Divendres, 17 de novembre de 2017 20:01 h


publicitat

Economia doble fletxa Dimarts, 6.10.2009. 05:00 h

L'atur puja, però moderadament

El setembre tanca amb 31.388 desocupats al Vallès Oriental, 46 més que a l'agost
Oficina de Treball situada al centre de Granollers © AV
Oficina de Treball situada al centre de Granollers © AV
S'ha acabat l'estiu. També per a l'ocupació. El final dels contractes d'estiu al sector serveis, que tenien data de caducitat al setembre, ha tornat a disparar l'atur, que a Catalunya ha crescut en més de 12.000 persones, un 2,4 per cent, i s'ha situat per sobre de les 530.000. En l'últim any, l'augment és de 177.000 persones més sense feina, un 50 per cent més. Al Vallès Oriental, el poc pes del sector serveis s'ha traduït en un creixement molt moderat del nombre de desocupats. Segons les dades del departament de Treball de la Generalitat, el setembre es va tancar amb 31.338 persones inscrites a les llistes de desocupats, 46 més que a l'agost, un augment d'un 0,15 per cent.
[+]

Lectures 3765 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimarts, 6.10.2009. 05:00 h

CCOO i Pimec aposten per la indústria especialitzada al Vallès Oriental

Per a sindicat i patronal la prioritat és la formació professional dels treballadors
Representants de CCOO i Pimec es van reunir a Granollers © CCOO
Representants de CCOO i Pimec es van reunir a Granollers © CCOO
Representants de l'Unió Intercomarcal de CCOO i la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya (Pimec) al Vallès Oriental es van reunir aquest divendres 2 d'octubre per valorar la situació econòmica que pateixen les empreses i els treballadors de la comarca. Segons va informar CCOO aquest dilluns, des de les dues organitzacions es critica la manca de liquiditat de les pimes per culpa de la "restricció del crèdit que han imposat els bancs i les entitats financeres". El sindicat i la patronal també van coincidir en destacar la necessitat de realitzar a la comarca "un debat en profunditat per apostar per un nou model productiu que ofereixi un valor afegit d'especialització".
[+]

Lectures 4136 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Divendres, 2.10.2009. 05:00 h

Cytec tanca la planta de la Llagosta

L'empresa arriba a un acord amb els sindicats i 61 persones es queden al carrer
La multinacional Cytec té la seu central a New Jersey © Cytec
La multinacional Cytec té la seu central a New Jersey © Cytec
La multinacional química Cytec tancarà el proper mes de novembre la fàbrica que té a la Llagosta i en traslladarà la producció a Alemanya. Això es tradueix en l'acomiadament deld 61 treballadors que l'empresa tenia al municipi del Vallès Oriental. La multinacional, d'origen nord-americà, va arribar fa pocs dies a un acord amb els sindicats, després de tres llargs mesos de negociacions. Segon expliquen fonts sindicals, la direcció de l'empresa i els sindicats van pactar una indemnització a la plantilla de 55 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats. A més, l'empresa també ha acceptat abonar quantitats complementaries per diversos conceptes, que van dels 3.000 euros als 15.000.
[+]

Lectures 10019 lectures Comentaris 2 comentaris

Economia doble fletxa Dilluns, 28.9.2009. 05:00 h

Granollers opta a ser la seu fiscal de la nova caixa catalana

Sant Cugat és l'altre opció que estudien les caixes de Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu
D'esquerra a dreta: Blanch i Mestre (directors generals Caixa Girona i Sabadell), Contijoch i Ribera (presidents Caixa Manlleu i Terrassa), Soley i Serra (presidents Caixa Sabadell i Girona) i Mata i Herrero (directors generals Terrassa i Manlleu) © AV
D'esquerra a dreta: Blanch i Mestre (directors generals Caixa Girona i Sabadell), Contijoch i Ribera (presidents Caixa Manlleu i Terrassa), Soley i Serra (presidents Caixa Sabadell i Girona) i Mata i Herrero (directors generals Terrassa i Manlleu) © AV
La nova caixa catalana que naixerà de la fusió de Caixa Sabadell, Caixa Terrassa, Caixa Girona i Caixa Manlleu, tot i que mantindrà els actuals quatre quarters generals, necessita una nova seu fiscal. L'eterna rivalitat entre Sabadell i Terrassa, i la llunyania de Girona i Manlleu, obliguen a buscar un terreny neutral, que estigui al Vallès i no desperti recels en cap dels quatre socis, segons informa el diari econòmic Expansión. Ara per ara, i després de descartar Barcelona, Granollers i Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) són les dues opcions que hi ha sobre la taula de negociacions. I les dues ciutats posaran totes les facilitats que faci falta per 'fer-se' amb la nova caixa.
[+]

