Dissabte, 20 de gener de 2018 17:59 h


publicitat

Comunicació doble fletxa Dissabte, 24.10.2009. 05:00 h

AraVallès.cat estrena agenda i portada de cap de setmana

El diari digital del Vallès Oriental s'instal·la al centre urbà de Granollers
Exterior de la flamant seu d'AraVallès, al centre de Granollers © AV
Exterior de la flamant seu d'AraVallès, al centre de Granollers © AV
AraVallès.cat continua creixent: tant en nombre de visites com de serveis que ofereix als seus lectors. Aquesta setmana el diari digital del Vallès Oriental, que informa gratuïtament del dia a dia dels quaranta-tres municipis que formen la nostra comarca, ha estrenat una completa i pràctica agenda d'actes. I aquest dissabte 24 d'octubre AraVallès mostra la que serà la seva imatge durant els caps de setmana: una nova portada que inclou noves seccions. A més, el diari digital s'instal·la des d'aquesta setmana al centre urbà de Granollers, per seguir tota l'actualitat del Vallès Oriental des de la capital de la comarca.
[+]

Lectures 3676 lectures Comentaris Afegeix comentari

Comunicació doble fletxa Dijous, 22.10.2009. 05:00 h

Parets denuncia una emissora pirata per interferències

Ona Codinenca engega la temporada amb més programes i col·laboradors
Estudis de RAP 107, la ràdio municipal de Parets del Vallès © RAP 107
Estudis de RAP 107, la ràdio municipal de Parets del Vallès © RAP 107
L'Ajuntament de Parets del Vallès ha denunciat davant el ministeri d'Indústria, el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) i la Generalitat les interferències que produeix Éxito Radio, una emissora que ofereix serveis de vidència i tarot les vint-i-quatre hores del dia i que, segons senyala el consistori vallesà, és pirata. En un breu comunicat, l'Ajuntament explica que Éxito Radio  -que estaria emetent des de Collserola- "no disposa d'autorització per emetre a la freqüència 107.2 de la FM, la mateixa que sí que té autoritzada des de l'agost del 2006 la radio municipal de Parets, RAP 107", emissora que va néixer l'11 de setembre de 1980.
[+]

Lectures 10555 lectures Comentaris Afegeix comentari

Comunicació doble fletxa Divendres, 16.10.2009. 11:00 h

Govern i Telefónica signen a la Roca un impuls per a les TIC

La companyia espanyola té a la comarca la seva Universitat Corporativa
Exterior de la Universitat Corporativa de Telefónica a la Roca © Telefónica
Exterior de la Universitat Corporativa de Telefónica a la Roca © Telefónica
La Generalitat i Telefónica han posat en marxa un paquet de mesures per incrementar l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) entre els ciutadans i les empreses. Sota el nom Catalunya 4.0, el projectes consta d'un total de vint mesures en l'àmbit de l'educació, la sanitat, les administracions públiques -especialment la justícia- i la competitivitat empresarial. L'acord es va signar i presentar aquest dijous 15 d'octubre a la Universitat Corporativa de Telefónica, al centre Bell.lloc de la Roca del Vallès, que durant aquest 2009 haurà format a fins a 2.000 directius de la companyia espanyola. Aquest és el primer exercici amb el campus vallesà en funcionament.
[+]

Lectures 8264 lectures Comentaris Afegeix comentari

Comunicació doble fletxa Dimarts, 13.10.2009. 05:00 h

Aiguafreda avança l'apagada analògica per veure VOTV

Caldes organitza una conferència per informar del funcionament de la TDT
Festa d'inici de les emissions de VOTV, el 14 de setembre © Sergi Palau
Festa d'inici de les emissions de VOTV, el 14 de setembre © Sergi Palau
Aiguafreda és un dels dotze municipis de la comarca que financen Vallès Oriental Televisió (VOTV), però és un dels pocs pobles que no rep la senyal del flamant canal comarcal, que emet des del passat 14 de setembre. Segons afirmen des de l'Ajuntament, per solucionar aquesta paradoxa televisiva la Generalitat ha decidit avançar l'apagada analògica del repetidor propi que depèn del de Collsuspina i que serveix la senyal tant a Aiguafreda com als veïns de Sant Martí de Centelles (Osona). L'apagada, que en un primer moment estava prevista per al març, es realitzarà -si les administracions no s'ho repensen abans- el dilluns 19 d'octubre, i tot Aiguafreda podrà veure finalment VOTV.
[+]

