Divendres, 20 d'octubre de 2017 21:55 h


publicitat

Economia doble fletxa Dijous, 17.12.2009. 05:00 h

Neix una nova plataforma per potenciar el comerç comarcal

24x7 acull 72 comerços que aposten per l’ús de les noves tecnologies per créixer
D'esquerra a dreta, Jordi Salayet, Enric Bayó i Santiago Cucurella © FUMH
D'esquerra a dreta, Jordi Salayet, Enric Bayó i Santiago Cucurella © FUMH
Un nou projecte de modernització i innovació del comerç local ha començat a caminar al Vallès Oriental. Aquest dimarts 15 de desembre es va presentar oficialment la plataforma 24x7, que acull 72 comerços representatius de vint sectors comercials provinents de set municipis de la comarca: des de botigues d'esports fins a serveis personals i per a empreses, passant per establiments d'alimentació. L'objectiu primordial de la plataforma és acompanyar de manera integral els comerços interessats a fer un pas endavant en la seva gestió interna, així com en la seva projecció exterior per a modernitzar i reforçar la seva identitat, i també apropar l'ús de les noves tecnologies als comerços.
[+]

Lectures 6186 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimecres, 16.12.2009. 10:30 h

Granollers no serà la seu fiscal de la nova caixa catalana

Les caixes de Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu opten finalment per Barcelona
Oficina de Caixa Terrassa al centre de Granollers © AV
Oficina de Caixa Terrassa al centre de Granollers © AV
La nova caixa catalana que naixerà de la fusió de Caixa Sabadell, Caixa Terrassa, Caixa Girona i Caixa Manlleu, tot i que mantindrà els actuals quatre quarters generals, necessita una nova seu fiscal. L'eterna rivalitat entre Sabadell i Terrassa, i la llunyania de Girona i Manlleu, obligaven a buscar un terreny neutral, que no desperti recels en cap dels quatre socis. I finalment la ciutat escollida és Barcelona, tot i les que més sonaven eren Granollers i Sant Cugat (Vallès Occidental). Les caixes han optat per la capital catalana per qüestions pràctiques, tot i que l'havien descartat d'entrada per mantenir el caràcter territorial que les caracteritza.
[+]

Lectures 2735 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimecres, 16.12.2009. 05:00 h

La plantilla de LGL a Parets aparca les mobilitzacions per negociar amb la direcció

Una part de la logística de França es traslladarà a la planta de Derbi a Martorelles
Una de les moltes plantes de Lennox International © AV
Una de les moltes plantes de Lennox International © AV
Els sindicats de la planta que LGL té a Parets del Vallès, propietat de la multinacional nord-americana Lennox International, han decidit aparcar les mobilitzacions que tenien previstes per aquest mes i esperar a la reunió amb la direcció prevista per aquest dimecres 16 de desembre. Els treballadors segueixen exigint un pla de viabilitat i que la multinacional es faci enrere en la decisió de tancar la planta vallesana, una mesura que deixaria 73 persones sense feina. L'empresa, per la seva banda, només preveu la clausura i ofereix 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats i un import màxim de 100.000 euros, a més d'un pla social.
[+]

Lectures 5190 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimecres, 16.12.2009. 05:00 h

Uns 40 empresaris participen a la primera jornada del programa Èxit

Els patrons de la Vall del Tenes reben informació sobre eines de finançament
Primera jornada del programa Èxit © Aj. Santa Eulàlia de Ronçana
Primera jornada del programa Èxit © Aj. Santa Eulàlia de Ronçana
Santa Eulàlia de Ronçana va acollir aquest dimarts 15 de desembre la primera jornada del programa Èxit, destinat al suport empresarial de la Vall del Tenes. Una quarantena d'empresaris van assistir a la trobada titulada Èxit: finançament i subvencions, en la qual el consultor de la iniciativa, Albert Garcia, va transmetre als presents quins són els objectius del programa. Mitjançant Èxit els empresaris i comerciants de la Vall del Tenes poden rebre informació sintetitzada i continuada sobre subvencions i altres eines de finançament tant a nivell local com regional, nacional i, fins i tot, europeu.
[+]

