propers a les dues parades. Amb aquestes reformes es busca impedir el trànsit indegut de persones per la via i augmentar la seguretat, tant per a la circulació de combois com per als ciutadans. Segons informa Adif, la implantació de noves tanques es realitzarà en aquelles zones on passa més gent per punts no autoritzats. És el cas de les Franqueses i la Garriga.
[+]

Lectures 5862 lectures Comentaris Afegeix comentari

Política doble fletxa Dimecres, 16.9.2009. 05:00 h

Bigues veta un anunci perquè el considera propaganda independentista

L'Ajuntament (PSC, ICV i PP) fa repintar un autobús que han d'utilitzar els avis
Imatge de l’autobús amb l’anunci -a dalt- vetat per l’Ajuntament © Visiocom Minibus
Imatge de l’autobús amb l’anunci -a dalt- vetat per l’Ajuntament © Visiocom Minibus
Els avis de Bigues i Riells hauran d'esperar uns quants dies més per utilitzar el petit autobús que l'Ajuntament vol posar a la seva disposició. I és que la propaganda que ha d'anar a la part del darrere del vehicle, per abaratir la iniciativa, ha aixecat polseguera. Un dels anunciant, Carles Barcons, propietari de l'Hotel Molí de la Torre, va fer pintar un fons groc, amb quatre barres vermelles a cada costat, un quadre negre amb el nom i les estrelles del seu establiment, i unes lletres blanques i vermelles on s'hi podia llegir: "Per a la gent gran... independència!" Doncs bé, el consistori (PSC, ICV i PP) ha vetat l'anunci perquè el considera "propaganda política", en concret, d'ERC.
[+]

Lectures 9787 lectures Comentaris 2 comentaris

Societat doble fletxa Dimecres, 16.9.2009. 05:00 h

Un dúmper fereix greument una dona al centre de Granollers

El camió va aixafar la cama de la senyora de 62 anys, veïna de Santa Eulàlia
Obres al centre de Granollers, a tocar de la plaça de l'Església © Sergi Palau
Obres al centre de Granollers, a tocar de la plaça de l'Església © Sergi Palau
Un camió de trabuc de gran tonatge va atropellar una dona aquest dimarts al migdia al centre de Granollers, a la sempre concorreguda plaça de l'Església. El dúmper -així s'anomenen aquest tipus de vehicles-  va aixafar la cama de la senyora, que va ingressar minuts després i en estat greu a l'Hospital de Granollers. Segons les explicacions de la policia local, la causa de l'accident seria que la càrrega de la caixa basculant del vehicle sobresortia parcialment, fet que, a part d'estar prohibit, hauria impedit al conductor veure a la vianant. El camió treballava en una de les molts obres que aquests dies s'enllesteixen al centre de la ciutat.
[+]

Lectures 4565 lectures Comentaris Afegeix comentari

Cultura doble fletxa Dimecres, 16.9.2009. 05:00 h

Els Xics acosten els castells a Euskadi

Aquest dissabte 19 de setembre portaran la torre de set a les Franqueses
Actuació dels Xics a la localitat basca d'Ugao-Miraballes © Xics
Actuació dels Xics a la localitat basca d'Ugao-Miraballes © Xics
El passat cap de setmana els Xics de Granollers, com fan tantes altres colles castelleres catalanes des de fa anys, van portar les espectaculars construccions humanes lluny de Catalunya. Els Xics van actuar a Euskadi, a Ugao-Miraballes, on van participar a les festes d'estiu d'aquest poble situat a una desena de quilometres de Bilbao. Ni més ni menys que uns 150 granollerins es van desplaçar amb autobús fins a Ugao per explicar amb castells i paraules el fet casteller als bascos, concretament als biscaïns. Molts veïns d'Ugao i rodalia van participat activament de les pinyes de la colla.
[+]

Lectures 13259 lectures Comentaris Un comentari

Societat doble fletxa Dimecres, 16.9.2009. 05:00 h

Set detinguts a les Franqueses acusats de robar tubs de ferro

S'enduien amb un camió el material d'una empresa del polígon el Pla de Llerona
Exterior de l'empresa asssentada a Llerona on van robar els set detinguts © Aguilar y Salas
Exterior de l'empresa asssentada a Llerona on van robar els set detinguts © Aguilar y Salas
Una actuació conjunta de les policies locals de les Franqueses del Vallès, Granollers i Canovelles i dels Mossos d'Esquadra va permetre detenir el passat diumenge 13 de setembre a la nit a set persones, que han sigut acusades d'haver robat tubs de ferro i material similar d'una empresa situada al polígon el Pla de Llerona, poble que forma part del municipi de les Franqueses. Un vigilant del polígon va trucar a la policia local per explicar que acabaven de robar a l'empresa Aguilar y Salas, especialitzada en la construcció de bens d'equip per a la indústria química. Segons va comunicar el vigilant a la policia, els autors fugien amb un camió carregat de tubs de ferro.
[+]

Lectures 5550 lectures Comentaris Afegeix comentari


publicitat


giny


Aparador

Merendero Can Xec, un espai per gaudir de la natura amb calçots de km. 0

Merendero Can Xec, un espai per gaudir de la natura amb calçots de km. 0

Can Xec és un espai emblemàtic al Vallès que l'any passat va canviar la seva direcció. Un relleu generacional del berenador que significa una aposta per la renovació total de les inst·lalacions, però mantenint els seus valors tradicionals: ...


OpinióRevista

Número 16
25 d'octubre de 2017


Edicions per data


Llegir +
publicitatles mes


publicitat
publicitat
vallesfera


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraVallès


Una empresa del grup
Som

Diari digital associat a
acpg
Amb el suport de
logo

logo

logo
© AraVallès, 2017
some rights reserved