Lectures 5551 lectures Comentaris Afegeix comentari

Comunicació doble fletxa Dimecres, 7.10.2009. 11:00 h

Seguer és nomenat director de Vallès Visió

El nou canal digital públic arrencarà al març amb un pressupost de 481.408 euros
Jordi Seguer, el flamant director de Vallès Visió © Vallès Visió
Jordi Seguer, el flamant director de Vallès Visió © Vallès Visió
El mapa de les televisions digitals terrestres del Vallès Oriental va agafant forma. Tres setmanes després que comencés a emetre Vallès Oriental Televisió (VOTV), el canal públic finançat per Granollers i onze municipis més, aquest dilluns Vallès Visió va presentar el seu nou director: Jordi Seguer, fins ara al capdavant de RAP 107, la ràdio municipal de Parets del Vallès. Si res estrany no passa abans, la televisió pública de TDT de l'àrea de Mollet -propietat de la ciutat i de vuit municipis més- començarà a caminar a finals del mes de març. De moment, ja té director i una cobertura del 99 per cent, segons es desprèn de les proves d'emissió fetes fins ara.
[+]

Lectures 11194 lectures Comentaris Afegeix comentari

Comunicació doble fletxa Dissabte, 26.9.2009. 11:00 h

Ràdio Mollet engega temporada

Al novembre l'emissora es traslladarà als nous estudis de l'edifici Lledoner
Obres als nous estudis de Ràdio Mollet, a l'edifici Lledoner © Aj. Mollet
Obres als nous estudis de Ràdio Mollet, a l'edifici Lledoner © Aj. Mollet
Ràdio Mollet ha engegat aquesta setmana la temporada 2009-2010, la darrera que emetrà des de la seu històrica de l'emissora a l'avinguda Jaume I. De fet, d'aquí a poques setmanes, durant el mes de novembre, la ràdio municipal -que va néixer el 1981- es traslladarà als nous estudis, situats a l'edifici Lledoner, a la plaça de Cinco Pinos, on també tindrà la seu l'emissora de televisió digital Vallès Visió, del Consorci Teledigital Mollet. Les obres es van adjudicar a l’empresa Acústica Integral per un import de 181.606 euros. A més, s’invertiran 110.000 euros en mobiliari i material tècnic per equipar els nous estudis. L'edifici de l'avinguda Jaume I s'enderrocarà per construir-hi el tercer ambulatori de la ciutat.
[+]

Lectures 3803 lectures Comentaris Afegeix comentari

Comunicació doble fletxa Dissabte, 26.9.2009. 05:00 h

Granollers i rodalia es posen al dia en l'ús de les noves tecnologies

Organitzen una sessió aquest dissabte per aplegar propostes dels ciutadans
Els alcaldes de Granollers i les Franqueses van assistir aquesta setmana en una sessió per revisar el PDPSC © AV
Els alcaldes de Granollers i les Franqueses van assistir aquesta setmana en una sessió per revisar el PDPSC © AV
Els ajuntaments de Granollers, les Franqueses del Vallès, Canovelles i la Roca del Vallès ja estan revisant, per millorar-lo i adaptar-lo als nous temps, el Pla Director participatiu de la Societat del Coneixement (PDPSC) fet el 2002.  L'objectiu del nou pla és dotar al territori d'un instrument d'anàlisi i planificació adequat als nous reptes de la societat en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Aquest setembre ja s'han fet sessions de treball en els àmbits de l'administració electrònica, les infraestructures i la promoció econòmica. Ara és el torn de la ciutadania, i la gent hi podrà dir la seva aquest dissabte 26 de setembre a la capital del Vallès Oriental.
[+]