Lectures 13283 lectures Comentaris Un comentari

Economia doble fletxa Dissabte, 19.9.2009. 11:00 h

Aigua del Montseny aposta pel disseny

Presenta un original estoig amb tres unitats de 0,33 litres d'H2O: La Molècula
El nou estoig de disseny amb tres unitats d'H2O: La Molècula © Aigua del Montseny
El nou estoig de disseny amb tres unitats d'H2O: La Molècula © Aigua del Montseny
La companyia vallesana Aigua del Montseny, especialitzada en l'embotellament d'aigua del deu de Sant Antoni, situat a Sant Esteve de Palautordera, ha entrat al mercat del disseny amb el producte H2O: La Molècula. L'embotelladora ha creat un estoig rectangular, lleuger, transparent i minimalista que conté tres elegants envasos de 0,33 litres en forma d'esfera que simbolitzen la composició molecular de l'aigua: dos àtoms d'hidrogen i un d'oxigen. "El producte es diferencia de la resta per la seva qualitat i presentació, i amb ell ens continuem renovant, seguint la línia emprenedora de l'empresa”, subratllen des d'Aigua del Montseny.
[+]

Lectures 18256 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dijous, 17.9.2009. 05:00 h

Disminueixen els accidents laborals al Vallès Oriental

La sinistralitat ha caigut un 39 per cent respecte els sis primers mesos del 2008
De gener a juliol s'han registrat 589 accidents a la construcció © AV
De gener a juliol s'han registrat 589 accidents a la construcció © AV
Poc a poc, però any rere any disminueix la sinistralitat laboral al Vallès Oriental. En els set primers mesos d'aquest 2009 -del gener al juliol- s'han produït a la comarca 4.010 accidents laborals amb baixa. Si ho comparem amb les dades del mateix període del 2008, comprovem que la sinistralitat ha caigut un 39 per cent. Tot i això, el sindicat UGT subratlla que "hem de seguir vigilants perquè les empreses continuïn aplicant la llei de prevenció de riscos laborals amb tota la seva intensitat". I és que tot i la positiva reducció del nombre d'accidents a la feina, encara se’n registren masses.
[+]

Lectures 10419 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimecres, 9.9.2009. 13:20 h

La plantilla de Freudenberg a Parets protesta per l'ERO temporal

L'expedient presentat per l'empresa afecta als 150 treballadors de la fàbrica
Els treballadors de Freudenberg protestant al polígon de Can Volart © UGT
Els treballadors de Freudenberg protestant al polígon de Can Volart © UGT
Els 150 treballadors i treballadores de la fàbrica que té Freudenberg Ibérica a Parets del Vallès s'han concentrat aquests dimarts i dimecres al migdia a les portes del centre de treball per expressar el seu "rebuig i malestar" per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que ha presentat l'empresa fabricant de la Vileda. L'ERO implica la suspensió temporal de contractes per al 100 per cent de la plantilla durant 40 dies al llarg de sis mesos. Treballadors i sindicats consideren l'expedient, que ja ha estat aprovat per l'administració, "abusiu i imposat" per la direcció d'una empresa "que no ha esgotat totes les possibilitats durant la negociació".
[+]

Lectures 9167 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dijous, 3.9.2009. 05:00 h

L'atur continua pujant al Vallès Oriental

L'agost es tanca amb 31.292 persones sense feina, 1.400 més que al juliol
Oficina de Treball situada al centre de Granollers © AV
Oficina de Treball situada al centre de Granollers © AV
L'atur continua pujant al Vallès Oriental. El calorós i asfixiant mes d'agost es va tancar amb 31.292 veïns de la comarca sense feina, és a dir, 1.400 desocupats més que al juliol, un augment del 4,68 per cent respecte al mes anterior. L'augment és calcat al que ha registrat tot Catalunya. Pel que fa als municipis de la comarca, a Granollers el nombre d'aturats ha pujat aquest agost en 213 persones, passant dels 4.833 del juliol als 5.046 actuals. A Mollet l'atur ha augmentat en 222 individus -dels 4.756 als 4.978. A Sant Celoni, que al juliol va viure un descens de l'atur, ara hi ha 10 desocupats més que fa cinc setmanes, segons les dades facilitades pel departament de Treball.
[+]

Lectures 5037 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimarts, 25.8.2009. 16:45 h

Un trenet unirà Cardedeu amb la Roca Village

El municipi vol turistes i el centre comercial un enllaç amb l'estació de Renfe
El trenet que unirà Cardedeu amb la Roca Village serà com el de la imatge © AV
El trenet que unirà Cardedeu amb la Roca Village serà com el de la imatge © AV
Si res no es torça, abans de finalitzar aquest 2009 un trenet turístic unirà Cardedeu amb la Roca Village, el cada dia més gran centre comercial situat al costat de l'AP-7. El municipi vallesà vol potenciar-se com a destí turístic familiar -destacant els seus elements modernistes- i estimular així l'economia local. I la Roca Village, paradís dels amants de l'outlet, necessita transportar els clients que arriben amb tren a l'estació de Renfe de Cardedeu. Per això, Ajuntament i centre comercial s'han posat d'acord per promoure a mitges aquest nou mitjà de transport, que funcionaria només en períodes festius –com les festes de Nadal- i en moments de màxima afluència de compradors, com els diumenges.
[+]

