Dimecres, 18 d'octubre de 2017 07:42 h


publicitat

Economia doble fletxa Dimarts, 10.11.2009. 05:00 h

Els treballadors de Temoinsa comencen una vaga indefinida

L'empresa de Granollers està en un concurs de creditors i no paga les nòmines
Primer dia de vaga dels treballadors de Temoinsa, el passat 2 de novembre © CCOO
Primer dia de vaga dels treballadors de Temoinsa, el passat 2 de novembre © CCOO
Tota la plantilla de la multinacional Temoinsa, amb seu central a Granollers, va començar aquest dilluns 9 de novembre una vaga indefinida per reclamar el cobrament de les dues últimes nòmines i un pla de viabilitat per a l'empresa, on treballen un centenar de persones. Els treballadors de Temoinsa veuen perillar el seu futur, sobretot després que a finals de la setmana passada es trenquessin les negociacions per vendre l'empresa -propietat dels germans Miquel i Pau de Segarra- al Grup Albatros. Ara tot depèn de la solució que adopti el jutge instructor del concurs de creditors en què està immers l'empresa.
[+]

Lectures 6443 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dissabte, 7.11.2009. 05:00 h

Els treballadors de Derbi es manifesten per exigir que s'aclareixi el seu futur

El comitè d'empresa considera que Piaggio vol acabar amb la marca catalana
Treballadors de Derbi, manifestant-se aquest divendres © AV
Treballadors de Derbi, manifestant-se aquest divendres © AV
Uns 200 treballadors de la planta de Derbi a Martorelles es van manifestar aquest divendres 6 de novembre per exigir a la màxima accionista de l'empresa, Piaggio, que aclareixi el seu futur davant la intenció de la multinacional de dividir la planta en tres empreses i deixar Martorelles com un centre productiu més del grup, al marge de les àrees de disseny, tecnologia, màrqueting i innovació, que passaran a dependre directament de Piaggio. Els treballadors, que han anat fins a l'Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles, també han criticat el nou ERO de suspensió temporal de contractes que afecta tota la plantilla, 320 treballadors, i han demanat un pla industrial que garanteixi la continuïtat de la planta.
[+]

Lectures 4408 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dijous, 5.11.2009. 05:00 h

L'atur continua pujant i arriba a la xifra més elevada del 2009

Creix en 446 persones durant l'octubre i a la comarca ja hi ha 31.784 desocupats
Oficina de Treball situada al centre de Granollers © AV
Oficina de Treball situada al centre de Granollers © AV
L'atur continua pujant al Vallès Oriental, que ja compta 31.784 persones desocupades, 10.516 més que el mateix mes de l'any 2008. Durant el passat mes d'agost el nombre d'aturats va augmentar en 446 persones; això representa un augment de l'1,42 per cent respecte l'octubre. L'atur ha incidit especialment en la zona central de la comarca, i per municipis Granollers registra la major pujada respecte al mes anterior, amb 99 aturats més, seguit de Canovelles, amb 71 més. No obstant això, a municipis com Mollet del Vallès l’índex d'atur ha baixat, concretament, a la ciutat hi ha 14 persones desocupades menys que al setembre.
[+]

Lectures 3778 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimecres, 4.11.2009. 12:30 h

Mollet rebrà 5,6 milions d’euros del nou Fons Estatal per l'Ocupació

CCOO vol que els agents socials participin en l'elecció dels projectes a finançar
El pavelló de Riera Seca de Mollet s'ha reformat amb diners del FEIL © Aj. Mollet
El pavelló de Riera Seca de Mollet s'ha reformat amb diners del FEIL © Aj. Mollet
L'Ajuntament de Mollet rebrà un total de 5,6 milions d'euros del ministeri de Política Territorial gràcies al nou Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEIL). El nou fons d'inversió local permetrà als ajuntaments finançar projectes municipals de desenvolupament sostenible relacionats amb el medi ambient, la innovació econòmica i les iniciatives socials. A més, els consistoris podran destinar fins a un 20 per cent del fons a despesa corrent generada per la prestació dels serveis socials de competència municipal, principalment en educació i atenció a les persones en situació de dependència. El termini per presentar els projectes és fins a finals d'any.
[+]

Lectures 4371 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimecres, 4.11.2009. 05:00 h

