Dissabte, 17 de març de 2018 07:32 h


publicitat

Economia doble fletxa Dimarts, 2.3.2010. 11:15 h

Showa deixa al carrer 280 treballadors de la planta de Martorelles

La direcció de la multinacional japonesa decreta el tancament patronal de la fàbrica
Treballadors de Showa protestant pel tancament davant la planta © ACN
Treballadors de Showa protestant pel tancament davant la planta © ACN
Els treballadors de la planta que l'empresa japonesa Showa té a Martorelles no han pogut accedir als seus llocs de treball aquest dimarts, ja que s'han trobat tancada la fàbrica. La direcció de la multinacional ha decidit unilateralment el tancament patronal de la planta, i l'ha dut a terme a les sis del matí, és a dir, en finalitzar el torn de nit. Això ha impedit entrar a les instal·lacions a uns 150 treballadors dels torns de matí i tarda, que es disposaven a aquesta mateixa hora a incorporar-se a la feina, i que han optat per concentrar-se a l'entrada de la fàbrica. L'empresa va presentar divendres passat un ERO per a la totalitat de la plantilla, 280 treballadors, que sindicats i empresa estan negociant amb la mediació del departament de Treball. [+]

Lectures 8061 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Divendres, 26.2.2010. 05:00 h

Huguet aposta per desestacionalitzar el turisme

El conseller inaugura al Circuit de Montmeló la fira de l'hostaleria Exposerhs
Josep Huguet i Ramón Bagó, passejant per la fira © ACN
Josep Huguet i Ramón Bagó, passejant per la fira © ACN
El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, Josep Huguet (ERC), va destacar aquest dijous la importància de "desestacionalitzar" el turisme que rep Catalunya. Durant la inauguració al Circuit de Montmeló de la fira Exposerhs, dedicada als professionals de l'hostaleria, la restauració i les col·lectivitats, Huguet va ressaltar la necessitat d'aconseguir la visita tot l'any del turisme de ciutat i així "generar noves oportunitats". La dotzena edició d'Exposerhs, que es fa per segon any consecutiu a les instal·lacions del Circuit de Catalunya, compta amb un total de 102 expositors i espera rebre la visita, fins aquest divendres 26 de febrer, d'unes 7.400 persones.
[+]

Lectures 4994 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimarts, 23.2.2010. 05:00 h

Ficosa presenta un ERO temporal per a 324 empleats de Mollet

Es compromet a compensar amb el 80 per cent del salari els treballadors afectats
Manifestació dels empleats de Ficosa a Rubí, el passat desembre © AV
Manifestació dels empleats de Ficosa a Rubí, el passat desembre © AV
El fabricant de components per a l'automòbil Ficosa té previst anar desplegant durant els propers dies un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal de quatre mesos -va entrar en vigor dijous i s'allargarà fins al juny- al seu centre tecnològic de Mollet. L'expedient afectarà 324 dels 380 treballadors que hi ha a la planta vallesana, és a dir, el 85 per cent de la plantilla. Fonts de la companyia han assegurat a l'ACN que l'aplicació de l'ERO obeeix als efectes de la crisi i a la caiguda de les vendes del sector automobilístic. Aquest deteriorament ha fet que la majoria dels fabricants amb els que Ficosa treballa hagin decidit retardar, o fins i tot cancel·lar, la fabricació de nous models en els propers anys. [+]

Lectures 6320 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Divendres, 19.2.2010. 05:00 h

La comarca va registrar 6.507 accidents de treball amb baixa el 2009

Al desembre, per segon mes consecutiu, es va produir un accident laboral mortal
El 2009 es van registrar 4 accidents mortals a la comarca © AV
El 2009 es van registrar 4 accidents mortals a la comarca © AV
La disminució de l'activitat empresarial el passat 2009, causada per l'actual crisi econòmica, es va traduir en un important descens en el nombre d'accidents de treball amb baixa al Vallès Oriental. El total d'accidents laborals que es van registrar a la comarca durant el 2009 va ser de 6.507 sinistres, un 28 per cent menys que l'any anterior. És un descens superior als paràmetres mitjans de Catalunya, que se situen en el 25 per cent. Però no totes les dades són positives: durant l'exercici passat en el sector de la construcció van morir quatre persones, segons les dades del departament de Treball de la Generalitat.
[+]