Lectures 3300 lectures Comentaris Afegeix comentari

Comunicació doble fletxa Dimarts, 22.9.2009. 11:00 h

AraVallès.cat i Objectiu Cultura segellen un acord de col·laboració

El diari digital gaudirà de les fotografies fetes pels professionals del grup cultural
El director d'AraVallès, Eduard Mas, i els fotògrafs d'Objectiu Cultura, Juank Casado i Sergi Palau © AV
El director d'AraVallès, Eduard Mas, i els fotògrafs d'Objectiu Cultura, Juank Casado i Sergi Palau © AV
El diari digital del Vallès Oriental AraVallès.cat i el grup Objectiu Cultura van segellar aquesta passada setmana un acord de col·laboració per il·lustrar les informacions d'aquest mitjà digital amb les fotografies realitzades pels professionals del grup cultural granollerí. De fet, el director d'AraVallès.cat, Eduard Mas, i els professionals d'Objectiu Cultura, Juank Casado i Sergi Palau, van rubricar a Granollers un acord que porta setmanes donant els seus fruits, ja que des de la Festa Major de la capital del Vallès Oriental -celebrada a finals del passat mes d'agost- es poden trobar al diari digital fantàstiques instantànies signades pel grup de fotoperiodisme cultural.
[+]

Lectures 8639 lectures Comentaris Afegeix comentari

Comunicació doble fletxa Divendres, 18.9.2009. 10:30 h

Les ràdios de la Garriga i Parets estrenen programació

El periodista Jordi Basté protagonitzarà la presentació de Ràdio Silenci
Estudis de RAP 107, la ràdio municipal de Parets del Vallès © RAP 107
Estudis de RAP 107, la ràdio municipal de Parets del Vallès © RAP 107
Començat el curs escolar, arriba el torn d'engegar la temporada radiofònica al Vallès Oriental. Aquest divendres 18 de setembre a les vuit del vespre la ràdio municipal de la Garriga, Ràdio Silenci, presenta la seva nova programació en un acte públic a l'Auditori de l'Escola de Música. Una trobada oberta a tothom que comptarà amb la presència del periodista Jordi Basté, director i presentador del programa El món a RAC1. Basté parlarà del món de la ràdio des de la seva perspectiva com a professional d'aquest mitjà de comunicació. I el divendres 25 de setembre serà l'emissora municipal de Parets del Vallès, RAP 107, la que presentarà la nova graella.
[+]

Lectures 13455 lectures Comentaris Afegeix comentari

Comunicació doble fletxa Dilluns, 14.9.2009. 11:30 h

VOTV arrenca amb un pressupost de 900.000 euros

Els 12 pobles que financen el canal aporten més o menys diners segons el nombre d'habitants
Foto de família, direcció i membres de les productores, de VOTV © AV
Foto de família, direcció i membres de les productores, de VOTV © AV
Aquesta nit, a les nou, arrenquen les emissions de Vallès Oriental Televisió (VOTV), el nou canal digital públic de la comarca, propietat del Consorci per a la Gestió de la Televisió Digital Pública a l'àrea de Granollers, una entitat integrada per 12 municipis del Vallès Oriental. A principis d'any, rere el Consorci hi havia 15 municipis i VOTV comptava amb un pressupost d'1.090.000 euros. Però després que Sant Celoni, Lliçà de Vall i Santa Maria de Palautordera es fessin enrere per motius econòmics i polítics, el pressupost final de VOTV ha quedat en 900.000 euros. Gairebé 1 milió per assentar-se al centre audiovisual de Roca Umbert a Granollers i emetre durant aquesta primera temporada.
[+]