Lectures 12688 lectures Comentaris Un comentari

Economia doble fletxa Dimecres, 5.8.2009. 17:30 h

L’atur puja en 498 persones al juliol al Vallès Oriental

A Catalunya hi ha 7.664 aturats més que al juny i la xifra de desocupats s'apropa al mig milió
Moltes fàbriques s'han buidat del tot aquest agost © AV
Moltes fàbriques s'han buidat del tot aquest agost © AV
Poc han durat les bones notícies de l’ocupació tant a Catalunya com al Vallès Oriental, que al juliol han vist com s’ha truncat el descens de l’atur iniciat al maig. Segons les dades facilitades pel Departament de Treball de la Generalitat, el juliol es va tancar en territori català amb gairebé 496.000 desocupats, 7.664 més que al juny. A la comarca, el mes passat va acabar amb 29.892 aturats, 498 més que al juny. El director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Joan Josep Berbel, considera “normal” que per aquestes dates augmenti l’atur, ja que hi ha molts llocs de treball que no es renoven però que es tornen a contractar al setembre, com ara serveis de neteja o monitors d’escola.
[+]

Lectures 4351 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Divendres, 31.7.2009. 05:00 h

El Vallès Oriental ha patit un ERO al dia el primer semestre del 2009

Els expedients han afectat un total de 6.644 treballadors de 170 empreses diferents
Presentació de l'informe sobre els ERO a Granollers © UGT
Presentació de l'informe sobre els ERO a Granollers © UGT
La crisi econòmica ha fet estralls a la indústria i el comerç del Vallès Oriental el primer semestre d’aquest 2009. Del gener al juny, 170 empreses han presentat a la comarca 178 expedients de regulació d’ocupació (ERO) que han afectat un total de 6.644 persones, segons destaca un informe elaborat per la UGT de Catalunya. A la comarca, de mitjana, aquest primer semestre de l’any s’han presentat gairebé 30 EROs mensuals. És a dir, gairebé un al dia. En el mateix període del 2008 el Vallès Oriental va patir 3 expedients al mes, que van afectar a 62 persones.  Del gener al juny, a Catalunya s’han presentat 17 ERO’s al dia que han afectat a 670 treballadors.
[+]

Lectures 5496 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimecres, 29.7.2009. 17:30 h

La Garriga i La Caixa creen una targeta de crèdit per impulsar el comerç local

Els clients que tinguin la tarja, exempta de quotes, podran beneficiar-se d’ofertes i promocions
Presentació de la Targeta Comerç de la Garriga © Aj. la Garriga
Presentació de la Targeta Comerç de la Garriga © Aj. la Garriga
L’alcaldessa de la Garriga, Neus Bulbena (PSC), el director de l’oficina de La Caixa situada a la plaça de l’Església, Josep Masachs, i el president de l’Agrupació de Serveis i Comerciants (ASIC) del municipi vallesà van signar aquest dimarts 28 de juliol l’acord que permetrà que, el proper mes d’octubre, comenci a funcionar la Targeta Comerç de la Garriga. Es tracta d’una tarja de crèdit, exempta de quotes d’alta i de manteniment, que permetrà als seus usuaris tant gaudir d’ofertes i promocions dels 105 establiments garriguencs associats a l’ASIC, com treure diners en qualsevol dels caixers de La Caixa.
[+]

Lectures 4222 lectures Comentaris Afegeix comentari


<1...717273
publicitat


Aparador

“És important garantir el dret a la igualtat d’oportunitats a les persones amb discapacitats”

“És important garantir el dret a la igualtat d’oportunitats a les persones amb discapacitats”

Entrevista a Marta Formatger, responsable de Recursos Humans a Dara Pharma Marta Formatger és la responsable de Recursos Humans de Dara Pharma, l’empresa guanyadora del guardó La dona d’aigua, un reconeixement de la xarxa Lismivo, coordinada ...
editorials
doble fletxa 2.11.2017.

Amb el Govern legítim de Catalunya

El Govern de Catalunya ingressa avui a la presó en compliment d'un procés judicial en què se l'acusa de rebel·lió arran de la proclamació de la República. Aquest és un fet demolidor que ens remet a d'altres moments dramàtics ... [+]
giny


OpinióRevista

Número 16
25 d'octubre de 2017


Edicions per data


Llegir +


les mes
« Por tu apellido "Torrecilla"deduzco que eres catalana ...» La Catxaruda presenta la 1a mostra del ventre d’ossos
« La propietaria hace unas butifarras con sus propias ...» La Catxaruda presenta la 1a mostra del ventre d’ossos
« España te boicotea por tu boicot a la Guardia Civil ...» La Catxaruda presenta la 1a mostra del ventre d’ossospublicitat
publicitat


publicitat

vallesfera


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraVallès


Una empresa del grup
Som

Diari digital associat a
acpg
Amb el suport de
logo

logo

logo
© AraVallès, 2017
some rights reserved