Lectures 4317 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Divendres, 19.2.2010. 05:00 h

El Col·legi d'Advocats de Granollers orientarà jurídicament de forma gratuïta

Signa un conveni, que inclou sessions formatives, amb la Cambra de Comerç
Pepita Maymó i Lídia Condal, aquest dijous a Granollers © Cambra Comerç
Pepita Maymó i Lídia Condal, aquest dijous a Granollers © Cambra Comerç
La Cambra de Comerç de Barcelona i el Col·legi d’Advocats de Granollers van signar aquest dijous 18 de febrer un conveni per oferir de forma gratuïta orientació jurídica personalitzada a totes les empreses de la comarca que ho requereixin i fomentar sessions formatives dirigides a empreses que exerceixin activitats comercials i industrials al Vallès Oriental. A través d'aquest conveni, el Col·legi impartirà orientació i formació de contingut jurídic per desenvolupar millor l'activitat professional a les empreses i resoldre d'aquesta manera dubtes que sorgeixen freqüentment, en particular a les pimes. Pel que fa les sessions formatives, es realitzaran tant a la delegació de Granollers com a l'Antena Local de Mollet.
[+]

Lectures 7761 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Divendres, 12.2.2010. 05:00 h

La crisi dispara les consultes d'immigrants a la UGT

El sindicat va assessorar el 2009 unes 2.000 persones, la meitat veïns de Mollet
Nacionalitats dels immigrants atesos per àrees geogràfiques © UGT
Nacionalitats dels immigrants atesos per àrees geogràfiques © UGT
Un total de 2.002 immigrants que estan empadronats o resideixen al Vallès Oriental van acudir el 2009 a l'Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants a Catalunya (AMIC), de la UGT de Catalunya, per assessorar-se. El sindicat atribueix l'alt nombre de visites, moltes més que al 2008, a l'actual crisi econòmica. La majoria de consultes van ser sobre arrelament (26 per cent del total), reagrupament familiar (14 per cent) i renovació del permís de residència (12 per cent). Dels més de 2.000 immigrants que es van apropar a la UGT de la comarca l'any passat -la majoria més d'una vegada, ja que el sindicat va atendre 3.242 visites-, més la meitat són veïns de Mollet (1.114); 358 resideixen a Granollers, 106 a Canovelles, 52 a Montornès i 49 a Sant Celoni.
[+]

Lectures 12772 lectures Comentaris Un comentari

Economia doble fletxa Dijous, 4.2.2010. 05:00 h

L'atur continua augmentant al Vallès Oriental

El gener acaba amb 33.240 desocupats a la comarca, 863 més que al desembre
Oficina de Treball situada al centre de Granollers © AV
Oficina de Treball situada al centre de Granollers © AV
L'Estat espanyol dobla l'atur mitjà d'Europa amb un augment espectacular en els últims mesos. Catalunya ha anat al capdavant d'aquest repunt, com mostren les dades del gener, amb un augment mensual del 3,9 per cent, que es tradueix en 22.122 desocupats més que al desembre. I una de les comarques catalanes on últimament ha augmentat més l'atur és al Vallès Oriental, on jo hi ha 33.240 desocupats. Això significa un increment de 863 persones aturades respecte el mes anterior, és a dir, un augment del 2,66 per cent. Si es comparen les dades amb el mateix període de l'any passat, la diferència és de 6.847 persones més desocupades, una variació del més 26 per cent.
[+]

Lectures 9484 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimarts, 26.1.2010. 10:30 h

Caldes crea un club d'emprenedors per generar noves idees i llocs de treball

L'Ajuntament engega el projecte amb una subvenció de 285.547 euros del Feder
El projecte rehabilitarà el safareig de la Piqueta © Aj. Caldes de Montbui
El projecte rehabilitarà el safareig de la Piqueta © Aj. Caldes de Montbui
El departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, gestors d'una part del fons europeus Feder, han confirmat una subvenció de 285.547 euros que permetrà a l'Ajuntament de Caldes de Montbui crear el club de l'emprenedor La Piqueta: un espai autònom destinat a la promoció econòmica local, a partir de la creació d'un centre generador de noves idees i nous llocs de treball. La candidatura de Caldes ha estat una de les 24 que, en l'àmbit de la província de Barcelona, han estat elegides d'entre un total de 75 projectes presentats. Una de les altres candidatures seleccionades és un viver d'empreses a Cardedeu.
[+]