Lectures 4893 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimarts, 15.12.2009. 11:45 h

Derbi invertirà tres milions anuals a Martorelles i mantindrà la plantilla

Els treballadors ratifiquen per unanimitat la proposta presentada per la direcció
La planta de Derbi a Martorelles té uns 300 treballadors © AV
La planta de Derbi a Martorelles té uns 300 treballadors © AV
La direcció de Derbi s'ha compromès a invertir uns tres milions d'euros anuals a la factoria de Martorelles i mantenir la plantilla, formada actualment per 250 treballadors. La filial del grup italià Piaggio també s'ha mostrat disposada a atreure nous productes a la planta catalana, que s'especialitzarà en la producció de models de 50 i 125 centímetres cúbics, segons expliquen fonts sindicals. Aquests compromisos semblen resoldre el conflicte engegat per la divisió de l'empresa catalana en tres societats i per l'ERO proposat per la direcció. I és que els treballadors van aprovar per unanimitat en una assemblea celebrada aquest dilluns 14 de desembre el pla industrial presentat per l'empresa.
[+]

Lectures 4023 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dijous, 10.12.2009. 05:00 h

Baixa el preu del lloguer a Granollers

El metre quadrat es paga a 8,89 euros, per sota de ciutats com Mollet del Vallès
Surt més car llogar un habitatge a Mollet que a Granollers © AV
Surt més car llogar un habitatge a Mollet que a Granollers © AV
El descens sostingut dels preus dels habitatges a Catalunya, tant els dels pisos nous com els de segona mà, continua, però es modera, segons apunten diversos estudis, com ara el realitzat recentment per la revista Barcelona Economia. També han baixat els lloguers a gairebé tot el país. I Granollers és un dels municipis que ha experimentat un dels majors descensos en el preu del lloguer en l'últim any, segons destaca el baròmetre del sector que l'IESE elabora per al portal immobiliari Fotocasa.es. El preu per metre quadrat dels habitatges de lloguer a la ciutat és un 11,9 per cent més baix que ara fa un any, segons les dades del mes de desembre.
[+]

Lectures 6966 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimecres, 9.12.2009. 05:00 h

La plantilla de LGL fa vaga contra el tancament de la fàbrica de Parets

Els 73 treballadors de la planta anuncien set dies de mobilitzacions aquest mes
Una de les moltes plantes de Lennox International © AV
Una de les moltes plantes de Lennox International © AV
Els treballadors de la planta que LGL té a Parets del Vallès, propietat de la multinacional nord-americana Lennox International, han anunciat un calendari de mobilitzacions en protesta pel tancament de la fàbrica, dedicada al muntatge de sistemes frigorífics i industrials, i integrada a la divisió de refrigeració Heatcraf. La clausura significaria l'acomiadament de 73 persones. La direcció de l'empresa, que va anunciar el tancament el passat dijous 26 de novembre, assegura que té pèrdues, però el comitè d'empresa denuncia que això no és cert. Les primeres trobades entre treballadors i direcció han acabat sense apropaments en les postures, i per això la plantilla ha decidit fer vaga.
[+]

Lectures 4025 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Divendres, 4.12.2009. 05:00 h

La població aturada continua creixent al Vallès Oriental

L'octubre acaba amb 31.969 desocupats a la comarca, 185 més que al setembre
Oficina de Treball situada al centre de Granollers © AV
Oficina de Treball situada al centre de Granollers © AV
La xifra, la més elevada del 2009, parla per si sola: 31.969. Aquest és el nombre d'aturats que hi ha al Vallès Oriental. Les dades d'atur del mes de novembre a la comarca no fan altra cosa que confirmar l'augment continuat dels últims mesos. Això sí, l'augment es modera. Durant el mes passat, el Vallès Oriental va registrar un increment de 185 noves persones desocupades, el que representa un augment del 0,58 per cent respecte al mes d'octubre, situant la xifra total en 31.969 persones desocupades. L'increment registrat a la comarca està per sota de la mitjana catalana, que respecte al mes anterior és del 2,17 per cent.
[+]

Lectures 9941 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dissabte, 28.11.2009. 05:00 h