Derbi pararà la producció divendres en protesta per l'ERO

Els treballadors exigeixen un pla de continuïtat per a la planta de Martorelles
Derbi ha presentat un ERO que afecta els 320 treballadors de Martorelles © AV
Derbi ha presentat un ERO que afecta els 320 treballadors de Martorelles © AV
Els 320 treballadors que té a Martorelles el fabricant de motocicletes Derbi paralitzaran la factoria aquest divendres 6 de novembre si abans les seves demandes sobre la continuïtat de la producció a la planta catalana no reben una resposta satisfactòria. Derbi va presentar aquest dijous 29 d'octubre al comitè d'empresa un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que inclou la suspensió temporal dels contractes de tota la plantilla. Un ERO que se suma a un primer que s'està aplicant des del gener i que afecta 235 treballadors. A més, el grup italià Piaggio -propietari de la marca catalana- té previst dividir Derbi en tres empreses diferents i deixar Martorelles com un centre productiu més del grup.
[+]

Lectures 5205 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimarts, 3.11.2009. 05:00 h

Els treballadors de Temoinsa fan vaga per denunciar que no cobren

Reclamen un pla que asseguri la continuïtat de l'empresa, amb seu a Granollers
Primer dia de vaga dels treballadors de Temoinsa © CCOO
Primer dia de vaga dels treballadors de Temoinsa © CCOO
Els 98 treballadors de la seu central de l'empresa Temoinsa, situada al polígon del Congost, a Granollers, van iniciar aquest dilluns 2 de novembre quatre dies de vaga per protestar perquè no han cobrat ni el salari del mes d'octubre ni una prima que se'ls deu del mes de març. El comitè d'empresa de CCOO i UGT també denuncia que la firma, encarregada de la rehabilitació de trens, no compta amb un pla de viabilitat que asseguri la continuïtat de la firma. Segons els treballadors, que aquests dies es concentren al davant de la seu, els propietaris de Temoinsa es troben en negociacions amb Agrupación Albatros per vendre l'empresa.
[+]

Lectures 12243 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Divendres, 30.10.2009. 05:00 h

Derbi anuncia un segon ERO temporal per als 320 treballadors de Martorelles

Proposa suspendre la producció un màxim de 54 dies laborables l'any vinent
El nou ERO afectaria els 320 treballadors de la planta de Martorelles © AV
El nou ERO afectaria els 320 treballadors de la planta de Martorelles © AV
L'empresa de motocicletes Derbi va presentar aquest dijous 29 d'octubre al comitè d'empresa un segon expedient de regulació d'ocupació (ERO) que inclou la suspensió temporal dels contractes de tota la plantilla de la planta de Martorelles, formada per 320 treballadors. Segons va informar el sindicat UGT, l'empresa vol que la suspensió sigui de 54 dies laborables i s'apliqui al llarg d'un any des del proper 1 de desembre. El comitè d'empresa, que estava a l'espera d'iniciar la negociació amb la direcció del Grup Piaggio pel primer ERO, que afecta 235 treballadors, denuncia aquesta nova mesura i adverteix que estudiarà mobilitzacions.
[+]

Lectures 6434 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dijous, 29.10.2009. 12:30 h

Els comerciants calderins s'adapten a les noves tecnologies

L'Ajuntament del municipi impulsa un programa d'innovació digital i formació
La regidora de comerç, Helena Poch, presentant el programa © Aj. Caldes de Montbui
La regidora de comerç, Helena Poch, presentant el programa © Aj. Caldes de Montbui
Adaptar-se a les noves tecnologies, o baixar la persiana. Aquesta és, si fa no fa, la qüestió. I a Caldes de Montbui una desena de valents comerciants han decidit modernitzar els seus negocis i a ells mateixos. Un total de deu establiments del municipi participen ja en el projecte IDIF comerç: 24x7, d'innovació digital i formació. Aquest programa, impulsat per l'Ajuntament de Caldes i per la Fundació Universitària Martí l'Humà, s'adreça a professionals del comerç que vulguin ampliar els seus coneixements sobre l'aplicació de les noves tecnologies en el desenvolupament dels seus negocis.
[+]

Lectures 3606 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dijous, 29.10.2009. 05:00 h

