Super baner - 970x90

Divendres, 15 de desembre de 2017 16:42 h


publicitat

Economia doble fletxa Divendres, 8.1.2010. 05:00 h

El 2009 acaba amb 32.377 aturats al Vallès Oriental

Al desembre el nombre de desocupats va créixer més que a la resta de Catalunya
Oficina de Treball situada al centre de Granollers © AV
Oficina de Treball situada al centre de Granollers © AV
Any negre per a l'ocupació. El 2009 ha finalitzat amb un total de 32.377 persones desocupades al Vallès Oriental. I el més preocupant, a la comarca l'últim mes l'atur ha augmentat  més que a la resta de Catalunya. Durant el desembre de l'any passat el Vallès Oriental va sumar 408 nous aturats més. Respecte el mes de novembre, l'atur ha augmentat un 1,3 per cent a la comarca; a Catalunya, on el mes passat van perdre la feina 6.356 persones, l'increment ha estat de l'1,1 per cent. Respecte el mes de desembre del 2008, la pujada en el nombre d'aturats al Vallès Oriental supera el 32 per cent.
[+]

Lectures 3665 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimecres, 30.12.2009. 05:00 h

La comarca supera els 6.000 accidents de treball amb baixa aquest 2009

Al novembre es va registrar un accident mortal, fet que no succeïa des del maig
Al novembre es van registrar 589 baixes © AV
Al novembre es van registrar 589 baixes © AV
Poc a poc, i des de fa alguns anys, disminueix la sinistralitat laboral al Vallès Oriental. I les xifres d'aquest mes de novembre ho corroboren: es van registrar menys baixes (589) que a l'octubre (644). És a dir, que el mes passat es van produir 55 accidents amb baixa menys. Això vol dir que el percentatge de variació ha estat del menys 8,54 per cent respecte el mes anterior, i del menys 19,43 per cent respecte el mateix període de l'any passat (veure gràfica adjunta). En el que portem de 2009, s'ha superat la xifra dels 6.000 accidents a la comarca, dels quals el 43 per cent s'han produït al sector industrial, el 40 per cent al sector serveis, el 15 per cent a la construcció i la resta a l'agricultura.
[+]

Lectures 4128 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dijous, 24.12.2009. 05:00 h

Mala maror entre direcció i treballadors al Balneari Blancafort

El comitè d'empresa se sent assetjat i diu que no es busca la viabilitat de l'hotel
Una de les piscines del Balneari Blancafort © Turisme de la Garriga
Una de les piscines del Balneari Blancafort © Turisme de la Garriga
Mala maror entre la direcció de l'Hotel Balneari la Garriga i els seus cent treballadors. El comitè d'empresa de l'establiment, on el sindicat UGT és majoritari, denuncia que la direcció està més preocupada en fer "una política sancionadora i d'assetjament" vers els membres del comitè, que no en mantenir la viabilitat de l'hotel i de tots els seus treballadors. A través d'un comunicat fet públic aquest dimarts 22 de desembre, UGT afirma que la "persecució" als components del comitè s'ha vist agreujada amb l'arribada d'un nou gerent, que ja ha sancionat en dues ocasions al secretari del comitè per "causes absolutament insignificants i infundades", com ara suposats robatoris.
[+]

Lectures 12007 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimecres, 23.12.2009. 11:00 h

La tèxtil Aunde de Sant Celoni anuncia 22 acomiadaments

Els treballadors denuncien que es vol traslladar la producció a Mèxic i Alemanya
Exterior de la planta de la tèxtil Aunde a Sant Celoni © AV
Exterior de la planta de la tèxtil Aunde a Sant Celoni © AV
La multinacional alemanya Aunde, dedicada a la indústria tèxtil per a l'automoció, ha proposat als sindicats un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que es traduiria en l'acomiadament de 22 treballadors de la planta que té l'empresa a Sant Celoni, on es fabriquen tapisseries de l'automòbil. És a dir, que l'ERO afectaria un terç de l'actual plantilla, segons senyalen fonts sindicals. El comitè d'empresa denuncia un "intent de deslocalització", ja que creu que la voluntat de la multinacional és traslladar la producció a plantes de Mèxic i Alemanya de la mateixa societat.
[+]