Més de 600 accidents de treball amb baixa durant l'octubre a la comarca

La sinistralitat puja respecte el setembre, però es més baixa que l'any 2008
Aquest octubre es van registrar 644 baixes per accident © AV
Aquest octubre es van registrar 644 baixes per accident © AV
Poc a poc, però any rere any disminueix la sinistralitat laboral al Vallès Oriental. En els set primers mesos d'aquest 2009 -del gener al juliol- es van produït a la comarca 4.010 accidents laborals amb baixa. Comparades amb les dades del mateix període del 2008, el resultat és que la sinistralitat va caure un 39 per cent. Però aquest octubre els accidents a la feina van augmentar. Segons dades d'UGT, durant el passat mes es van produir 644 baixes al territori -7 d'elles de caràcter greu. Respecte el mes de setembre, això significa un augment del 33,6 per cent. Això sí, respecte el mateix període del 2008, els accidents laborals han disminuït un 28,68 per cent.
[+]

Lectures 7907 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dissabte, 28.11.2009. 05:00 h

Comitè i direcció trenquen les negociacions a Derbi i la plantilla convoca vaga

LGL de Parets del Vallès anuncia el tancament i l'acomiadament de 73 treballadors
Els treballadors de Derbi a Martorelles faran vaga dilluns © AV
Els treballadors de Derbi a Martorelles faran vaga dilluns © AV
El comitè d'empresa de la planta que té Derbi a Martorelles va donar aquest dijous 26 de novembre per trencades les negociacions amb la direcció de la fabricant de motocicletes després que la companyia no va presentar cap pla industrial. "No ofereix cap garantia de continuïtat més enllà del 2010", segons va denunciar la UGT. La plantilla de Martorelles, formada per 320 persones, es va concentrar aquest divendres davant les portes de la planta i dilluns farà cinc hores de vaga -de nou del matí a dues del migdia- per parar la producció del centre de treball per reclamar un pla industrial que garanteixi el futur de la fàbrica.
[+]

Lectures 7370 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimarts, 24.11.2009. 05:00 h

Una terrisseria de Caldes converteix Millet en un caganer

L'empresa calderina també crea les figures de diversos futbolistes del Barça
La figura de Millet està feta de fang, com tots els altres caganers © Terriseria de Caldes
La figura de Millet està feta de fang, com tots els altres caganers © Terriseria de Caldes
L'expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Fèlix Millet, passarà aquest Nadal lluny de la presó, a la seva mansió de l'Ametlla, que té uns 450.000 metres quadrats. Però alhora, l'il·lustre estafador confés cagarà en centenars de pessebres de la comarca i d'arreu de Catalunya. I és que la Terrisseria de Caldes, sempre fidel a l'actualitat de casa nostra, ha creat aquest any el caganer de Millet, que es preveu que sigui una de les estrelles de les fires nadalenques. L'empresa de Caldes de Montbui, propietat de Joan Martínez, cada any crea noves figures ben actuals, i enguany ha decidit que Millet sigui el "caganer negatiu" del 2009.
[+]

Lectures 9650 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dilluns, 23.11.2009. 05:00 h

Derbi retira el segon ERO a canvi de més flexibilitat laboral i prejubilacions

Aquest dimarts la direcció i els treballadors es reuniran per continuar negociant
El segon ERO afectava els 320 treballadors de la planta de Martorelles © AV
El segon ERO afectava els 320 treballadors de la planta de Martorelles © AV
Derbi es compromet a elaborar un pla industrial per als pròxims cinc anys i a evitar mesures traumàtiques per afrontar la crisi del sector de la motocicleta. També descarta aplicar el segon expedient de regulació d'ocupació (ERO) que preveia la suspensió temporal dels contractes de tota la plantilla de la planta de Martorelles, formada per 320 persones. A canvi, els treballadors s'avenen a negociar mesures de flexibilitat, com ara una borsa de treball per adaptar la plantilla a la demanda i un paquet de prejubilacions que podrien afectar una trentena de treballadors. Aquests són els acords als quals van arribar aquest divendres 20 de novembre la direcció de l'empresa i els sindicats.
[+]

Lectures 6750 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimarts, 17.11.2009. 11:00 h