Soley afirma que la seu fiscal de la nova caixa no estarà a Granollers

El president de Caixa Sabadell afegeix que han rebut peticions de moltes ciutats
El president de Caixa Sabadell, Salvador Soley © Caixa Sabadell
El president de Caixa Sabadell, Salvador Soley © Caixa Sabadell
El president de Caixa Sabadell, Salvador Soley, va afirmar aquest dimecres 28 d'octubre que la seu fiscal o social de la nova caixa catalana -la que naixerà de la fusió de les caixes Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu- "no es farà a Granollers". La capital del Vallès Oriental era una de les dues ciutats, juntament amb Sant Cugat (Vallès Occidental), que més sonava per acollir la seu de la nova caixa. Soley va confirmar que la nova entitat, que mantindrà els actuals quatre quarters generals perquè cap de les caixes que participen en la fusió "perdi la seva identitat", ha atès "moltes peticions" per instal·lar el domicili fiscal o social.
[+]

Lectures 6350 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dijous, 29.10.2009. 05:00 h

Més de 200 EROs presentats a la comarca del gener al juliol

Els expedients de regulació d'ocupació han deixat sense feina 7.513 vallesans
Moltes empreses de la comarca han tancat aquest 2009 © AV
Moltes empreses de la comarca han tancat aquest 2009 © AV
Els expedients de regulació d'ocupació (ERO) es van començar a presentar amb comptagotes a la tardor del 2008 però aquest any n'hi ha hagut una allau. Al Vallès Oriental, en els primers set mesos d'aquest 2009 -de gener a juliol-, se n'han autoritat 212, que han afectat 7.513 veïns de la comarca, segons indiquen les dades publicades pel departament de Treball de la Generalitat. Si aquestes dades es comparen amb les registrades durant el mateix període de l'any passat, la diferencia és molt significativa: del gener al juliol del 2008 es van produir 27 expedients, és a dir, els mateixos que s'han registrat durant el mes de gener d'aquest 2009.
[+]

Lectures 3829 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Divendres, 23.10.2009. 05:00 h

Quatre municips de la comarca signen crèdits per valor de 2.613.300 euros

La Diputació i Caixa Catalunya presten diners a l'Ametlla, Granollers, Llinars i Vilanova del Vallès
El president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué (PSC) © AV
El president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué (PSC) © AV
Un total de catorze municipis catalans van signar el passat dilluns 19 d'octubre crèdits i préstecs corresponents al Programa de Crèdit Local i a Ajuts de Caixa per un valor d'uns set milions i mig d'euros, per tal d'invertir en la millora de les seves localitats. El programa és un instrument de cooperació econòmica municipal fruit del conveni que la Diputació de Barcelona i Caixa Catalunya van rubricar l'any 1994 i que s'ha anat prorrogant any rere any. A més, la Diputació subvenciona directament les despeses d'aquests crèdits amb 1.158.323 euros addicionals. Dels catorze municipis que van signar dilluns, n'hi ha quatre del Vallès Oriental: l'Ametlla, Granollers, Llinars i Vilanova del Vallès.
[+]

Lectures 4259 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimarts, 6.10.2009. 05:00 h

L'atur puja, però moderadament

El setembre tanca amb 31.388 desocupats al Vallès Oriental, 46 més que a l'agost
Oficina de Treball situada al centre de Granollers © AV
Oficina de Treball situada al centre de Granollers © AV
S'ha acabat l'estiu. També per a l'ocupació. El final dels contractes d'estiu al sector serveis, que tenien data de caducitat al setembre, ha tornat a disparar l'atur, que a Catalunya ha crescut en més de 12.000 persones, un 2,4 per cent, i s'ha situat per sobre de les 530.000. En l'últim any, l'augment és de 177.000 persones més sense feina, un 50 per cent més. Al Vallès Oriental, el poc pes del sector serveis s'ha traduït en un creixement molt moderat del nombre de desocupats. Segons les dades del departament de Treball de la Generalitat, el setembre es va tancar amb 31.338 persones inscrites a les llistes de desocupats, 46 més que a l'agost, un augment d'un 0,15 per cent.
[+]

Lectures 3718 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimarts, 6.10.2009. 05:00 h