Lectures 6419 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dijous, 17.12.2009. 05:00 h

Santa Eulàlia promociona productes de qualitat de la comarca

Ajuntament i empreses presenten la campanya 'Per Nadal comerç i producte local'
El material de la campanya de promoció © Aj. Santa Eulàlia
El material de la campanya de promoció © Aj. Santa Eulàlia
L'Ajuntament de Santa Eulàlia, l'Associació de Productors Artesans per la Qualitat del Vallès Oriental, la Diputació de Barcelona i Ronçana Comerç Actiu van presentar el passat cap de setmana, aprofitant la fira d'artesans que es celebrava a Santa Eulàlia, la campanya batejada amb el nom Per Nadal comerç i producte local, l'objectiu de la qual és fer difusió i promoció, a través dels comerços locals, dels productes artesans de qualitat de la comarca. La difusió es farà mitjançant 30 comerços de Santa Eulàlia de Ronçana, que tindran un aparador al·lusiu a la campanya durant el Nadal i repartiran bosses de paper amb la informació dels productors, fetes de material reciclable.
[+]

Lectures 5578 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dijous, 17.12.2009. 05:00 h

Neix una nova plataforma per potenciar el comerç comarcal

24x7 acull 72 comerços que aposten per l’ús de les noves tecnologies per créixer
D'esquerra a dreta, Jordi Salayet, Enric Bayó i Santiago Cucurella © FUMH
D'esquerra a dreta, Jordi Salayet, Enric Bayó i Santiago Cucurella © FUMH
Un nou projecte de modernització i innovació del comerç local ha començat a caminar al Vallès Oriental. Aquest dimarts 15 de desembre es va presentar oficialment la plataforma 24x7, que acull 72 comerços representatius de vint sectors comercials provinents de set municipis de la comarca: des de botigues d'esports fins a serveis personals i per a empreses, passant per establiments d'alimentació. L'objectiu primordial de la plataforma és acompanyar de manera integral els comerços interessats a fer un pas endavant en la seva gestió interna, així com en la seva projecció exterior per a modernitzar i reforçar la seva identitat, i també apropar l'ús de les noves tecnologies als comerços.
[+]

Lectures 6299 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimecres, 16.12.2009. 10:30 h

Granollers no serà la seu fiscal de la nova caixa catalana

Les caixes de Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu opten finalment per Barcelona
Oficina de Caixa Terrassa al centre de Granollers © AV
Oficina de Caixa Terrassa al centre de Granollers © AV
La nova caixa catalana que naixerà de la fusió de Caixa Sabadell, Caixa Terrassa, Caixa Girona i Caixa Manlleu, tot i que mantindrà els actuals quatre quarters generals, necessita una nova seu fiscal. L'eterna rivalitat entre Sabadell i Terrassa, i la llunyania de Girona i Manlleu, obligaven a buscar un terreny neutral, que no desperti recels en cap dels quatre socis. I finalment la ciutat escollida és Barcelona, tot i les que més sonaven eren Granollers i Sant Cugat (Vallès Occidental). Les caixes han optat per la capital catalana per qüestions pràctiques, tot i que l'havien descartat d'entrada per mantenir el caràcter territorial que les caracteritza.
[+]

Lectures 2816 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimecres, 16.12.2009. 05:00 h

La plantilla de LGL a Parets aparca les mobilitzacions per negociar amb la direcció

Una part de la logística de França es traslladarà a la planta de Derbi a Martorelles
Una de les moltes plantes de Lennox International © AV
Una de les moltes plantes de Lennox International © AV
Els sindicats de la planta que LGL té a Parets del Vallès, propietat de la multinacional nord-americana Lennox International, han decidit aparcar les mobilitzacions que tenien previstes per aquest mes i esperar a la reunió amb la direcció prevista per aquest dimecres 16 de desembre. Els treballadors segueixen exigint un pla de viabilitat i que la multinacional es faci enrere en la decisió de tancar la planta vallesana, una mesura que deixaria 73 persones sense feina. L'empresa, per la seva banda, només preveu la clausura i ofereix 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats i un import màxim de 100.000 euros, a més d'un pla social.
[+]