Lectures 7631 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dilluns, 18.1.2010. 05:00 h

La japonesa Terasaki vol tancar la planta de Granollers

Deixaria sense feina 60 treballadors, que denuncien un intent de deslocalització
La planta de Terasaki a les afores de Granollers © AV
La planta de Terasaki a les afores de Granollers © AV
La multinacional japonesa de components electrònics Terasaki ha comunicat als representants laborals la intenció de tancar la flamant fàbrica que té al coll de la Manya de Granollers, on treballen 60 persones que, evidentment, es quedarien sense feina. El sindicat CCOO afirma que el tancament no respon a causes econòmiques, sinó que es tracta d'una decisió "política" de la multinacional, que té la intenció de "deslocalitzar la producció a una altra planta del grup a Glasgow (Escòcia)". El sindicat acusa l'empresa de no tenir en compte les repercussions socials del tancament, i exigeix la continuïtat de la fàbrica vallesana.
[+]

Lectures 6241 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dissabte, 16.1.2010. 05:00 h

9.500 veïns de la comarca, afectats per ERO el 2009

Més de 1.000 treballadors van perdre definitivament la feina al Vallès Oriental
La direcció de la tèxtil Aunde ha presentat un ERO © AV
La direcció de la tèxtil Aunde ha presentat un ERO © AV
Gairebé 9.500 treballadors del Vallès Oriental es van veure afectats per un expedient de regulació presentat durant l'any passat. És la xifra més alta des que hi ha registres disponibles. Només l'any 2003 es va arribar a superar els 6.000 afectats. Segons dades del sindicat UGT, fetes públiques aquesta setmana, 9.474 treballadors de la comarca van patir algun expedient de regulació (ERO) durant el passat 2009. La majoria van ser regulacions temporals, tot i que més d'un miler de treballadors van perdre definitivament la feina via acomiadaments col·lectius, segons les dades del sindicat.
[+]

Lectures 4213 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dijous, 14.1.2010. 12:30 h

Els treballadors d'Aunde a Sant Celoni desconvoquen la vaga

Negocien amb la direcció el possible acomiadament d'un terç de la plantilla
Exterior de la planta de la tèxtil Aunde a Sant Celoni © AV
Exterior de la planta de la tèxtil Aunde a Sant Celoni © AV
Només dos dies després d'anunciar que farien sis dies de vaga en contra de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat per la direcció, els treballadors de la planta que la multinacional tèxtil alemanya Aunde té a Sant Celoni van comunicar aquest dimecres 13 de gener que, arran d'alguns canvis "en la negociació amb l'empresa", han decidit desconvocar la vaga i la concentració que tenien que realitzar davant l'Ajuntament de Sant Celoni. La plantilla afegeix que "segons l'evolució de les negociacions, es prendran les mesures oportunes". És a dir, que es convocaran de nou vaga -podria ser indefinida- i mobilitzacions, o no.
[+]

Lectures 7953 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimarts, 12.1.2010. 05:00 h

La plantilla d'Aunde fa vaga contra l'ERO presentat per la direcció

La multinacional tèxtil vol acomiadar 22 treballadors de la planta de Sant Celoni
Exterior de la planta de la tèxtil Aunde a Sant Celoni © AV
Exterior de la planta de la tèxtil Aunde a Sant Celoni © AV
Els treballadors de la planta que la multinacional tèxtil alemanya Aunde té a Sant Celoni van anunciar aquest dilluns que faran sis dies de vaga -els pròxims 13, 14, 15, 20, 21 i 22 de gener- per oposar-se a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que la direcció ha proposat a la plantilla, i que es traduiria en l'acomiadament de 22 treballadors de la planta -un terç del total-, on es fabriquen tapisseries de l'automòbil. La plantilla també realitzarà protestes en contra del pla de viabilitat presentat per Aunde: aquest dimecres 13 de gener, primer dia de la vaga, es concentrarà davant l'Ajuntament de Sant Celoni.
[+]