CCOO i Pimec aposten per la indústria especialitzada al Vallès Oriental

Per a sindicat i patronal la prioritat és la formació professional dels treballadors
Representants de CCOO i Pimec es van reunir a Granollers © CCOO
Representants de CCOO i Pimec es van reunir a Granollers © CCOO
Representants de l'Unió Intercomarcal de CCOO i la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya (Pimec) al Vallès Oriental es van reunir aquest divendres 2 d'octubre per valorar la situació econòmica que pateixen les empreses i els treballadors de la comarca. Segons va informar CCOO aquest dilluns, des de les dues organitzacions es critica la manca de liquiditat de les pimes per culpa de la "restricció del crèdit que han imposat els bancs i les entitats financeres". El sindicat i la patronal també van coincidir en destacar la necessitat de realitzar a la comarca "un debat en profunditat per apostar per un nou model productiu que ofereixi un valor afegit d'especialització".
[+]

Lectures 4101 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Divendres, 2.10.2009. 05:00 h

Cytec tanca la planta de la Llagosta

L'empresa arriba a un acord amb els sindicats i 61 persones es queden al carrer
La multinacional Cytec té la seu central a New Jersey © Cytec
La multinacional Cytec té la seu central a New Jersey © Cytec
La multinacional química Cytec tancarà el proper mes de novembre la fàbrica que té a la Llagosta i en traslladarà la producció a Alemanya. Això es tradueix en l'acomiadament deld 61 treballadors que l'empresa tenia al municipi del Vallès Oriental. La multinacional, d'origen nord-americà, va arribar fa pocs dies a un acord amb els sindicats, després de tres llargs mesos de negociacions. Segon expliquen fonts sindicals, la direcció de l'empresa i els sindicats van pactar una indemnització a la plantilla de 55 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats. A més, l'empresa també ha acceptat abonar quantitats complementaries per diversos conceptes, que van dels 3.000 euros als 15.000.
[+]

Lectures 9918 lectures Comentaris 2 comentaris

Economia doble fletxa Dilluns, 28.9.2009. 05:00 h

Granollers opta a ser la seu fiscal de la nova caixa catalana

Sant Cugat és l'altre opció que estudien les caixes de Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu
D'esquerra a dreta: Blanch i Mestre (directors generals Caixa Girona i Sabadell), Contijoch i Ribera (presidents Caixa Manlleu i Terrassa), Soley i Serra (presidents Caixa Sabadell i Girona) i Mata i Herrero (directors generals Terrassa i Manlleu) © AV
D'esquerra a dreta: Blanch i Mestre (directors generals Caixa Girona i Sabadell), Contijoch i Ribera (presidents Caixa Manlleu i Terrassa), Soley i Serra (presidents Caixa Sabadell i Girona) i Mata i Herrero (directors generals Terrassa i Manlleu) © AV
La nova caixa catalana que naixerà de la fusió de Caixa Sabadell, Caixa Terrassa, Caixa Girona i Caixa Manlleu, tot i que mantindrà els actuals quatre quarters generals, necessita una nova seu fiscal. L'eterna rivalitat entre Sabadell i Terrassa, i la llunyania de Girona i Manlleu, obliguen a buscar un terreny neutral, que estigui al Vallès i no desperti recels en cap dels quatre socis, segons informa el diari econòmic Expansión. Ara per ara, i després de descartar Barcelona, Granollers i Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) són les dues opcions que hi ha sobre la taula de negociacions. I les dues ciutats posaran totes les facilitats que faci falta per 'fer-se' amb la nova caixa.
[+]

Lectures 13179 lectures Comentaris Un comentari


publicitat
Aparador

Las instalaciones de calderas de condensación en Sabadell. ¿Un mundo de expansión o una realidad?

Las instalaciones de calderas de condensación en Sabadell. ¿Un mundo de expansión o una realidad?

A continuación presentamos las ofertas y campañas vigentes de calderas de condensación en una de las ciudades más importantes de Catalunya: Sabadell. En la capital de comarca del Vallés Occidental habitan más de 200.000 personas censadas, ...


Opinió


Llegir +
Revista

Número 15
4 d'octubre de 2017


Edicions per data
Llegir +


les mes
« Por tu apellido "Torrecilla"deduzco que eres catalana ...» La Catxaruda presenta la 1a mostra del ventre d’ossos
« La propietaria hace unas butifarras con sus propias ...» La Catxaruda presenta la 1a mostra del ventre d’ossos
« España te boicotea por tu boicot a la Guardia Civil ...» La Catxaruda presenta la 1a mostra del ventre d’ossospublicitat
publicitat


publicitat

vallesfera


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraVallès


Una empresa del grup
Som

Diari digital associat a
acpg
Amb el suport de
logo

logo

logo
© AraVallès, 2017
some rights reserved