Lectures 5313 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimecres, 16.12.2009. 05:00 h

Uns 40 empresaris participen a la primera jornada del programa Èxit

Els patrons de la Vall del Tenes reben informació sobre eines de finançament
Primera jornada del programa Èxit © Aj. Santa Eulàlia de Ronçana
Primera jornada del programa Èxit © Aj. Santa Eulàlia de Ronçana
Santa Eulàlia de Ronçana va acollir aquest dimarts 15 de desembre la primera jornada del programa Èxit, destinat al suport empresarial de la Vall del Tenes. Una quarantena d'empresaris van assistir a la trobada titulada Èxit: finançament i subvencions, en la qual el consultor de la iniciativa, Albert Garcia, va transmetre als presents quins són els objectius del programa. Mitjançant Èxit els empresaris i comerciants de la Vall del Tenes poden rebre informació sintetitzada i continuada sobre subvencions i altres eines de finançament tant a nivell local com regional, nacional i, fins i tot, europeu.
[+]

Lectures 4943 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimarts, 15.12.2009. 11:45 h

Derbi invertirà tres milions anuals a Martorelles i mantindrà la plantilla

Els treballadors ratifiquen per unanimitat la proposta presentada per la direcció
La planta de Derbi a Martorelles té uns 300 treballadors © AV
La planta de Derbi a Martorelles té uns 300 treballadors © AV
La direcció de Derbi s'ha compromès a invertir uns tres milions d'euros anuals a la factoria de Martorelles i mantenir la plantilla, formada actualment per 250 treballadors. La filial del grup italià Piaggio també s'ha mostrat disposada a atreure nous productes a la planta catalana, que s'especialitzarà en la producció de models de 50 i 125 centímetres cúbics, segons expliquen fonts sindicals. Aquests compromisos semblen resoldre el conflicte engegat per la divisió de l'empresa catalana en tres societats i per l'ERO proposat per la direcció. I és que els treballadors van aprovar per unanimitat en una assemblea celebrada aquest dilluns 14 de desembre el pla industrial presentat per l'empresa.
[+]

Lectures 4163 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dijous, 10.12.2009. 05:00 h

Baixa el preu del lloguer a Granollers

El metre quadrat es paga a 8,89 euros, per sota de ciutats com Mollet del Vallès
Surt més car llogar un habitatge a Mollet que a Granollers © AV
Surt més car llogar un habitatge a Mollet que a Granollers © AV
El descens sostingut dels preus dels habitatges a Catalunya, tant els dels pisos nous com els de segona mà, continua, però es modera, segons apunten diversos estudis, com ara el realitzat recentment per la revista Barcelona Economia. També han baixat els lloguers a gairebé tot el país. I Granollers és un dels municipis que ha experimentat un dels majors descensos en el preu del lloguer en l'últim any, segons destaca el baròmetre del sector que l'IESE elabora per al portal immobiliari Fotocasa.es. El preu per metre quadrat dels habitatges de lloguer a la ciutat és un 11,9 per cent més baix que ara fa un any, segons les dades del mes de desembre.
[+]

Lectures 7146 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimecres, 9.12.2009. 05:00 h

La plantilla de LGL fa vaga contra el tancament de la fàbrica de Parets

Els 73 treballadors de la planta anuncien set dies de mobilitzacions aquest mes
Una de les moltes plantes de Lennox International © AV
Una de les moltes plantes de Lennox International © AV
Els treballadors de la planta que LGL té a Parets del Vallès, propietat de la multinacional nord-americana Lennox International, han anunciat un calendari de mobilitzacions en protesta pel tancament de la fàbrica, dedicada al muntatge de sistemes frigorífics i industrials, i integrada a la divisió de refrigeració Heatcraf. La clausura significaria l'acomiadament de 73 persones. La direcció de l'empresa, que va anunciar el tancament el passat dijous 26 de novembre, assegura que té pèrdues, però el comitè d'empresa denuncia que això no és cert. Les primeres trobades entre treballadors i direcció han acabat sense apropaments en les postures, i per això la plantilla ha decidit fer vaga.
[+]