Lectures 7091 lectures Comentaris Afegeix comentari

Comunicació doble fletxa Dissabte, 5.9.2009. 05:00 h

VOTV es presenta apostant per les productores locals

La televisió de 12 municipis de la comarca comença a emetre el 14-S
Foto de família, direcció i membres de les productores, de VOTV © AV
Foto de família, direcció i membres de les productores, de VOTV © AV
La direcció de Vallès Oriental Televisió (VOTV) va presentar aquest divendres a la tarda, al flamant Centre Cultural de la Roca del Vallès, la programació amb la qual s'estrenarà el nou canal el proper 14 de setembre, dia d'inici de les seves emissions. Tal i com va subratllar el director gerent de VOTV, Albert Jordana, el nou canal de televisió digital terrestre -un dels quatre que hi ha a la comarca- engega apostant per les productores audiovisuals locals, intentant "potenciar la indústria audiovisual de casa". Les xifres ho corroboren: 12 productores i uns 100 professionals del Vallès Oriental ja col·laboren amb VOTV. I això que, d'entrada, el canal només emetrà una hora de producció pròpia al dia.
[+]

Lectures 13971 lectures Comentaris Afegeix comentari

Comunicació doble fletxa Dimecres, 2.9.2009. 05:00 h

El Figaró-Montmany es connecta a la xarxa d'internet gratuïta i sense fils

L'Ajuntament instal·la cinc antenes per facilitar l'accés a internet de tots els veïns
Mapa de la xarxa de guifi.net al Vallès Oriental © AV
Mapa de la xarxa de guifi.net al Vallès Oriental © AV
Internet sense fils i gratuïta. Aquesta és l'aposta de l'Ajuntament de Figaró-Montmany, que ja ha instal·lat cinc antenes al municipi -de les sis que hi ha pressupostades- per facilitar l’accés a la xarxa a tots aquells veïns que ho desitgin. Els interessats només hauran de comprar i instal·lar a casa seva una segona antena per connectar-s'hi, i donar-se d'alta a Guifi.net, la xarxa d'internet oberta, neutral i gratuïta que subministra el senyal a diversos municipis catalans de vint-i-dos comarques diferents -des d’ara, també al Figaró. Tot plegat costa uns 100 euros, però hi ha la possibilitat de comprar l'antena per grups de tres, quatre o cinc veïns. Fins ara, als nuclis de Montmany i Vallcàrcara no hi arribava internet.
[+]

Lectures 13020 lectures Comentaris Afegeix comentari

Comunicació doble fletxa Divendres, 24.7.2009. 12:39 h

El Vallès Oriental és líder de Catalunya en la presència d’internet i banda ampla a les llars

Nou de cada deu catalans entre 16 i 24 anys es van connectar a la xarxa el 2008
Acte de presentació a Barcelona de l'estudi TIC-Llars 2008 © STSI
Acte de presentació a Barcelona de l'estudi TIC-Llars 2008 © STSI
L’ús d’internet a les llars catalanes es va disparar durant el passat 2008. La presència de connexions a la xarxa va pujar gairebé 9 punts respecte el 2007. A Catalunya, 6 de cada 10 llars tenen accés a internet. Però el Vallès Oriental se situa molt per sobre d’aquesta mitjana. De fet, la comarca és líder de Catalunya en el nombre d’habitatges amb internet, ni més ni menys que un 71,5 per cent. El mateix passa amb la banda ampla. Si la mitjana catalana és del 52,5 per cent, al Vallès Oriental el 63 per cent de les cases disposen de connexió de banda ampla, segons es desprèn de l’enquesta TIC-Llars 2008, realitzada per la Fundació Observatori per la societat de la Informació de Catalunya i l’Institut d’Estadística de Catalunya.
[+]

Lectures 5317 lectures Comentaris Un comentari


<1...171819
publicitat


Aparador

7 idees per pagar menys a la factura de l'aigua

7 idees per pagar menys a la factura de l'aigua

Actualment existeixen instal·lacions sanitàries i electrodomèstics eficients capaços de consumir cada vegada menys aigua El gairebé permanent estat de crisi de l'aigua ha comportat una conscienciació per l'estalvi de l'aigua. ...


Opinió

giny
Revista

Número 16
25 d'octubre de 2017


Edicions per data

publicitatles mes


publicitat
publicitat
vallesfera


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraVallès


Una empresa del grup
Som

Diari digital associat a
acpg
Amb el suport de
logo

logo

logo
© AraVallès, 2018
some rights reserved