L'empresa granollerina Temoinsa es ven les filials de Brasil i Xile

Els treballadors desconvoquen la vaga indefinida per cobrar la nòmina d'octubre
Primer dia de vaga dels treballadors de Temoinsa, el passat 2 de novembre © CCOO
Primer dia de vaga dels treballadors de Temoinsa, el passat 2 de novembre © CCOO
La multinacional Temoinsa, amb seu central a Granollers, s'ha venut les seves dues principals filials a Amèrica del Sud: la de Brasil i la de Xile. A més, ha reduït al mínim l'activitat de la planta que té a la Xina. La direcció ha informat a la plantilla de l'inici del desmembrament de l'empresa, un dels líders mundials en construcció i rehabilitació d'interiors de trens, que travessa greus dificultats econòmiques i que està immersa en un concurs de creditors. Els treballadors veuen perillar el seu futur, sobretot després que a principis de mes es trenquessin les negociacions per vendre l'empresa -propietat dels germans Miquel i Pau de Segarra, i amb filials també a França, Egipte i Malàsia- al Grup Albatros.
[+]

Lectures 5541 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Divendres, 13.11.2009. 12:00 h

La Cambra de Comerç premia Figueres, la Gralla, la Masia i Salicru

Reconeix la qualitat i la capacitat d'innovació de les empreses de la comarca
Els premiats en el Dia de la Cambra del Vallès Oriental © Cambra de Comerç
Els premiats en el Dia de la Cambra del Vallès Oriental © Cambra de Comerç
Les empreses del Vallès Oriental Salicru, de Santa Maria de Palautordera; Figueres International Seating, de Lliçà d'Amunt; la llibreria la Gralla, de Granollers; i el restaurant la Masia, de l'Ametlla, han estat escollides per la Cambra de Comerç de Barcelona com les empreses amb una trajectòria més significativa de la comarca. Per això, aquest dimecres 11 de novembre al restaurant Can Ribes de Bigues i Riells, van rebre de mans del president de la Cambra, Miquel Valls, i de la presidenta de la delegació de la Cambra al Vallès Oriental, Pepita Maymó, els guardons en reconeixement a la seva tasca empresarial.
[+]

Lectures 12464 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimecres, 11.11.2009. 05:00 h

Els pressupostos de la Generalitat pel 2010 destinen 92 milions al Vallès Oriental

La comarca rebrà del govern català un milió d'euros menys que l'any passat
El consell extraordinari del govern català que va aprovar els pressupostos © Generalitat
El consell extraordinari del govern català que va aprovar els pressupostos © Generalitat
Els pressupostos de la Generalitat per a l'any que ve preveuen un dèficit de 6.369 milions d'euros, una xifra que representa el 3,25 per cent del producte interior brut (PIB). La forta caiguda que patiran els ingressos fruit de la crisi econòmica triplicarà l'any que ve el dèficit en els comptes públics, ja que els pressupostos elaborats pel conseller Antoni Castells per a l'any que ve són un 7,3 per cent més elevats que els d'aquest exercici i arriben als 39.699 milions d'euros. Tot i aquest increment, el Vallès Oriental rebrà 91,7 milions d'euros, és a dir, menys que l'any 2009, quan va rebre 92,8 milions.
[+]

Lectures 4723 lectures Comentaris Afegeix comentari


publicitat
Aparador

Las instalaciones de calderas de condensación en Sabadell. ¿Un mundo de expansión o una realidad?

Las instalaciones de calderas de condensación en Sabadell. ¿Un mundo de expansión o una realidad?

A continuación presentamos las ofertas y campañas vigentes de calderas de condensación en una de las ciudades más importantes de Catalunya: Sabadell. En la capital de comarca del Vallés Occidental habitan más de 200.000 personas censadas, ...


Opinió


Llegir +
Revista

Número 15
4 d'octubre de 2017


Edicions per data
Llegir +


les mes


publicitat
publicitat


publicitat

vallesfera


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraVallès


Una empresa del grup
Som

Diari digital associat a
acpg
Amb el suport de
logo

logo

logo
© AraVallès, 2017
some rights reserved