Lectures 4152 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Divendres, 4.12.2009. 05:00 h

La població aturada continua creixent al Vallès Oriental

L'octubre acaba amb 31.969 desocupats a la comarca, 185 més que al setembre
Oficina de Treball situada al centre de Granollers © AV
Oficina de Treball situada al centre de Granollers © AV
La xifra, la més elevada del 2009, parla per si sola: 31.969. Aquest és el nombre d'aturats que hi ha al Vallès Oriental. Les dades d'atur del mes de novembre a la comarca no fan altra cosa que confirmar l'augment continuat dels últims mesos. Això sí, l'augment es modera. Durant el mes passat, el Vallès Oriental va registrar un increment de 185 noves persones desocupades, el que representa un augment del 0,58 per cent respecte al mes d'octubre, situant la xifra total en 31.969 persones desocupades. L'increment registrat a la comarca està per sota de la mitjana catalana, que respecte al mes anterior és del 2,17 per cent.
[+]

Lectures 10088 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dissabte, 28.11.2009. 05:00 h

Més de 600 accidents de treball amb baixa durant l'octubre a la comarca

La sinistralitat puja respecte el setembre, però es més baixa que l'any 2008
Aquest octubre es van registrar 644 baixes per accident © AV
Aquest octubre es van registrar 644 baixes per accident © AV
Poc a poc, però any rere any disminueix la sinistralitat laboral al Vallès Oriental. En els set primers mesos d'aquest 2009 -del gener al juliol- es van produït a la comarca 4.010 accidents laborals amb baixa. Comparades amb les dades del mateix període del 2008, el resultat és que la sinistralitat va caure un 39 per cent. Però aquest octubre els accidents a la feina van augmentar. Segons dades d'UGT, durant el passat mes es van produir 644 baixes al territori -7 d'elles de caràcter greu. Respecte el mes de setembre, això significa un augment del 33,6 per cent. Això sí, respecte el mateix període del 2008, els accidents laborals han disminuït un 28,68 per cent.
[+]

Lectures 8072 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dissabte, 28.11.2009. 05:00 h

Comitè i direcció trenquen les negociacions a Derbi i la plantilla convoca vaga

LGL de Parets del Vallès anuncia el tancament i l'acomiadament de 73 treballadors
Els treballadors de Derbi a Martorelles faran vaga dilluns © AV
Els treballadors de Derbi a Martorelles faran vaga dilluns © AV
El comitè d'empresa de la planta que té Derbi a Martorelles va donar aquest dijous 26 de novembre per trencades les negociacions amb la direcció de la fabricant de motocicletes després que la companyia no va presentar cap pla industrial. "No ofereix cap garantia de continuïtat més enllà del 2010", segons va denunciar la UGT. La plantilla de Martorelles, formada per 320 persones, es va concentrar aquest divendres davant les portes de la planta i dilluns farà cinc hores de vaga -de nou del matí a dues del migdia- per parar la producció del centre de treball per reclamar un pla industrial que garanteixi el futur de la fàbrica.
[+]

Lectures 7494 lectures Comentaris Afegeix comentari


publicitat


giny


Aparador

Merendero Can Xec, un espai per gaudir de la natura amb calçots de km. 0

Merendero Can Xec, un espai per gaudir de la natura amb calçots de km. 0

Can Xec és un espai emblemàtic al Vallès que l'any passat va canviar la seva direcció. Un relleu generacional del berenador que significa una aposta per la renovació total de les inst·lalacions, però mantenint els seus valors tradicionals: ...


OpinióRevista

Número 16
25 d'octubre de 2017


Edicions per data


Llegir +
publicitatles mes


publicitat
publicitat
vallesfera


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraVallès


Una empresa del grup
Som

Diari digital associat a
acpg
Amb el suport de
logo

logo

logo
© AraVallès, 2017
some rights reserved