Lectures 5184 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Divendres, 8.1.2010. 05:00 h

El 2009 acaba amb 32.377 aturats al Vallès Oriental

Al desembre el nombre de desocupats va créixer més que a la resta de Catalunya
Oficina de Treball situada al centre de Granollers © AV
Oficina de Treball situada al centre de Granollers © AV
Any negre per a l'ocupació. El 2009 ha finalitzat amb un total de 32.377 persones desocupades al Vallès Oriental. I el més preocupant, a la comarca l'últim mes l'atur ha augmentat  més que a la resta de Catalunya. Durant el desembre de l'any passat el Vallès Oriental va sumar 408 nous aturats més. Respecte el mes de novembre, l'atur ha augmentat un 1,3 per cent a la comarca; a Catalunya, on el mes passat van perdre la feina 6.356 persones, l'increment ha estat de l'1,1 per cent. Respecte el mes de desembre del 2008, la pujada en el nombre d'aturats al Vallès Oriental supera el 32 per cent.
[+]

Lectures 3893 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dimecres, 30.12.2009. 05:00 h

La comarca supera els 6.000 accidents de treball amb baixa aquest 2009

Al novembre es va registrar un accident mortal, fet que no succeïa des del maig
Al novembre es van registrar 589 baixes © AV
Al novembre es van registrar 589 baixes © AV
Poc a poc, i des de fa alguns anys, disminueix la sinistralitat laboral al Vallès Oriental. I les xifres d'aquest mes de novembre ho corroboren: es van registrar menys baixes (589) que a l'octubre (644). És a dir, que el mes passat es van produir 55 accidents amb baixa menys. Això vol dir que el percentatge de variació ha estat del menys 8,54 per cent respecte el mes anterior, i del menys 19,43 per cent respecte el mateix període de l'any passat (veure gràfica adjunta). En el que portem de 2009, s'ha superat la xifra dels 6.000 accidents a la comarca, dels quals el 43 per cent s'han produït al sector industrial, el 40 per cent al sector serveis, el 15 per cent a la construcció i la resta a l'agricultura.
[+]

Lectures 4409 lectures Comentaris Afegeix comentari

Economia doble fletxa Dijous, 24.12.2009. 05:00 h

Mala maror entre direcció i treballadors al Balneari Blancafort

El comitè d'empresa se sent assetjat i diu que no es busca la viabilitat de l'hotel
Una de les piscines del Balneari Blancafort © Turisme de la Garriga
Una de les piscines del Balneari Blancafort © Turisme de la Garriga
Mala maror entre la direcció de l'Hotel Balneari la Garriga i els seus cent treballadors. El comitè d'empresa de l'establiment, on el sindicat UGT és majoritari, denuncia que la direcció està més preocupada en fer "una política sancionadora i d'assetjament" vers els membres del comitè, que no en mantenir la viabilitat de l'hotel i de tots els seus treballadors. A través d'un comunicat fet públic aquest dimarts 22 de desembre, UGT afirma que la "persecució" als components del comitè s'ha vist agreujada amb l'arribada d'un nou gerent, que ja ha sancionat en dues ocasions al secretari del comitè per "causes absolutament insignificants i infundades", com ara suposats robatoris.
[+]

Lectures 12373 lectures Comentaris Afegeix comentari


publicitat
Aparador

Raons per les quals hauries de beure aigua de l'aixeta i no embotellada

Raons per les quals hauries de beure aigua de l'aixeta i no embotellada

La majoria de les cases vallesanes prefereixen beure aigua d'ampolla envasada La falsa creença que l'aigua de l'aixeta és de pitjor qualitat que l'embotellada fa que moltes famílies optin per omplir el seu rebost amb aigua ...


Opinió

giny
Revista

Número 16
25 d'octubre de 2017


Edicions per data

publicitatles mes


publicitat
publicitat
vallesfera


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Qui som | Mòbil | iPhone

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraVallès


Una empresa del grup
Som

Diari digital associat a
acpg
Amb el suport de
logo

logo

logo
© AraVallès, 2018
some rights reserved